Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Kos Profil * |
#1 · Zasláno: 18. 4. 2006, 11:18:15
Potřeboval bych poradit, nebo spíš osvětlit, jak přesně funguje tento proces.
Stránka je rozdělena na 2 části - pevné menu nahoře a pak spodek, se mění podle toho na jaký odkaz v menu kliknu. Je to uděláno takto: Mám soubor pro hlavicku = hlavicka.inc.php <html> <head> <title>Můj web</title> </head> <body> <h1>Můj web</h1> <table> <tr valign="top"> <td width="125"> <a href="stranka1.php">odkaz</a> <a href="stranka2.php">odkaz</a> <a href="stranka3.php">odkaz</a> <a href="stranka4.php">odkaz</a> <a href="stranka5.php">odkaz</a> <a href="stranka6.php">odkaz</a> </td> </tr> A potom mám startovací stránku index.php s kodem <? include("hlavicka.inc.php"); ?> <tr> <td> AHOJ </td> </tr> </table> </body> </html> Když pak kliknu na odkaz např. stranka1.php s kodem <? include("hlavicka.inc.php"); ?> <tr> <td> CAU </td> </tr> </table> </body> </html> ... zdá se mi, že se hlavička znovu zase nahrává. Je tam v ní dost grafiky, takže to zbytečně trvá. Jak se dá v PHP udělat, aby se mi v té spodní části po klikunutí na odkaz v menu zobrazovali jednotlivé stránky stranka 1 - 7.php, aby se mi nereloadovala znovu a znovu hlavička. Aby to fungovalo jako IFRAME, že se změní jen ta určitá část a okolí se nemusí znovu nahrávat? Doufám, že se to dá pochopit. Kdyžtak to dovysvětlím. DÍKY MOC ZA VAŠÍ POMOC P.S.: Případně jak to můžu jinak vyřešit. |
||
japlavaren Profil |
#2 · Zasláno: 18. 4. 2006, 11:28:00
no, ona sa musí znova sťahovať, pretože ju začleňuješ do kódu.
Je tam v ní dost grafiky, takže to zbytečně trvá. - prehliadač by si mal ukladať obrázky, ktoré sú tam použité a následne ich nesťahovať znovu. vyriešiť by sa to dalo cez iframe a to takto <html> <head> <title>Můj web</title> <base target="stranky_iframe"> </head> <body> <h1>Můj web</h1> <table> <tr valign="top"> <td width="125"> <a href="stranka1.php">odkaz</a> <a href="stranka2.php">odkaz</a> <a href="stranka3.php">odkaz</a> <a href="stranka4.php">odkaz</a> <a href="stranka5.php">odkaz</a> <a href="stranka6.php">odkaz</a> </td> </tr> <tr> <td> <iframe src="index.php" /> </td> </tr> </table> </body> </html> chápeš?? |
||
japlavaren Profil |
#3 · Zasláno: 18. 4. 2006, 11:29:21
inak, nabudúce to daj do jak neco udelat
|
||
Kos Profil * |
#4 · Zasláno: 18. 4. 2006, 11:43:46
No ale já to právě nechci přes IFRAME, protože ten se zase nedokáže plasticky měnit (prodlužovat) podle toho, jak je velký obsah toho IFRAME ... jde mi o výšku.
Bylo mi poraděno PHP, ale to má zas nevýhodu těch reloadů. Dá se to tedy nějak přes PHP vyřešit? |
||
nightfish Profil |
#5 · Zasláno: 18. 4. 2006, 12:20:39
PHP ti umožní poskládat stránku dohromady z vícero komponent (hlavička, patička, menu, obsah)
ale vzhledem k povaze technologie nemůžeš předpokládat, že ti PHP (na serveru) naemuluje chování IFRAME (v klientovi) |
||
japlavaren Profil |
#6 · Zasláno: 19. 4. 2006, 20:41:02
no, tak použi include. ale zmenil by som tabulku za divy alebo niečo podobné. a hoď link na stránku, nechce sa mi veriť, že si to prehliadač neukladá. pokial to nieje zakázané
|
||
Časová prodleva: 20 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0