Autor Zpráva
marat
Profil
Dobrý den , čau...
Už jsem se tu jednou ptal na to, jak byste dělali galerii, potřebuju spíš příklad... galerie = přidávání fotek a následné zobrazování... dali jste mě nějaké odkazy, jenže všude jdou fotky přidávat jen po jedné fotce... šlo by nějak udělat přidábání po více fotkách ? kdyžtak příklad... díky
finc
Profil
No, možnosti jsou v podstatě dvě.
První z nich je ukládat fotky rovnou do DB. Tzn. název souboru, popis fotky, velikost, data (blob).
Poté jen vypisovat název a odkaz na nějaký soubor: obrazek.php?id=
Kde v GET["id"] budeš mít id uloženého záznamu, který poté zobrazíš. K tomu stačí nastudovat header();
Výhodou tohoto řešení je lepší možnost omezit zobrazování fotek jen registrovaným uživatelům. Jistější kontrola při uploadu souboru na server.
Nevýhodou může být velikost DB, pokud jsi jí omezen. Data se totiž addslashují a tudíž mají cca. 2x tolik co normální soubor.

Druhé řešení je ukládat na disk soubor a do DB pouze název a cesta souboru.
Výhodou je rychlejší přístup, menší potřeba velikosti DB.
Nevýhodou je při uploadu ne 100% kontrola (musíš kontrolovat upload souboru na disk + insert dat do DB).

Samozřejmě, při obou řešeních je dobré automaticky pomocí PHP vytvářet náhledy (zmenšené obrázky) a ty pak zobrazovat jako odkaz na velký obrázek.
finc
Profil
Co se týče přidávání více fotek najednou, tak buď pomocí javascriptu vytvářet nové type="file" nebo mít konstantní počet, kolik se jich bude nahrávat.
<input type="file" name="soubor[1]">

V po odesláni zpracovat:
<?php

//$_FILES["soubor"][1]["tmp_name"];

?>
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.