Autor Zpráva
Anonymní
Profil *
Jak vložit tento kód:



$max = "10"; //pocet prispevku, kolik se ma zobrazit na 1 strane

$dotaz = "SELECT COUNT(*) - 150 AS Count FROM $table_name";
$res = mysql_query($dotaz);
$data = MySQL_Fetch_Assoc($res);
$vymazat = "DELETE FROM `kniha` ORDER BY `id` ASC LIMIT ".$data['Count']."";
mysql_query($vymazat);

$nove = mysql_query("SELECT count(*) FROM $table_name ORDER BY id DESC"); //zjistime, kolik je celkem prispevku
$celkem = mysql_fetch_array($nove);

$str = ceil($celkem[0]/$max);//podelime celkovy pocet prispevku poctem prispevku kolik ma byt na strance



echo"<p>Strana:&nbsp;[&nbsp;";

for($i=0;$i<$str;$i++) { //cyklus na vypsani stranek



if(($i*$max)==$poz)echo $i+1 ."&nbsp;&nbsp;"; else //pokud jsme na dane strane, nevypisujeme ji jako odkaz, ale jako text



echo "<a href='forum.php?poz=".($i*$max)."'>".($i+1)."</a>&nbsp;&nbsp;";



}

echo "]</p>";


Do <select> - u aby se mi po rozevření seznamu zobrazovali stránky?

Díky.
Anonymní
Profil *
Zkoušel jsem to takhle, ale nedaří se.:(

<form action="./forum.php?poz=<?php ($i*$max) ?>" method="post">
<?php
echo "<select name='strana'>";

for($i=0;$i<$str;$i++)
{ //cyklus na vypsani stranek



if(($i*$max)==$poz)
echo "<option>"$i+1"</option>";
else //pokud jsme na dane strane, nevypisujeme ji jako odkaz, ale jako text
echo "<option value=''>".($i+1)."</option>";
}

echo "</select>";
?>
</form>
Honza Hučín
Profil
Je tam několik chyb.

<?php ($i*$max) ?> je blbost, má být <?php echo($i*$max) ?>

v echo "<option>"$i+1"</option>" chybí spojovací operátor, má být správně asi
echo "<option>" . $i+1 . "</option>";

To samé o dva řádky níž, tam jsou navíc uvozovky (nebo to jsou dva apostrofy vedle sebe? nepoznám)
Anonymní
Profil *
Myslíš to echo "<option value=''>".($i+1)."</option>"; Tak to jsou apostrofy, jako že je ten VALUE prázdný.
Anonymní
Profil *
Tak už se mi zobrazí select, když jej rozkliknu tak seznam stran, ale když vložím jakoukoli stranu, neudělá to žádnou akci.
Honza Hučín
Profil
V tom formuláři chybí něco, čím se odešle. Typicky <input type='submit' value='odeslat'>. Pokud bys chtěl odeslat formulář pouhým výběrem ze selectu, musel bys to řešit Javascriptem, ale to bych na tvém místě nedělal.
Anonymní
Profil *
Hmm, tak to asi nechám být a budu to mít jako předtím, zobrazí se mi na stránce v řádku srany 1 až ... x. Díky.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.