Autor Zpráva
mirek46
Profil *
Zdravím potřeboval bych označit jednu část tabulky v PHP abych mohl v css naprogramovat styl, tento zápis je nefunkční, nevíte jak na to? Děkuju

echo "<div id=\"inzerce\"><TR><th align=left colspan=2 bgcolor=#E6E673></div>";
mathew99
Profil
cau,
ten div v tabulce na tomto miste nema co delat, aspon sem to takhle nikde nevidel ani nezkousel. Pokud potrebujes preformatovat skupinu sloupcu, hod je do tagu <colgroup></colgroup> a taky bych se vyhl tomu zapisu pres echo
ja bych to prepsal takhle
<table><?php
...
...
?><colgroup id="inzerce"><tr><th... </colgroup><?php

taky to muzes napsat tak, ze kazdemu sloupci nebo bunce priradis class="inzerce" a naformatujes je samostatne. zalezi uz na tobe, jak se ti to hodi
Michal Škrabálek
Profil
Doporučil bych formátovat pomocí tříd (class), kromě toho tohle křížení divu s buňkami tabulky nemůže fungovat (zkuste si to nakreslit na papír).
mirek46
Profil *
Takze by zapis mel vypadat takhle?

echo "<TR class=\"inzerce\"><th align=left colspan=2 bgcolor=#E6E673>";

kdyz mam ve stylech tento zápis, tak mi to bohuzel nefunguje..

#inzerce
{
background-image: url(pozadiinzerce.jpg);
background-repeat: repeat-x;
}
krteczek
Profil
mirek46: máš tam několik nedorozumění (nejasností pro tebe):
1. pokud použiješ třídu (class) tak ji v css označujeme tečkou a názvem:

<tr class="inzerce"> => .inzerce{vlastnosti} nebo v tomto případě lze použít i tr.inzerce{vlastnosti}

ten křížek (#) označuje unikátní identifikátor (vyskytuje se na stránce jen jednou!)
<tr id="levysloupec"> => #levysloupec{vlastnosti}

2. pokud vypisuješ text pomocí echo tak použij jednoduché uvozovky (nebudeš muset escapovat lomítky)
echo "<tr class=\"inzerce\"><th align=\"left\" colspan=\"2\" bgcolor=\"#E6E673\">";
přepiš třeba takto:
echo '<tr class="inzerce"><th style="text-align:left; color:red" colspan="2">';
krteczek
rabbit
Profil
krteczek má ve všem pravdu. Jen bych ještě poznamenal, že i když si dáš do stylu správně .inzerce {...} tak ten obrázek na pozadí nemáš šanci vidět, když si u vnořeného elementu <th .. to pozadí předefinuješ na nějakou barvu #E6E673 ;-]
mirek46
Profil *
Dekuju vsem moc, uz to funguje :-)
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0