« 1 2 »
Autor Zpráva
X-zibit
Profil *
cawte mam dalsi snad posledni problem

<html>
<form method="post">
<input type=text name=hodnota size="5">
</form>
</html>
<?
if ($_POST[hodnota] != "")
{
echo "<table>";
while($_POST[hodnota] >= 0)
{
echo "
<tr>
<td>
*****
</td>
</tr>";
}
echo "</table>"
?>

mam ten script a nejak mi nejde a nevim najst chyby vo validatoru mi to nejde mozte mi pomoct?
PP
Profil *
Tvoj problem spociva v zbrklosti. Najprv si nastuduj teoriu a skusaj jednotlive casti z teorie a obmienaj ich. Vyskusaj si zakladne funkcie v php a pohraj sa s nimi.Je to ako skladat model lietadla. Najprv kazdu cast musis pekne opracovat a postupne pridavat do celku a zrazu mas hotovy model.
Vlastnym hladanim chyb si vytvoris system odhalovania chyb , ktory pri vacsich projektoch bude na nezaplatenie.
X-zibit
Profil *
nj dik ale moc si mi nepomohol to co si napisal som vsetko us presiel a tu som sa zasekol a nemozes to opravit???
djlj
Profil
vo validatoru mi to nejde
Ukončuješ </html> hned za formulářem a ne až na konci dokumentu... Tohle nemá s php co dělat :).
X-zibit
Profil *
nj dik ale dal som to nakoniec a toto mi vihodilo
Parse error: parse error, unexpected $ in /home/free/ic.cz/b/bobak/root/www/tabulka.php on line 20
Hugo
Profil
X-zibit

Musíš to hodit na poslední řádek, tzn. za závorku ?>
X-zibit
Profil *
jj ved som:( a nejde kdyz tak to skus napsat ty a uvidime lebo mbne to nejdeme
Peca
Profil
Co podle tebe má dělat cyklus while($_POST[hodnota] >= 0) ? Kdy se zastaví?
X-zibit
Profil *
podle mne to dela to teda aspon by melo ze posle to hodnotu ktoru zadas a ten svysok toho scriptu teda tohle
{
echo "
<tr>
<td>
*****
</td>
vipese tolkokrat tie hviezdicky
Peca
Profil
Dejme tomu, že v $_POST[hodnota] bude hodnota 2. Pak se cyklus bude opakovat, dokud 2 >= 0. Zkus se nad tím zamyslet...
X-zibit
Profil *
nj 1* my to nedava smysl ale na 2* my to dava smysl ze vipise sa to 1 cize hodnota bude uz len 1 vipise sa to 2 razy takze hodnota bude 0 a tim to konci ze?
Hugo
Profil
X-zibit

Přečti si něco o php. Takto zbytečně plýtváš časem. Ta smyčka while je pro čísla větší než 0 nekonečná.
Peca
Profil
vipise sa to 1 cize hodnota bude uz len 1 - říkal kdo? Dvojka bude pořád dvojkou!
X-zibit
Profil *
aha :((
X-zibit
Profil *
ja som chcel napisat script taky ze ked napisem hodnotu a stlacim tlacitko vipise sa mi jedna urcita tabulka dany pocet krat tak som napisal hento a nejde to:( a pritom som aj php pozeral a secko mozte to skusit napisat??
Hugo
Profil
Musíš použít dekrementaci

while($_POST[hodnota] >= 0)
{
echo "
<tr>
<td>
*****
</td>
</tr>";
--$_POST[hodnota];
}
X-zibit
Profil *
dik moc dik ale nejde to teras hlasi ze to </html> na konci je zle ved sa pozri

www.bobak.ic.cz/tabulka.php
Peca
Profil
To o </html> nic nepíše. Nebo jsem slepý...
Pošli aspoň řádky 15-25.
Hugo
Profil
dej sem cely skript
X-zibit
Profil *
<html>
<form method="post">
<input type=text name=hodnota size="5">
</form>
<?
if ($_POST[hodnota] != "")
{
echo "<table>";
while($_POST[hodnota] >= 0)
{
echo "
<tr>
<td>
aaa
</td>
</tr>";
--$_POST[hodnota];
}
echo "</table>"
?>
</html>
Peca
Profil
Za echo "</table>" nemáš středník.
X-zibit
Profil *
Peca
nepochopil som
Peca
Profil
Jak se to řekne... Bodkočiarka? Prostě ";"
X-zibit
Profil *
nejdeme
X-zibit
Profil *
teda nejede
djlj
Profil
X-zibit
Místo echo "</table>" tam dej echo "</table>";
X-zibit
Profil *
djlj
to sem udelal!!!
Peca
Profil
Tak nám někde ukaž celý ten zdroják. Nejlépe přejmenovat ten soubor z php na txt.
Hugo
Profil
Chybí ti tam jedna složená závorka. Ta podmínka není ukončená.
djlj
Profil
<html>
<form method="post">
<input type=text name=hodnota size="5">
</form>
<?
if ($_POST[hodnota] != "")
{
echo "<table>";
while($_POST[hodnota] >= 0)
{
echo "
<tr>
<td>
aaa
</td>
</tr>";
--$_POST[hodnota];
}
echo "</table>";
}
?>
</html>


Takto by ti to bude fungovat...
« 1 2 »
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.