Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
BLUECORE Profil * |
#1 · Zasláno: 1. 5. 2006, 14:03:11
Potreboval by som vediet jednu vec, začínam v PHP, a z knižky som spravil toto
Kód: <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd"> <html> <head> <title>Zadavanie</title> </head> <body> <h2>Zadavanie</h2> <p>Zadaj text, ten sa potom v dalsej stranke premeni ...</p> <form name="Zadavanie" action="zobraz.php" method="post"> <input type="text" name="Text" size="100" /> <input type="submit" value="Odoslat" /> </form> </body> </html> a toto: Kód: <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN"> <html> <head> <title>Untitled</title> </head> <body> <h2>Vysledok zadavania</h2> <p>Toto je text, ktory ste zadali</p> <?php echo "Zadany text: "; echo $Text; echo "<br /> Upraveny text: "; echo strtoupper($Text); ?> <br><br> <a href="zadaj.htm">Spat k zadavaniu</a> </body> </html> to čo by ale malo spraviť, na stránke http://testingsite.wz.cz spravi, ale na mojom ISS serveri mi napise toto: Kód: Notice: Undefined variable: Text in d:\Inetpub\wwwroot\PHPskusky\zobraz.php on line 16 ale server mám dobrý, lebo inak by mi to ani nezobrazilo, a nechapem čo to ma znamenať ... |
||
WertriK Profil * |
#2 · Zasláno: 1. 5. 2006, 14:14:07
<?php
echo $Text = $_POST["Text"]; echo "Zadany text: "; echo $Text; echo "<br /> Upraveny text: "; echo strtoupper($Text); ?> |
||
BLUECORE Profil * |
#3 · Zasláno: 1. 5. 2006, 14:24:12
aha, hmm, ale prečo na webzdarma to ide? je to tiež problem servera alebo nie?
|
||
WertriK Profil * |
#4 · Zasláno: 1. 5. 2006, 14:29:53
je to problem nastaveni servru, konkretne
register_globals |
||
BLUECORE Profil * |
#5 · Zasláno: 1. 5. 2006, 14:57:08
a nemohol by si mi prosím ťa povedať, že kde to nastavím?
|
||
djlj Profil |
#6 · Zasláno: 1. 5. 2006, 15:06:18
BLUECORE
v php.ini |
||
BLUECORE Profil * |
#7 · Zasláno: 1. 5. 2006, 15:11:23
čo? a to je kde, ja fakt len začínam a začal som asi pred 1 hodinou ...
|
||
krteczek Profil |
#8 · Zasláno: 1. 5. 2006, 15:21:38
BLUECORE: nikde nenastavuj register globals na on! ale nauč se zpracovat veškere proměnné z $_POST, $_GET, $_COOKIES
je to bezpečnější, a na všech hostinzích začínají postupně vypínat register_globals takže by t to treba mohlo jit nejaky ten tyden a potom bys stejne musel aplikaci celou přepsat krtzeczek |
||
BLUECORE Profil * |
#9 · Zasláno: 1. 5. 2006, 15:37:43
aha super vdaka dobra rada
ibaze teraz mi nejde toto <?php $Text = $_POST['Text']; if (!isset($Text)) $Text = "???"; echo "Zadany text: "; echo $Text; echo "<br /> Upraveny text: "; echo strtoupper($Text); ?> logicky to znamena, ze ak premenna text nema hodnotu, prirad jej retazec ??? no bohuzial to nefunguje a už som z toho fakt blbý ... a sere ma najviac to že v knižke to je písané presne tak jak som hore uviedol ... |
||
creck Profil |
#10 · Zasláno: 1. 5. 2006, 15:52:11
dej tam podminku
if(!isset($Text) || $Text=='') { . . . } |
||
BLUECORE Profil * |
#11 · Zasláno: 1. 5. 2006, 15:59:23
heh, no, to je na mňa zložité :D, ide mi o to, že v knižke je to písané asi pri tom register_globals na on, a už som to našiel, tak rozmýšlam či to zapnúť aj keď to nieje dobré, chcem to zapnúť kvoli knižke, čo poviete? srať na to alebo to zapnúť? (kvoli tej knižke)
|
||
BLUECORE Profil * |
#12 · Zasláno: 1. 5. 2006, 16:17:21
tak, keby som sa dočítal v knižke trocha ďalej zistil by som že táto problematika je tam vysvetľovaná :D
tak som to spravil takto: <?php if (isset($HTTP_POST_VARS["Text"])) $Text = $HTTP_POST_VARS["Text"]; else { if (isset($HTTP_GET_VARS["Text"])) $Text = $HTTP_GET_VARS["Text"]; } echo "Zadany text: "; echo $Text; echo "<br /> Upraveny text: "; echo strtoupper($Text); ?> našťastie mám aj druhú 550 stranovú knižku nie len túto, takže na začiatok to stačí :D PS: chcem sa spýtať, že ak riadky if (isset($HTTP_POST_VARS["Text"])) $Text = $HTTP_POST_VARS["Text"]; else { if (isset($HTTP_GET_VARS["Text"])) $Text = $HTTP_GET_VARS["Text"]; } nahradím týmto: if (isset($_POST["Text"])) $Text = $_POST["Text"]; else { if (isset($_GET["Text"])) $Text = $_GET["Text"]; } či to bude fungovať (myslím že hej ale niesom si istý ... ) |
||
krteczek Profil |
#13 · Zasláno: 1. 5. 2006, 16:18:09
|
||
BLUECORE Profil * |
#14 · Zasláno: 1. 5. 2006, 16:18:17
ešte niečo, vďaka za všetky odpovede :)
|
||
Časová prodleva: 19 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0