Autor Zpráva
pmasarik
Profil
Mám problém s funkciou file_exists

Ked nechám skontrolovat či obrázok existuje tak mi to vráti FALSE, ale následne ten obrázok normálne zobrazí, takže existuje.

Vykreslí sa mi obrázok s toho else, preto viem že to existuje, nevie niekto kde je problém???


// toto je len výsek s kódu
if (file_exists('/images/akcie/'.$akc['obrazok_1'])) {//ak existuje
list($width, $height, $type, $attr) = getimagesize('/images/akcie/'.$akc['obrazok_1']);
echo '<img src="/images/akcie/'.$akc['obrazok_1'].'" alt="'.$akc['nadpis'].'" '.$attr.' />'."\n";
} else {//ak neexistuje
echo '<img src="/images/akcie/'.$akc['obrazok_1'].'" alt="'.$akc['nadpis'].'" '.$attr.' />'."\n";
}
Kajman_
Profil *
Úvodní lomítko v cestě neukazuje ve filesystému tam kam úvodní lomítko na webu. Zkuste ho v této funkci oddělat.
Michal Škrabálek
Profil
zkuste před první lomítko vložit tečku: file_exists ( "./images/akcie..." )
pmasarik
Profil
Presne tak, tá bodka pomohla.
Dík za rady :-)
koudi
Profil
Ještě nezapomeň, že výsledky týhle fce jsou cachovaný, takže pak nemusej vratit správný výsledky. cache vyprázdníš příkazem clearstatcache()
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.