Autor Zpráva
peki
Profil
Dobry den.Mam taku otazku..
Aku technologiu by bolo najlepsie pouzit pre internetovy obchod (v php) ci cookies alebo session a tak....Ak viete prosim poradte .Dakujem
WertriK
Profil *
Uplne nejlepsi by bylo min shop pouze pro registriovane a vse ukladat do db.

Pokud to chcete mit bez registrace, tak session.
avaranger
Profil
Ukladat do databaze je blbost... to pak znamena zbytecnou praci pri promazavani starych, neobjednanych objednavek... resp. takhle, kosik pres session a vlastni objednani pres databaze ;)
Leo
Profil
Docasna data vazana na daneho "uzivatele" (sezeni) do session, trvale veci (a ty, co maji byt spolecne pro vic uzivatelu) do databaze. Leo
peki
Profil
Dakujem pomohli ste mi ...este mam otazky:
nakolko je potrebne pouzit secured socet layer (SSL) na internetovy obchod.
a co sa tyka session_regenerate_id() pocul som ze session sa uklada ako neake cookie s ID ktorym sa potom komumikuje so servrom ....a ako tam funguje potom to session_regenerate_id() .Dakujem
Anonymní
Profil *
nieje potrebne pouzivat SSL po pohybe po celom webe, presmerovanie na SSL az ked uzivatel musi vyplnovat nejake osobne data (meno, bydlisko, pri plateni), je to potrebne z dovodu bezpecnosti prenasanych dat (sifrovanie).
WertriK
Profil *
pocul som ze session sa uklada ako neake cookie s ID ktorym sa potom komumikuje so servrom

Session je vlastne soubor ktery se ulozi na servru. V nem jsou vsechny ty hodnoty promennych.
Aby uzivatel mel pristuk ke svym udajum, musi se nejak PHP predat ktery ten soubor je toho uzivatele. To se deje pomoci 2 zpusobu;
- metodou GET [v url je .. &phpsessid=sdd545sdf54df5sd4f56ds6f78]
- hodnota se ulozi do cookie [pokud uzivatele nema povole cookie pouzije se GET]

Nekdy se SESSID prida do odkazu automaticky nekdy musis do kazdeho odkazu pridat

href="stranka.php?<? echo SID; ?>"
peki
Profil
Aha...dakujem...
Este mam 2 question :

- co sa tyka toho session_regenerate_id() to som pocul (teda cital:-) ze je to velmi potrebne pri prihlasovani (skrze neakemu session fixatoru ci co...)
na akom principe to funguje.... meni to phpsessid=....?

-Ak by som ukladal teda polozku tovar do session (ako ID tovaru-nazov tej session ) potom by som ale na vyuctovavacej stranke nevedel (teda apon ja neviem) ktore sessiony su pouzite (teda s akymy nazvami )...?
(registujem kazdy tovar ako session s inym nazvom lebo do jednej session ktorej by som poznal nazov
tak jej hodnota by bola ako ID tovaru ale len jedneho)...
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.