Autor Zpráva
davidcoudy
Profil
Potřebuju vypsat celý adresář s fotkama vše je ok až na to že se mi vypíše i kořen adresáře prostě dvě prázdný obrázky mam to napsaný asi takhle.


<?php
$adresar = dir("maly/");
while ($soubor=$adresar->Read())
echo "<a href=\"velky/".$soubor."\" onclick=\"return!window.open(this.href);\"><img src=\"maly/$soubor\" alt=\"\" /></a>";
$adresar->Close();

?>

budou tam obrázky jpg a nevim jak vypsat jen tenhle typ souboru bez adreářů.
koudi
Profil
To sou adresáře ".", "..". Dej si tam jednoduše podmínku, ne? If $soubor != "."
davidcoudy
Profil
Jo jasně to sou ty adresáře a tu podmínku sem tam dal ale asi blbě nevim přesně kam ji dat ale jeden ten adresář už zmizel jen nevim jak zmizet ten druhej :-)

<?php
$adresar = dir("maly/");

while ($soubor=$adresar->Read())

If ($soubor != ".") //dal sem to sem nevim přesně kam to dát

echo "<a href=\"velky/".$soubor."\" onclick=\"return!window.open(this.href);\"><img src=\"maly/$soubor\" alt=\"\" /></a>";

$adresar->Close();

?>

pořád se učim tak nevim jestli to je dobře.
davidcoudy
Profil
tak už sem to vyřešil dík za radu moc pomohla dal sem dvě podmínky jednu

If ($soubor != ".")
a druhou
If ($soubor != "..")

a vše jde jak sem chtěl
djlj
Profil
davidcoudy
Co to třeba udělat jednodušeji... if ($soubor != "." and $soubor != "..")
davidcoudy
Profil
:-) jasný výc hlav výc rozumu moc díky.
djlj
Profil
davidcoudy
Ježiši... omlouvám se za "off-topic", ale víc se píše s měkkým i... úplně mi to vrazilo do očí... fuj
davidcoudy
Profil
mně taky :D :D :) někdo umí někdo neumí. Jasně myslim, že už si to budu pamatovat wow.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0