Autor Zpráva
Dotazník
Profil *
Ahoj, můžete mi prosím někdo poradit jak spojit dva selecty do jenoho výsledku? Díky
$query1 = mysql_query("SELECT jmeno FROM neco WHERE id='1' OR pro='ELi'");
$query2 = mysql_query("SELECT jmeno FROM neco2 WHERE ident='OK' OR re='pes'");

Potřebuji $query3 která mi ty dva sdruží. Neptejte se proč, potřebuji to. :o))
Kajman_
Profil *
$query3 = mysql_query("SELECT jmeno FROM neco WHERE id='1' OR pro='ELi' UNION SELECT jmeno FROM neco2 WHERE ident='OK' OR re='pes'");

případně union all, pokud se to jméno má opakovat při výskytu v obouch dotazech
Dotazník
Profil *
D9ky, to je přesně to co jsem potřeboval.
Dotazník
Profil *
Bohužel, tak to nejde:
$vzkazodni = mysql_query("SELECT jmeno,vzkaz FROM dopispriteli WHERE jmeno='ELi' UNION SELECT jmeno,vzkaz FROM dopispriteli WHERE pro='ELi'");

Nic mi to nevypsalo.
Dotazník
Profil *
Už je to Ok, moc děkuji.
Dotazník
Profil *
Tak ještě se vyskytl problémek, potřeboval bych tento celý výsledek nějak seředit Order by id, jenže se to bere zvlášť a mám z toho dva seřazené seznamy za sebou. :o( SNad někdo ví co s tím. Předem díky za radu.
Dotazník
Profil *
Vážně prosím o radu.
Kajman_
Profil *
dejte si oba selecty do závorek a až za nimi napište order (podle sloupečku, který tam cucáte)

i když teď to vypadá, že berete data z jedné tabulky, tak union vůbec nepotřebujete, stačí obyčejné or
Dotazník
Profil *
Tak ještě jednou děkuji.
Retal
A k čemu to vlastně potřebuješ? Třeba by se dalo nalézt koncepčnější řešení.
Dotazník
Profil *
Tak pardon, pořád mi to nešlapem ani s tou závorkou. Myslím že je to takhle celkem v pořádku, jen kdyby to fungovalo. :o)

$vzkazodni = mysql_query("(SELECT jmeno,vzkaz,datum FROM dopispriteli WHERE jmeno='$jmeno' UNION SELECT jmeno,vzkaz,datum FROM dopispriteli WHERE pro='$jmeno') ORDER BY id");
Kajman_
Profil *
$vzkazodni = mysql_query("SELECT jmeno,vzkaz,datum FROM dopispriteli WHERE jmeno='$jmeno' OR pro='$jmeno' ORDER BY id");

$vzkazodni = mysql_query("(SELECT id,jmeno,vzkaz,datum FROM dopispriteli WHERE jmeno='$jmeno') UNION (SELECT id,jmeno,vzkaz,datum FROM dopispriteli WHERE pro='$jmeno') ORDER BY id");
krteczek
Myslím že chceš tohle:

$dotaz="select jmeno, vzkaz, datum from dopispriteli where (jmeno='".$jmeno_autora."') and (pro="'.$jmeno_prijemce."') order by id asc"; //nebo desc pokud chceš vypis od nejnovejšího

pokud ty jmena tahaš z nějakého formu ad už pomocí $_GET, $_POST tak doporučuji ošetřit, nebo vytvořit duplicitní sloupečky s jmeny v md5() hashi a vybírat podle hashovaných jmen:

jmeno_hash='".md5($jmeno_autora)."' and pro_hash='".md5($jmeno_prijemce)."' ...

jo a pořadí uvozovek je apostrof(') uvozovka(") tečka proměnná tečka uvozovka(") apostrof(')
krteczek
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0