Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Sasik13 Profil |
#1 · Zasláno: 24. 5. 2006, 15:27:56
Po úspěchu bych se chtěl zeptat na radu s dalším problémkem.
Na stránce mám abecedu (A B C D...) a při najetí myší, nebo kliknutí na písmeno bych chtěl, aby se mi zobrazili příslušné položky z databáze. Neuměl by někdo udělat php funkci, která by to zvládala? Nebo je to kravina a nejde to takhle udělat? |
||
Casero Profil |
#2 · Zasláno: 24. 5. 2006, 16:25:40
jestli sem to pochopil, tak snad stčí aby každé písmenko bylo odkaz, na tu stejnou strnau., jen by se do proměné dalo to písmenko a pak by bylo select * from database where něco like '(zde to písmenko s proměné)%';
|
||
Leo Profil |
#3 · Zasláno: 24. 5. 2006, 16:52:18
Co je to "prislusna polozka"? Leo
|
||
Sasik13 Profil |
#4 · Zasláno: 24. 5. 2006, 19:48:24
vytvořil jsem menu:
<a href="">A</a> <ul class="menu uroven2"> <li class="polozka2"><a href="">Altamora</a></li> <li class="polozka2"><a href="">Amona</a></li> <li class="polozka2"><a href="">Aygoserum</a></li> </ul> </li> <li class="polozka1"> <a href="">B</a> <ul class="menu uroven2"> <li class="polozka2"><a href="">Bašta</a></li> <li class="polozka2"><a href="">Brtník</a></li> <li class="polozka2"><a href="">Broumovo dílo nad velkou řekou</a></li> </ul> </li> A ted bych to chtěl upravit tak, aby se mi pri najeti na pismeno A vypsali (pokud možno automaticky a samy) všechny položky z databáze, které začínají na "A". To znamená nějakou funkci, která nějak otevře tabulku databáze, a vypíše místo <li> </li> tyto položky. |
||
Retal Profil |
#5 · Zasláno: 24. 5. 2006, 22:25:05
Načti všechny položky už při generování stránky, vypiš je, skryj je přes CSS, pomocí JavaScriptu je ukazuj.
Jinak budeš muset sáhnout k Ajaxu. |
||
Sasik13 Profil |
#6 · Zasláno: 25. 5. 2006, 05:35:17
To myslíš jako načíst celou databázi? Třeba jako do souboru? To bych pak DB vůbec nepotřeboval a mohl to mít rovnou v textovém souboru.
|
||
llook Profil |
#7 · Zasláno: 25. 5. 2006, 10:46:17
Udělej to nějak takhle:
<ul> Snad se to dá pochopit... |
||
DJ Miky Profil |
#8 · Zasláno: 25. 5. 2006, 17:58:12
Sasik13:
vytvořil jsem menu asi nevytvořil, tohle menu už jsem dneska jednou viděl... že by css.interval.cz? ;-) |
||
Retal Profil |
#9 · Zasláno: 25. 5. 2006, 19:30:48
Sasik13: Ale prdlačka načíst celou databázi, načteš jednu tabulku. A jestli nechápeš funkční rozdíl mezi databází a souborem, tak hybaj zpět číst manuál.
2Llook: Tos mu vytvořil jednotlivé podstránky. Jenže on píše "při najetí myší, nebo kliknutí na písmeno bych chtěl, aby se mi zobrazili příslušné položky z databáze", což chápu tak, že mu jde o rozbalovací menu. Ach jo, kdyby se ti, co něco chtějí, alespoň jasně vyjadřovali. |
||
Časová prodleva: 19 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0