Autor Zpráva
iru
Profil *
Mám script pro upload souboru:
if(is_uploaded_file($HTTP_POST_FILES['foto']['tmp_name'])):


//testuji, zda nìkterý ze souborù již není na disku
if (file_exists("psi/$foto"))
{
echo ("<SCRIPT language='JavaScript'> alert('Soubor $foto je již uložen na serveru');
</SCRIPT>
");
echo "<html><head><meta HTTP-EQUIV=\"Refresh\" CONTENT=\"2; URL=administrace.php?obsah_administrace=2 \"></html>";
exit();
}



else {
move_uploaded_file($TMPjmeno, "psi/$foto") or die ('Při ukládání souboru nastala chyba.'); // Uložím soubor do zvoleného adresáre

}

a potřebovala bych tu fotografii zmenšit na 200x150 a v této velikosti ji uložit. Díky za každou radu.
CATerPILAR
Profil
Tohle už se tady několikrát probíralo a vždycky se dospělo k závěru, že fotka se má prvně pripravit v patřičném rozlišení a pak ji uložit na server.

Myslím že když použiješ <img src=........*.jpg width="200" height="150">
tak se ti ta fotka do toho náhledu sama nastaví.
Anonymní
Profil *
Tu si nájdeš skripty na zmenšenie uploadovaného obrázka:
http://phpclasses.web4u.cz/browse/class/11.html
luka
Profil *
CATerPILAR
ano aj tak sa da ale potom je to foto vzdy v tej velkosti ako predtym.Problem je skor v kb a nato skus navod od errora414, je to lahke a velmi dobre.
error414
iru
Profil *
díky, asi zkusím návod od errora414, protože fotky bude uploadovat uživatel, který si neporadí se změnšováním fotek a potřebuji, aby byly i datově malé, kvůli dlouhému načítání při velkém množství fotek.
iru
Profil *
Teď se dívám, že je to psané pro PHP5 a já můžu použít jenom PHP4, smůla....
error414-
Profil *
iru
pro PHP5 je to sice psane ale pokud se odstrani vsecno public a private a u promenych to nahradis za var tak to bude chodit i v PHP4
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.