Autor Zpráva
zleba
Profil *
Řekněme, že mam nejakou databázi MySQL, kterou chci pravidelně, každych 12 hodin vymazat, jde to nějak naprogramovat?
Leo
Profil
Cron (na Unixu), Leo
zleba
Profil *
O tom jsem nikdy neslysel a co kdyz chci pravidelne provadet nejakou operaci?
Treba jednou za 12 hodin vyberu z tabulky nejaky prvek a budu ho chtit okopirovat do jine?
creck
Profil
Vetsinou to ma kazdy lepsi hosting v administraci.
RiZe
Profil
Jak řekl Leo, tak Cron. V administraci hostingu si nastavíš skript, který jsi napsal a který tu činnost vykonává, nastavíš, v jakých intervalech se má spouštět atp.
Trixer
Profil
de to i na webzdarma ? ze sem to nevidel :(
WanTo
Profil
de to i na webzdarma ? ze sem to nevidel :(
Nejde.
Leo
Profil
Nemuzete chtit zadarmo dokonaly servis :-) Leo
Ni7R0
Profil
Webzdarma ne, ale IC.cz CRON nabízí, i když jen pro jeden script.
zleba
Profil *
Kdyz jsem hledal slovo cron, tak jsem nasel tuhle stranku http://www.webcron.org/
mela by po zadani url zajistit, ze na zadane url bude pristupovat treba jednou denne, tak jsem zvedav, jestli to bude fungovat
PS: Nema se to pouzivat na zvysovani navstevnosti :)
Leo
Profil
"Kdyz jsem hledal slovo cron, tak jsem nasel tuhle stranku"

Nebude to nikdy tak spolehlive jako skutecny cron na serveru, kde mate stranky. Leo
Zerog
Profil
nema nekdo zkusenosi s instalaci crona na pc pod windows? me to neslo ...
zleba
Profil *
Leo: Me by uplne stacilo, kdyby to fungovalo. Mam webzdarma a tam cron neni
zleba
Profil *
Leo: Me by uplne stacilo, kdyby to fungovalo. Mam webzdarma a tam cron neni
krteczek
Profil
tak si udělej scriptik ktery s každym načtením stránky zkontroluje čas a v případě že to bude po pulnoci tak smazej obsah db, ale musiš si někam zapsat že ktomu došlo
Leo
Profil
"tak si udělej scriptik ktery s každym načtením stránky zkontroluje čas a v případě že to bude po pulnoci tak smazej obsah db"

A co kdyz vam na vas web nikdo po pulnoci neprijde, a tudiz se skript nezavola/nevykona? Pripadne i prijde, ale nebude mit trpelivost cekat az vas skript s mazanim dobehne... atd. Leo
tiso
Profil
Leo: to je dobrý fór...

1. Keď nikto nepríde, tak v data nebude plniť údajmi - nemá sa odkiaľ, takže či ju zmažeš o polnoci alebo o šiestej ráno, stav bude rovnaký...
2. rýchlosť behu PHP skriptov býva zanedbateľná (zlomky sekúnd), takže žiadnu trpezlivosť netreba...
Leo
Profil
"1. Keď nikto nepríde, tak v data nebude plniť údajmi - nemá sa odkiaľ, takže či ju zmažeš o polnoci alebo o šiestej ráno, stav bude rovnaký..."

Mate z demagogie jednicku. Ale ja mluvil o stavu, kdy pres den lidi chodi, ale po casovem limitu pro mazani uz nikdo. Takhle to bude chodit par dni a mate v db bordel. Proste pochopte, ze na tohle je cron, a vsechna ostatni reseni jsou jen ojebavky... Leo
Anonymní
Profil *
Leo
no ten cas je myslen prvni uzivatel po pulnoci, i kdyby uzivatel prisel treba v 5 rano.

Pripadne i prijde, ale nebude mit trpelivost cekat az vas skript s mazanim dobehne... atd. Leo
http://www.php.net/manual/en/function.ignore-user-abort.php


ale zastavam nazor ze na toto jedine kron, aspon ten webovej
krteczek
Profil
Leo: když hostuje na wz tak to nejsíš není nějaká velká věc, nabidl jsem mu jednoduche reseni pro jeho konkretni pripad, Na wz se musí kolikrát čekat na všechno... Ale uznávám že je to ojebavka

Myšlenka byla taková že první návštěvník toho dne se postará o vymazání databáze, je jedno jestli prijde v 0:00:01 nebo 24:00:00

pokud dlouho nikdo nepřijde tak se nemá co mazat...
tiso
Profil
Leo: To nie je demagógia, len spôsob ako to vyriešiť v prípade že na hostingu nie je cron - na argumenty ktoré si uviedol... Je mi jasné že cron to plnohodnotne nenahradí...

Druhý spôsob je zmeniť hosting na taký kde cron je...
Leo
Profil
"Druhý spôsob je zmeniť hosting na taký kde cron je..."

Bingo. Leo
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.