Autor Zpráva
JiK
Profil *
jak udelam v php pocitadlo, ale takove aby bylo jedno, samostatne snadno odkazovatelne, vracelo hodnotu jako text, ne obrazek(!), a trebas i pro kazdy kousek stranky zvlast? Myslim tim, ze na index.html bude treba 1333 navstev, ale v sekci blog bude 'prizpevek videlo 124 ctenaru' a 'prizpevek 2 videlo 33 ctenaru'.

Nechci resit zadny bezpecnostni cookies, blokace podle IP a podobne, je to zbytecne, protoze to je osobni stranka a ne audit abych prodal reklamu :)

Kdyz bude pouzivat soubory a ne databazi taky dobre, protoze tim je o jeden zdroj problemu min. (nefunkcni DB, havarie, zalohy, etc. a navic tomu nerozumim)

Jirka
mat
Profil
třeba tady http://www.webtip.cz/art/wt_tech_php/jave_php_12.html

ale je to z roku 2001, v google najdeš asi i mnohem elegantnější řešení...
krteczek
Profil *
tady tohle počítadlo používám já:

<?
define ("NAZEV_SOUBORU", "pocitadlo.txt"); //zde se definuje název souboru do kterého se ukládá počet návštěv
if (file_exists(NAZEV_SOUBORU)) //kontrola jestli existuje soubor s počtem návštěv
{
$soubor=fopen(NAZEV_SOUBORU, "r+"); // soubor existuje , otevření souboru
$stav=fread($soubor, 10); //načtení prvních 10 znaků ze souboru
}
else
{
$soubor=fopen(NAZEV_SOUBORU, "w"); //soubor neexistuje, bude vytvořen ted
$stav=0; //nastavení počitadla na nulu
}
rewind($soubor); // přeskoří na začátek souboru
fwrite($soubor,++$stav,10); //zvýší stav počítadla o 1 a zapíše to do souboru
fclose($soubor); //zde je soubor zavřen

echo 'Jste má '. $stav .' návštěva'; //zde se vypisuje počet načtení stránky, co je v ' je možné zmenit
?>




tak ad Vám slouží ... já ho odněkud pred nekolika mesíci stahnul a používám
je nutne aby bylo splněno několik podminek
1. musí být povolen zápis v adresáři ve kterém má být uložený soubor s počtem zobrazení stránky
2. stránka musi mít název s koncovkou php nebo jinou která určuje že se jedná o php script
3. chmod (prava souboru) musí byt nastaveny na čtení a spouštění ,zápis povolte jen majiteli
4. počítadlo vynulujete tak že smažete soubor ve kterém jsou uloženy data
změnou názvu souboru v definici můžete vytvořit pro každou vaši stránku vlastní počítadlo
krteczek
Yuhů
Profil
Reaguji na původní dotaz:
Aby bylo číslo jako text a ne jako obrázek, tak zjednodušeně řečeno musíte najít takové počitadlo, které se vkládá ne obrázkem, ale externím javascriptem. Nevím, jestli to někdo poskytuje.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0