| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| Robin.P. Profil * |
#1 · Zasláno: 12. 6. 2006, 13:12:29
Ahoj, mam jeden formular a potrebuji z tohoto jednoho formulare ulozit data do tri tabulek v db, ktere ale nemaji stejne nazvy sloupcu. Pomuze me prosim tento problem nekdo vyresit? Diky Robin.
|
||
| Leo Profil |
#2 · Zasláno: 12. 6. 2006, 13:14:25
A problem spociva jako v cem? Leo
|
||
| 24k Profil * |
#3 · Zasláno: 12. 6. 2006, 13:17:21
V lidech :)
|
||
| Robin.P. Profil * |
#4 · Zasláno: 12. 6. 2006, 13:20:35
Leo
No jak uvedl 24k, tak problem spociva v tom, ze jeden clovicek nevi, jak na to ma jit, potrebuje nejake voditko, aby se mohl ceho chytit a spoleha na to, ze jeste ziji lide, kteri dovedu tomu druhemu pomoci.:o) Robin |
||
| Leo Profil |
#5 · Zasláno: 12. 6. 2006, 13:22:20
To je sice fajn, ale od ceho se jako mame odpichnout, co ten clovicek umi, zkousel a co mu nejde, Leo
|
||
| Robin.P. Profil * |
#6 · Zasláno: 12. 6. 2006, 13:40:12
Leo
No ten clovicek je zatim zacatecnik v php a objevuje tim krasy tohoto programovaciho jazyka a chce se ucit vice a vice, ale bez pomoci teto diskuze mu to urcite nepujde, protoze co se navstevnik docte v teto diskuze, tak na to by musel mit knihovnu :o) Zkousel jsem tohle a take to nejde: <? if ($_POST) { $udaje["jmeno"] = "'$_POST[jmeno]'"; $udaje["prijmeni"] = "'$_POST[prijmeni]'"; $udaje["vek"] = "'$_POST[vek]'"; $konicky["sport"] = "'$_POST[sport]'"; $konicky["rybareni"] = "'$_POST[rybareni]'"; if (isset($_POST)) { $result = mysql_query("INSERT INTO udaje (" . implode(", ", array_keys($udaje)) . ") VALUES (" . implode(", ", $udaje) . ")") or die(mysql_error()); } if (isset($_POST)) { $result = mysql_query("INSERT INTO konicky (" . implode(", ", array_keys($konicky)) . ") VALUES (" . implode(", ", $konicky) . ")") or die(mysql_error()); } } ?> Robin |
||
| 24k Profil * |
#7 · Zasláno: 12. 6. 2006, 13:45:25
>> nemaji stejne nazvy sloupcu
a kdyz vidim ten zpusob zapisu tak si to jednoznacne odporuje ... takze budete muset pouzit klasicky zapis INSERT INTO table1 (nazvy_sloupcu ) values (hodnoty) a v druhem pripade to zase upravit pro druhou tabulku ... |
||
| Robin.P. Profil * |
#8 · Zasláno: 12. 6. 2006, 13:53:58
24k
Ano ja vim, ale pri klasickem zpusobu se musi dodrzet poradi sloupcu tak, jak v db, takze pokud bude mit jedna tabulka napr. 30 sloupci, tak si urcite tvar toho klasickeho zapisu dovedete predstavit a take urcite si dovedete predstavit, kdyz se do te tabulky prida druhy den 20 sloupcu a tri den dalsich 10 sloupcu, proste bude v tom gulas klasickem zapisu gulas bez knedliku :o) |
||
| 24k Profil * |
#9 · Zasláno: 12. 6. 2006, 14:25:56
problem zapisovat treba takto?
INSERT INTO TABLE SET sloupec='$hodnota', sloupec2='$hodnota2, . . . ? :) |
||
| Robin.P. Profil * |
#10 · Zasláno: 12. 6. 2006, 15:04:35
24k
Nekomu se libi brunetky a nekomu zase blondynky a me osobne se libi brunetky :o) V zadnem pripade nechci tim rict, ze na tom zapisu je neco spatneho, ale proste jsem rozeny kozoroh, takze vsechno chci mit nejlepsi, ale ted momentalne nevim, jak se tim prokousat, abych se mohl vyhnout klasickemu zapisu. Robin |
||
| tiso Profil |
#11 · Zasláno: 12. 6. 2006, 15:22:44
Robin.P.
Mal by si začať s tým aké 3 tabuľky to vlastne máš, aj aké prvky má ten formulár a čo chceš kam uložiť... |
||
| 24k Profil * |
#12 · Zasláno: 12. 6. 2006, 16:14:59
jak v db, takze pokud bude mit jedna tabulka napr. 30 sloupci, tak si urcite tvar toho klasickeho zapisu dovedete predstavit a take urcite si dovedete predstavit, kdyz se do te tabulky prida druhy den 20 sloupcu a tri den dalsich 10 sloupcu
Co to proboha modelujete za databazovy model? Jeden pridate 10 sloupcu, dalsi den 20 .. ? Ja si vzdy dobre rozmyslim co tam budu mit a jestli casem pridam par sloupcu je to ojedinele, tak poupravim INSERT a uz se to ani nehne. Imho tady vymyslite vec, pro kterou nebude na 99% perspektivni vyuzititi ;) |
||
| 24k Profil * |
#13 · Zasláno: 12. 6. 2006, 16:15:23
OT: ja jsem taky kozoroh a perfekcionalista k tomu. Pokud mi nedali jedna ikonka, ci barva odkazu tak jdu spat klidne ve 3 rano.
|
||
| Robin.P. Profil * |
#14 · Zasláno: 13. 6. 2006, 17:51:08
24k
Jaky databazovy model modeluji, tak to je vazne moje osobni vec o ktere se vazne nechci s nikym delit :o) Na 100% vymyslim vec, pro kterou bude perspektivni vyuziti, ale jak jsem jiz uvedl, nemam potrebu o tom napsat. A pokud moje mysleni bude nizsi nez 100%, tak jsem schopny 100krat predelat tu vec, aby jsem s tim byl spokojen, ale jen ja :o) Tak to jsme dva az na to, ze ja uz mam INSERT v takove pohode, ve ktere jsem tento zapis chtel mit, stacilo se pouze precist par clanku :o) |
||
| Robin.P. Profil * |
#15 · Zasláno: 13. 6. 2006, 17:54:12
A jinak dekuji vsem navstevnikum, kteri se zucastnili teto diskuze, ktera ovsem nebyla pro mne osobne zadnym prinosem pro tuto chvili. Treba nekdy priste to bude lepsi.
Robin |
||
|
Časová prodleva: 19 let
|
|||
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0