Autor Zpráva
QWERTY
Profil
Poradte mi prosim jak se to dela kdyz chci vedet kolikrat byl nejaky soubor stazeny???
DoubleThink
Profil *
Jeden způsob je pomocí PHP:

Odkaz nebude přímo na soubor, ale na PHP stránku, která bude počítat požadavky a pak pomocí fce header() přesměruje prohlížeč na konečný soubor.

Teď se mi zrovna nechce vymýšlet celý script, takže dávám prostor ostatním...
Yuhů
Profil
Jde to i obyčejným html.

http://www.jakpsatweb.cz/presmerovani.htm#typ

Idea je taková, že se udělá nová stránka, dá se do ní meta tag na přesměrování na ten stahovaný soubor. Do stránky se dá počítadlo (třeba od Toplistu).

Není to úplně přesné, ale určitý obrázek si o tom uděláš.

Mrkni třeba na moji stránku stažení zipu
http://www.jakpsatweb.cz/download.htm
z jejího logu počítám přibližný počet stažení.

No a úplně nejlepší je mít log toho serveru, na němž je stahovaný soubor umístěný.
llook
Profil
Přes meta tag je to řešené třeba na Sourceforge. Tam to mají asi hlavně kvůli reklamám, protože na soubor přesměrovávají až 5 sekund po načtení.
Teď jsem koukal na ten Yuhův download a tam je to řešený ještě jinak - přes neviditelný iframe.
Webspy
Profil
Nebo si můžeš stáhnout skript na http://www.jaknaweb.com >> PHP scripty >> Počet stažení

Trochu si s tím pohraj... :-)
pyty
Profil
sorryy
http://www.jakna web.com/scripty=php=pocitadlo.php
Yuhů
Profil
llook: jo, to je fakt, já jsem to nakonec udělal přes neviditelný iframe.

<iframe src="stahovany.zip" width="1" height="1"></iframe>

Funguje to spolehlivěji než meta tag, protože ten mi myslím uřezával parametry, když jsem je tam potřeboval. Ale už si to nepamatuju, byl tam prostě s tím refreshem nějaký problém.
pyty
Profil
a ja toto http://interval.cz/clanek.asp?article=1013
Lemur
Profil *
Já bych to rešil odkazem na soubor typu downloader.php?id=1234 - pokud je souborů víc a jejich jména, popř. i počty stažení, jsou v databázi a pod., tak je to jediná rozumná možnost. Navíc v PHP lze lépe nastavit hlavičku, aby cache, proxy a spol. nedělaly problémy. Navíc kdyz se v hlavičce nastaví "Content-Disposition: attachment; filename=<jméno souboru, pod kterým se to uloží uživateli>" , tak se prohlížeče pokaždé zeptají, jesli se má soubor uložit (i kdyby to byl html) a nelezou na jinou stránku. Soubor ze buď pošle přes readfile() nebo se klidně může vygenerovat za chodu.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.