Autor Zpráva
Robin.P.
Profil *
Ahoj, pokud bude web navstevovany i ze zahranici, tak jake by melo byt zvolene kodovani? Jinak veskere jazykove mutace se budou nacitat s databaze. Predem dekuji za pripadne nazory.
koudi
Profil
To záleží na tom, jaký jazyky použiješ.
Hugo
Profil
Nejlepší je asi UTF-8. To obsahuje snad všechny znaky, vč. čínštiny apod.
tiso
Profil
utf-8 a máš v jednom kódovaní všetky jazykové verzie...
Robin.P.
Profil *
koudi

Skoro vsechny jazyky sveta :o)
Robin.P.
Profil *
Hugo

Pokud to dobre chapu, tak mam od prvopocatku veskera data ukladat do databaze v kodovani UFT-8?
koudi
Profil
Tak to UTF, jak radili přede mnou
Robin.P.
Profil *
tiso

Diky za nazor. :o)
Hugo
Profil
Ano, to je imho nejrozumější varianta. MySQL umí data překódovat, takže ven je můžeš tahat i v jiném kódování. Ale bacha v php dělá utf8 občas problémy, ale vše se dá vyřešit.
Robin.P.
Profil *
koudi

Dobre. A jeste jeden dotaz. Lze nejak otestovat kodovani UTF-8 v CR, abych vedel, jak se texty budou zobrazovat v zahranici?
Robin.P.
Profil *
Hugo

Tak to je moc dobre.

Co jsi myslel timto Ale bacha v php dělá utf8 občas problémy, ale vše se dá vyřešit. , jake problemy?
Hugo
Profil
Robin.P.

Já používám utf8 všude a nemám problémy.
Robin.P.
Profil *
Hugo

Tak ja to teda risknu, pokud to nevyjde a budou s tim problemy, tak jsi o hlavu kratsi :o)
Hugo
Profil
Robin.P.

Těším se.
Robin.P.
Profil *
Hugo

Nemam rad krev :o)
stribny
Profil
Problem je kdyz pouzijes nejakou funkci v php, ktera pocita ze znak je treba na 2 byty, kdezto v UTF je to bytu 8. Vetsinou jsou pak na to jine funkce..

Jinak UTF-8 doporucuju.
WanTo
Profil
Problem je kdyz pouzijes nejakou funkci v php, ktera pocita ze znak je treba na 2 byty, kdezto v UTF je to bytu 8. Vetsinou jsou pak na to jine funkce..
UTF-8 a 8 bajtů? Kde jsi to proboha sebral?
tiso
Profil
...a kde si zobral tie 2?
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.