Autor Zpráva
Radim
Profil *
Mám na portálu nějaké textové soubory z diskuse a vždycky to zálohuju na svůj počítač tak že se musím přihlašovat přes ftp. Nejde to nějak zautomatizovat? A jště mě v té souvislosti napadá jedna otázka na kterou v poslední době musím myslet, a to jak to udělat, aby uživatel mohl nakopírovat na server soubor (např. fotku). Jakýkoliv odkaz uvítám. Díky a mějte se fajn...
WertriK
Profil
Nejde to nějak zautomatizovat?
Tak tu zálohu by jsi mohl jedině udělat tak, že by jsi si ty soubory poslal na mail jako přílohu - casovani pres cron.


...aby uživatel mohl nakopírovat na server soubor...
Pohledej slovo "upload", popř. "move_uploaded_file".
Jur4
Profil
Ja si zálohoval soubory (dump databáze) rovnou na svůj pc. Se statickou, veřejnou IP neni problém. Stačí spustít ftp server, a scriptem za využití ftp funkci si soubory uložit. Script jsem spouštěl cronem nastavenym na dobu kdy je pc většinou zapnutý. Jo a ještě je dobry si soubory zazipovat, ať nejsou tak velký.
Radim
Profil *
Jur4 moc nechápu, ale dík. ještě pohledám
WertriK
Profil
Jur4
To myslel tak, že má na svém PC naistalovaný FTP server. Na webovém servru má potom script s kterým se připojí k FTP a zkopíruje si tam potřebné data.

Dle mě to má jeden podstatný nedostatek - musí být zaplý FTP server [zaplé PC] v době kdy probíhá záloha a také FTP musí běžet na veřejný IP, což už Jura psal.

Osobně bych to řešil pomocí toho mailu, pokud nejsou ty soubory nijak zvlášt velké [MB].
Radim
Profil *
O tom jsem už slyšel, ale tohle neumím.. ale je to dobrý způsob... jen vědět jak to udělat...
S tím mailem je trochu problém, když těch souborů jsou desítky, nemyslíš? Leda že bych je zabalil, kdyby to nějak šlo...
WertriK
Profil
Leda že bych je zabalil, kdyby to nějak šlo...

http://www.webtip.cz/art/wt_tech_php/php_v_praxi_26.html
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.