Autor Zpráva
Petr-novacek
Profil *
Chci si udelat jednoduche prohlizeni obrazku ale nevim jak na to. Vytvorim si pole a do nej nactu nazvy souboru v adresari (include('nacteni.php');). Potom zobrazim prvni obrazek v adresari (echo "<img src=\"$cesta/$soubor[$obr]\">";) kde obr=1 a pod nej odkazy na predchozi a dalsi (echo "<a href=\"galerie.php?page=$cesta/$soubor[$obr]\"<<&nbsp;predchozi</a>";
echo "&nbsp;&nbsp;&nbsp;";
echo "<a href=\"galerie.php?page=$cesta/$soubor[$obr]\">dalsi&nbsp;>></a>";).

Jak udelat aby se me promena "obr" zvysila - snizila o 1 ? Dik za nakopnuti.
Leo
Profil
Neumite v PHP pricist jednicku? Leo
sms
Profil *
btw, proc toto tema zakladas tolikrat
Petr-novacek
Profil *
Omlouvam se vsem, jsem zde poprve a nevedel jsem do jake rubriky to zaradit zda k c\zacatecnikum, ci jak na to, ci PHP. Priste se bude krotit. Fakt nevim jak na to. Dam to sem cele protoze uz jsem zkousel kde co ale nejak to nejede. JEste jednou omluva.

<?php
include('funkce.php');
?>

<html>
<body>

<?php
$obr = $_GET['obr'];

if (isset($page))
{
echo "<img src=\"$cesta/$soubor[$obr]\">";
}
else
{
echo "<img src=\"$cesta/$soubor[2]\">";
}

echo "<a href=\"galerie.php?page=$cesta/$soubor[$obr="$obr-1"]\"<<&nbsp;predcho zi</a>";
echo "&nbsp;&nbsp;&nbsp;";
echo "<a href=\"galerie.php?page=$cesta/$soubor[$obr="$obr+1"]\">dalsi&nbsp;>>< /a>";

?>

</body>
</html>
WertriK
Profil
Mas to pomerne chaoticke, nevim co, kde, proc a jak.
Treba nevim k cemu ti je $page, nebo kde ziskavas $cesta.
Leo
Profil
To jsou zaklady prace s retezci, mate tam vpodstate tohle:

$x = 1;

echo "Mam "$x+1" auta";

Myslite, ze je to dobre? :-)

Leo
24k
Profil *
Zkuste to trebas


echo "Mam ".($x+1)." auta";
Petr-novacek
Profil *
No asi to dobre nemam kdyz me to nefunguje a potrebuji radu, priznavam.
Proto se ptam jak na to. V include('funkce.php') definuji promenou "cesta" a nacitam do pole "soubor" nazvy vsech souboru v adresari. Potud to vse funguje dobre a pak je to asi vse spatne. Chci zobrazit jeden obrazek (prvni z pole "soubor") na monitoru a pod nej dve tlacitka "predchozi" a "dalsi". Muzete me nakopnout jak na to. Zatim neuvazujte o osetreni prvniho a posledniho obrazku abych se tim prokousal a nezamotal se v tom. Diky.
djlj
Profil
$dalsi=$obr+1;
$predchozi=$obr-1;

echo "<a href=\"galerie.php?page=$cesta/$soubor[$predchozi]\"<<&nbsp;predcho zi</a>";
echo "&nbsp;&nbsp;&nbsp;";
echo "<a href=\"galerie.php?page=$cesta/$soubor[$dalsi]\">dalsi&nbsp;>>< /a>";


Tak nějak?
Petr-novacek
Profil *
to djlj: Nejak me to nejede. Muzes me to zkontrolovat ? Nebo i nekdo jiny ? Diky

<?php

$cesta = "fotky";
$adresar = OpenDir($cesta);
$soubor = Array();
while ($zaznam = ReadDir($adresar))
{
if (!Is_Dir("$cesta/$zaznam"))
{
$soubor[] = $zaznam;
}
}
CloseDir($adresar);
Sort($soubor);
?>
<html>
<body>

<?php
$obr = $_GET['obr'];

if (isset($page))
{
echo "<img src=\"$cesta/$soubor[$obr]\">";
}
else
{
echo "<img src=\"$cesta/$soubor[1]\">";
}

$dalsi=$obr+1;
$predchozi=$obr-1;

echo "<a href=\"galerie.php?page=$cesta/$soubor[$predchozi]\"<<&nbsp;predcho zi</a>";
echo "&nbsp;&nbsp;&nbsp;";
echo "<a href=\"galerie.php?page=$cesta/$soubor[$dalsi]\">dalsi&nbsp;>>< /a>";

?>


</body>
</html>
djlj
Profil
Nejak me to nejede.
Co je to nejde?
Petr-novacek
Profil *
to djld: Napoprve se zobrazi prvni obrazek. Predpokladam ze z negovane podminky "if" protoze jeste neni $page". Pod obrazkem jsou odkazy "predchozi" a "dalsi". Kliknu na "dalsi" a nic se nestane. Zustane porad prvni obrazek. a ani na dalsi kliknuti se nic nestane. V odkazu "dalsi" je porad stejny link o 1 to nenarusta.
Leo
Profil
Nebude to tim, ze sice ctete z GETu obr, ale v odkazu ho nemate? Leo
Petr-novacek
Profil *
Chlapi musim mizet, zitra se ozvu zase pokud se me to nepodari pres noc rozlousknout. Taky me to bylo divne ale necham si poradit. Zatim diky vsem.
havs
Profil
Petr-novacek > tak zkus tohle a nezapomeň na poslední lomítko v prom. $cesta
(doma mi to chodí)

<?php
$cesta="alba/lipova/orig/";
$adresar = OpenDir($cesta);
$i=$_GET["i"];
if (!isset($i)) { $i=0; }

$pole = Array();
while ($soubor = ReadDir($adresar)) {
if(eregi("^.+\.jpg+$",$soubor) || eregi("^.+\.gif+$",$soubor)){
$pole[] = $soubor;
}
}
CloseDir($adresar);
$pocet = count($pole);

echo "<img src=\"".$cesta.$pole[$i]."\"><br>";

if ($i<($pocet) && $i>=1) {
echo "<a href=\"galerie.php?i=".($i-1)."\">&lt;&lt;</a>";
echo " &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; ";
}

if ($i<($pocet-1)) {
echo "<a href=\"galerie.php?i=".($i+1)."\">&gt;&gt;</a>";
}
?>
Petr-novacek
Profil *
to havs: Diky vyzkousim.

Jinak dik vsem.

Hral jsem si stim pres noc a vymyslel toto:

<?php

$cesta = "img";
$adresar = OpenDir($cesta);
$soubor = Array();
while ($zaznam = ReadDir($adresar))
{
if (!Is_Dir("$cesta/$zaznam"))
{
$soubor[] = $zaznam;
}
}
CloseDir($adresar);
//Sort($soubor);
?>
<html>
<body>

<?php
$obr = $_GET['obr'];

if (!isset($obr) || $obr<1 )
$obr=1;

echo '<img src="'.$cesta.'/'.$soubor[$obr].'">';



echo '<a href="?obr='.($obr-1).'">&lt;&lt; predchozi</a>';
echo '&nbsp;&nbsp;';
echo '<a href="?obr='.($obr+1).'">dalsi &gt;&gt;</a>';

?>

</body>
</html>
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.