Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Freedas Profil * |
#1 · Zasláno: 5. 2. 2005, 10:39:41
Ahojte, potřeboval bych načíst na web data oddělené středníkem (např. txt) do tabulky. Nevítě někdo, jak na to?
|
||
michaelkiller Profil |
#2 · Zasláno: 5. 2. 2005, 10:47:22
Hmmm, tak ja som to v PHP nikdy nerobil.
Ale poviem ti algoritmus, ktory by mal fungovat, len to musis prepisat do PHPcka. V pascale mi to fungovalo. Zacnes proste nacitavat CHAR(ZNAK) a pridavat ho postupne do STRINGU(RETAZCA) pokial nenarazis v subore na ;. Takto pokracujes dalej, az prides na koniec riadka, skocis do noveho ..... Dufam, ze to bude fungovat, v PASCALE mi to tak slo :D |
||
halogan Profil |
#3 · Zasláno: 5. 2. 2005, 10:50:53
Freedas: explode(";", $string);
|
||
Freedas Profil * |
#4 · Zasláno: 5. 2. 2005, 10:54:46
to halogan: muzes mi,prosim, poslat nejaky jednoduchy priklad. divam se na explode v Koskově PHP, ale moc to nechapu
|
||
Charlie Profil |
#5 · Zasláno: 5. 2. 2005, 11:08:50
Freedas,
je to jednoduchy. Funkce explodde ti vytvori pole. Priklad: <?php $string = "a;b;c"; $pole = explode(";",$string); echo $pole[0]; // Vypise "a" echo $pole[1]; // Vypise "b" echo $pole[2]; // Vypise "c" ?> |
||
Leo Profil |
#6 · Zasláno: 5. 2. 2005, 12:11:15
Na to se hodi v PHP fce fgetcsv - pripominam, ze CSV je comma separated values - tedy carkou oddelene hodnoty, akorat vy mate misto nich strednik :-)
$fp = fopen("data.csv","r"); echo "<table>\n"; while ($radek = fgetcsv ($fp, 1000, ";")) { echo "<tr>"; $pocetsloupcu = count($radek); for ($i=0;$i<pocetsloupcu;$i++) echo "<td>{$radek[$i]}</td>"; echo "</tr>\n"; } echo "</table>\n"; fclose($fp); Nejak tak, je to jen princip, zadnu oslnivy kod. Leo |
||
Freedas Profil * |
#7 · Zasláno: 5. 2. 2005, 12:54:29
jj, díky napsal jsem to nakonec takhle:
$fd = fopen ("vysledky/zavod_$id.csv", "r"); while (!feof ($fd)) { $pole = explode(";",fgets($fd, 4096)); echo "<tr><td><b>".$pole[1]; echo " ".$pole[0]."</b></td>"; echo "<td>".$pole[2]."</td>"; echo "<td>".$pole[3]."</td>"; echo "<td>".$pole[4]."</td>"; echo "<td><b>".$pole[5]."</b></td></tr>\n"; } fclose ($fd); |
||
Časová prodleva: 2 měsíce
|
|||
Anonymní Profil * |
#8 · Zasláno: 24. 3. 2005, 22:42:53
A co kdyby byl jako další hodnota uvedenej středník asi takto:
$string = "a;b;c;";""; Ten středník, kterej chci dostat jako proměnnou je v uvozovkách. |
||
Leo Profil |
#9 · Zasláno: 25. 3. 2005, 00:13:29
|
||
Časová prodleva: 20 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0