Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
stilgarcz02 Profil |
#1 · Zasláno: 27. 6. 2006, 11:02:53
Zdravím,
rad bych někoho poprosil, zda by mi neporadil. Začínám se učit PHP z knížky od Jiřího Koska. Knížka je to super, ale složitější scripty z ní mi moc nefungují. Zasekl jsem se na příkladu z profesionálním formulářem. Vím o tom, že se místo např. $Jmeno používá $_POST["Jmeno"], register_globals jsou na on, error_reporting jsou změněny na E_ALL ^ E_NOTICE. Ale přesto scripty pořád nechodí, jak by měly. Zřejmě kdybych je dal na síť, tak by fungovaly, ale potřeboval bych je zprovoznit i doma. Možná je chyba v tom, že nevím, kde všude umístit $_POST["Jmeno"] apod. Zde je zmíněný příklad :
A hlásí to toto: Notice: Undefined variable: Odeslano in c:\program files\easyphp1-8\www\profifrm-kosek.php on line 14 Pro zaregistrování vyplňte tento formulář! Povinné údaje jsou označeny tučným červeným popisem. Jméno: <br /> Příjmení: <br /> Pohlaví: <br /> Notice: Undefined variable: Pohlavi in c:\program files\easyphp1-8\www\profifrm-kosek.php on line 51 >Muž Notice: Undefined variable: Pohlavi in c:\program files\easyphp1-8\www\profifrm-kosek.php on line 54 >Žena E-mail: <br /> WWW stránka: <br /> Předem děkuji za jakoukoli pomoc. |
||
tiso Profil |
#2 · Zasláno: 27. 6. 2006, 11:21:36
Knižka je to super, ale pre staré PHP a staré HTML... Takže sa aspoň viacej naučíš kým niečo rozbeháš... Ale doporučoval by som Ti učiť sa z novších knižiek, predsa len aj keď ošetríš PHP chytíš zlé návyky čo sa týka HTML...
Čo sa týka rady tak skript Ti funguje, len hlási warning (vďaka E_NOTICE) že premenná nie je definovaná, lebo ju zle testuješ. miesto: if ($Odeslano): napíš: if (isset($Odeslano)): a tak aj pre ďalšie premenné... Ak chceš aby skript fungoval aj pri registr_globals: off, tak všetky premenné čo sú z formulára musíš POST-núť.. Ktoré sú to zistíš podľa NAME vo formulári... |
||
Časová prodleva: 18 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0