Autor Zpráva
deny05
Profil *
zdravim,
presmerovavam stranku a potrebuju zachovat $_POST, ale zkousim ruzny stavovy kody a ani jeden mi nezachova ani $_POST ani $_GET. Nevite ktery kod bych mel pouzit?
djlj
Profil
deny05
To nejde.
Peca
Profil
Jakým způsobem je to přesměrovávání dělané?
Rewrite by měl zachovávat proměnné pomocí příznaku [QSA]
djlj
Profil
Peca
To jsou ale jen promměnné v adrese (query string append), deny05 chce zachovat POST.
deny05
Profil *
podle http://php.vrana.cz/http-metody-get-a-post.php mi prislo ze zachovat post lze,
presmerovani probiha pomoci funkce header()
djlj
Profil
deny05
Tam ale o tom, jestli to lze nebo nelze zachovat, vůbec nepíše...
deny05
Profil *
pise o zachovani metody, tak jsem myslel, ze se predaj i $_POST
Leo
Profil
Zeptam se stejne jako na Builderu :-) - k cemu je to dobre, presmerovavat POST na POST? Leo
Dawn
Profil *
Ja tento problem chapu, protoze jsem ho tez resil. Potreboval jsem ty data prijmout v jednom PHP souboru, kde se zpracovaly a pak ten PHP skript (po vykonani danych operaci) automaticky prejde na dalsi stranku. Tam ale chci opet prijmout data, kera jsem predtim poslal pomoci POST prvnimu skriptu. Jde tedy v podstate o predani hodnot promnenych mezi dvema skripty...

Nakonec jsem to vyresil pomoci SESSION. Je to takova promnenna, ktera se ulozi na strane serveru a mohou s ni pracovat vsechny skripty na tom serveru (teda mysleno vsechny skripty, ktere mas na tom webu). Jsem tez zacatecnik a tak mozna me vysvetleni neni uplne spravne, ale podstata tak nejak je ;-)
Leo
Profil
"Potreboval jsem ty data prijmout v jednom PHP souboru, kde se zpracovaly a pak ten PHP skript (po vykonani danych operaci) automaticky prejde na dalsi stranku. Tam ale chci opet prijmout data, kera jsem predtim poslal pomoci POST prvnimu skriptu."

A proc jste nemohl sloucit ty dva skripty do jednoho? Leo
Hugo
Profil
Tohle by mělo jít řešit pomocí CURL.
Dawn
Profil *
No dejme tomu, ze prvni stranka je obyc HTML stranka s formularem pro login. Ten odesle data prvnimu skriptu, ktery overi zda jsou zadane udaje OK a pak dojde k presmerovani na dalsi stranku... Je sice fakt, ze jsem to nedomyslel, protoze na te strance (na te druhe - jako pristupne pouze na heslo) jsem stejne login musel overit znova (aby se nani nedalo dostat primym zadanim adresy), takze skript oddelene pro kontrolu loginu nemel moc smysl. Ale stejne pak dale pro pohyb mezi dalsimy "clenskymi" strankami je potreba predavat informace o prihlaseni...

tak napr. zde by se to hodilo... ;-) Ale SESSION jsou na toto vlastne jako delane, takze predavani POST neni treba (ikdyz u nekterych jednodussich pripadu by to ulehcilo praci).
Leo
Profil
"Je sice fakt, ze jsem to nedomyslel, protoze na te strance (na te druhe - jako pristupne pouze na heslo) jsem stejne login musel overit znova (aby se nani nedalo dostat primym zadanim adresy), takze skript oddelene pro kontrolu loginu nemel moc smysl. Ale stejne pak dale pro pohyb mezi dalsimy "clenskymi" strankami je potreba predavat informace o prihlaseni..."

Takze vam staci jen jeden skript, co prijme POST data, nastavi $_SESSION['prihlasen'] = true a jede se dal, Leo
Dawn
Profil *
jasny... tak jsem to vyresil. Jen jsem chtel rict, ze chapu ze to nekdo resi a pta se jak na to. Zde je videt, ze predavani promnenych mezi strankami bez uzivatelova potvrzovani formularu je obcas potreba. A to je asi ten pripad, kdy deny05 potreboval radu. Nez jsem totiz o SESSION slysel, premyslel jsem prave taktez nad nejakym podobnym zpusobem predavani pomoci POST....

tzn. predavani hodnot promnenych POST a GET mezi skripty nelze, musite vyuzit SESSION...
Hugo
Profil
Dawn

Předávat proměnné mezi skripty lze i pomoci POST a GET. Na POST existuje knihovna CURL a GET se dá předávat dál jednoduše pomocí URL. Ale sessions jsou pohodlnější a univerzálnější.
Dawn
Profil *
ach jo... jsem STOUPA :-D Jasny... GET jde pomoci URL.. O te knihovne CURL jsem sice uz neco slysel, ale nevim presne o co jde a navic treba na WebZdarma ji nemaji, takze tam maji majitele webu smulu..... (podobne jako ja :-((( )
Hugo
Profil
Dawn

Ja to myslel tak, ze to sice jde, ale v tvem pripade jsou sessions rozhodne lepsi a efektivnejsi.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.