Autor Zpráva
marat
Profil
Hoj všem, narazil jsem u svého skriptu na takový problém...
Mám přihlášení a když se přihlásim správně, pošle se cookie, např. overeni
Teďka chci aby u přidáváných článků když cookie overeni existuje se vypsal odkaz na smazání příspěvku.
Jenže jsem narazil na zřejmě černou magii serveru :D... V config.php jsem si udělal takovou věcičku, když cookie existuje, tak proměnná $over = "ano" , když ne, tak $over se rovná "ne", jenže při vypsání v admin.php se vypíše ano, ale při vypsání této proměnné v clanky.php se vypíše ne...docela nechápu, co může být za problém, nějaký podobný server jsem již dělal a vše fungovalo...
Kód pro $over v souboru config.php :


if (isset ($_COOKIE['overeni']) && $_COOKIE['overeni'])
{
$over = "ano";
}
else
{
$over = "ne";
}


Hlavně bych potřeboval vědět, čím to asi tak může býti, protože to docela nechápu :D jakoby cookie existovala, ale neexistovala :( Děkuju za všechny rady, snad jste to pochopili, nejsem moc dobrý pisatel :P
tiso
Profil
...($_COOKIE['overeni']=="ano")...
marat
Profil
Ale já nepotřebuju definovat tu cookie, chci tu proměnnou...Jinde mi to funguje...
WertriK
Profil
Ale já nepotřebuju definovat tu cookie, chci tu proměnnou...

Vždyť ti nikdo nenutí, aby jsi ji definoval.

Zkus si tu proměnnou vypsat hned v tom configu.
tiso
Profil
Sorry, zle som to pochopil, som myslel že tá cookie má hodnotu ano/ne... Nechápem načo tam máš 2 podmienky, veď Ti stačí tá s isset...
Leo
Profil
Podle vaseho popisu neni vubec jasne, v cem je vlastne problem. Vrele doporucuju stahnout si z webu Live HTTP Headers pro Firefox a kouknout se jak komunikace klient-server (jejiz soucasti cookies jsou nebo mozna ve vasem pripade taky ne) probiha. Leo
Anonymní
Profil *
Hmm, věděl jsem, že jsem to zřejmě špatně napsal ;)
V configu se mi vypisuje "ne", to máte jedno, udělám to teda jinak ;)
marat
Profil
Ne počkejte, už jsem zkusil teda jinak, bez proměnné, jen isset a stejně to nefachá...prostě jakoby cookie existovala ale neexistovala :(
marat
Profil
Tak oprava - v configu to vypisuje "ano"...
Leo
Profil
To je furt dokola - jestli cookie zna prohlziec zjistite v prohlizeci, v rade pripadu se daji primo prohlidnout. Jestli ji server posila do prohlizece a ten zpet na server zjistite tak, ze se kouknete na tu http komunikaci. Ostatni je jak kdyz slepy chirurg operuje slepy strevo. Leo
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.