| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| stilgarcz02 Profil |
#1 · Zasláno: 6. 7. 2006, 11:22:07
Zdravím,
měl bych tři otázky a moc rád bych chtěl někoho poprosit o rady. 1. Mám nainstalovanou nejnovější verzi EasyPhp a učím se z knížky Programujeme PHP profesionálně. Nic víc než EasyPHP jsem neinstaloval. Když si zkouším různé příklady z knihy nebo i sám zkouším něco udělat, tak občas narazim na problém, že se mi nějaky script na domácím počítači neprovede, ale když ho dám na Net, tak jo. Z velké většiny se jedná o formuláře. Vím, že existuje register_globals (ty mám na On - nic jiného jsem nenastavoval) a že se používá $_post["proměnná"] nebo s $_GET. Ale i když to mám nastavený na On, tak to stějně pořád hlásí undefined variable. Znamená to tedy, že i když mám register na ON, tak musim používat onen složitější zápis ? Dá se to nějak nastavit, aby se to provedlo i bez toho ? 2. Všeobecně, nemohl by jste mi někdo poradit, co všechno si mám v EasyPHP nastavit, aby mi šla většina scriptů ? 3. Vím, že databáze mají vlastní sekci, ale tendle problém bude asi spíš víc v PHP a nastavení než přímo v databázích. Zkoušel jsem tendle příklad :
Mělo by se jednat o menu pro pozdější práci s nerelační databází. Pokud stránku spustím normálně, zobrazí se položky, ale pokud ji spustim přes server, tak se nezobrazí nic. Proč to ? Předem děkuji za Vaší pomoc. |
||
| tiso Profil |
#2 · Zasláno: 6. 7. 2006, 11:33:11
1. pokiaľ ten formulár neodošleš, tak nemáš tú hodnotu definovanú... Rieši sa to napríklad takto:
if(isset($premenna)){...}//pracuj s premennou
3. to máš definíciu funkcie, ale nemáš ju použitú: display_menu(); |
||
| stilgarcz02 Profil |
#3 · Zasláno: 6. 7. 2006, 12:18:31
Vím, že isset() se používá pro zjišťování, zda byla proměnné přiřazena hodnota. Ale moc nerozumim jak funguje. Jednoduchej formulář :
Tady jednoduchá obsluha zpracuj.php : <?php Kam bych tam měl teď zařadit isset() ? Jinak samozřejmě moc díky. To s tou funkcí mi došlo :-) |
||
| Hugo Profil |
#4 · Zasláno: 6. 7. 2006, 12:19:41
V php.ini si nastav
error_reporting = E_ALL & ~E_NOTICE potom ti nebude php hlasit chyby typu notice. |
||
| Hugo Profil |
#5 · Zasláno: 6. 7. 2006, 12:20:41
<?php
echo IsSet($jmeno) ? $jmeno : ''; ?> IsSet otestuje jestli je promenna zinicializovana, pokud ano, tak vraci true, jinak false. |
||
| stilgarcz02 Profil |
#6 · Zasláno: 6. 7. 2006, 12:41:58
zkusil jsem to, ale zobrazuje se prázdná stránka
|
||
| Anonymní Profil * |
#7 · Zasláno: 6. 7. 2006, 13:03:04
|
||
| stilgarcz02 Profil |
#8 · Zasláno: 6. 7. 2006, 14:38:34
Lepší :-). Díky moc za pomoc
|
||
|
Časová prodleva: 19 let
|
|||
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0