« 1 2 3 4 5 6 7 »
Autor Zpráva
Jan Němec
Profil
A jen tak mezi namy .NET odeluje programovou logiku od prezentace cos je hodne veky plus
Michal Hölzl
Profil *
thingwath
no bylo by vhodne upravit apache tak, ze nektere soubory (napriklad soubory s urcitou koncovkou) bude
automaticky povazovat za PHP kod a pote je automaticky interpretovat do html kodu. Nebot pokud v soucasnosti do nejakeho .php souboru napisu PHP kod a neuzavru ho mezi znaky <? ?> apache stimto kodem pracuje jako by se jednalo o HTML a tudiz nijak tento kod neinterpretuje. Ale tohle by mel zkuseny programator, za ktereho se zde vydavate vedet :)
souki
Profil
Jan Němec
A jen tak mezi namy .NET odeluje programovou logiku od prezentace cos je hodne veky plus
to se v php musí dělat ručně nebo třeba přes SMARTY ale moc velký problém to není...
Aesir
Profil
Jan Němec:
A PHP snad ne?
Michal Hölzl
Profil *
Aesir
napriklad jednoduchy webik, kde mam moznost mit nekolik uzivatelskych trid a uzivatele s ruznymi tridami maji pristup jen do nekterych sekci a take se jim zobrazuji jen urcite polozky menu.
Jan Němec
Profil
He vyborna volba :-) tak gl a hf :-) bohuzel o smartech jsem jen slysel a zrovna ne moc kladne veci. Ale ano je to jiste reseni. Kdyz veme tak dobre jinou vyhodu .NET ma vlastni udalosti "nepotrebujes" JS.
thingwath
Profil
Michal Hölzl
Apache předává tyto soubory celé PHP modulu -- pozná je právě podle toho .php na konci (pokud jste to někdy v Apachi nastavovali, myslím, že si vzpomenete jak to zhruba funguje...). Na Apachi není potřeba měnit absolutně nic, potřeba je změnit interpret PHP.

Vůbec nemluvím o tom, že toto ani zdaleka není jediný způsob jak se vyvolává interpret. Můžu ho spustit zcela samostatně z příkazové řádky nebo třeba přes CGI.
Jan Němec
Profil
Aesir

ne nema
souki
Profil
Jan Němec
ma vlastni udalosti "nepotrebujes" JS.
teoreticky musí mít ale php i .net stejný výstup... tak jak mohou mít vlastní události a přitom zachovat kompatibilitu? jaké událsti máš namysli?
thingwath
Profil
Byl bych opatrnější v soudech co PHP má a co nemá. Různé knihovny komponent má a šablony umožňující lépe oddělit kód od prezentace má také.
Aesir
Profil
Michal Hölzl:
No a teď nějaký argument proč by to PHP progrmátorovi mělo trvat déle než NET programátorovi. To že u NETu mi stačí jeden prst na myši neberu jako argument. ;)

Jan Němec:
Nikdy kdy jsem v PHP psal jsem neměl problém s oddělením prezentační a aplikační vrstvy, možná opět narážíme na neschopnost programátora.
Michal Hölzl
Profil *
thingwath
ano samozrejme, ze pokud ma soubor koncovku .php predava se na zpracovani do PHP modulu.
rec je ovsem o tom, ze pokud zde nemam php kod oddeleny od html vse ve vysledku dopadne jako by se jednalo o html kod a cely php kod si v prohlizeci prectu :)
Jan Němec
Profil
thingwath

promluvil programator co nepotrebujue <? ?>

pokud jsi si precetl tak pan Michal Hölzl rekl ze nektere soubory kazdej asi pochopil ze mysli modul pro PHP jesli ty ne tvuj problem.

souki
Ano uz jsem rikal ze to ma stejny vystup akorad ze .net pracuje uplne na jinem principu nez PHP je to nova technologie.
thingwath
Profil
Michal Hölzl
Proto také potřebujeme pro ten účel o kterém jsem mluvil upravit interpret PHP a ten modul.
Aesir
Profil
Michal Hölzl:
To ale přece nemá nic společného s jazykem, ale s tím, že programáor nedodrží správnou metodiku.
mila
Profil
1. PHP budoucnost má
2. Argument s rychle naklikat neberu. Je to jako otevřít FrontPage, a chlubit se, jak rychle něco udělám.
3. PHP má obrovskou výhodu v jednoduchosti. Stačí na 90% webů, má ale své hranice.
4. Pokud jde o ten překlad, jsou věci jako zend optimizer.
5. Naprosto nechápu, k čemu by bylo, aby se text mimo "<?php ?>" překládal. Jak by to probíhalo? Že by parse error? Jinak by k tomu bylo potřeba přenastavit php, ne apache.
Jan Němec
Profil
Aesir

to je fer :) tvoje nazory jsou dokonaly :-) tady nikdo nerekl ani jednom prste na mysi najdi si ong DataGrid a nebo MemberShip precti si co to umi pak si dej ruku na srdce rekni si jak dlouho by jsi programoval tento vystup v PHP a pak se muzeme o tom bavit dal
Michal Hölzl
Profil *
Aesir
no jak jiz rikal Jan Nemec, kouknete se na nektere prezentace od MS nebo si to zkuste.
nevim jak vam mam lepe vysvetlit, ze to na co v php pisete sahodlouhy kod si ve VS jednoduse "naklikate" behem par minut. Kdybych to mel prirovnat k jine situaci tak bych rekl ze dobry malir a fotograf muzou dosahnout velmi dobreho a podobneho vysledku. Ovsem asi mi date za pravdu, ze fotograf bude trosicku rychlejsi ;)
Jan Němec
Profil
mila

co mate porad stim klikanim vy si to predstavujete jak hurvinek valku aspon si stahnete VS a kouknete na to jak se v tom pracujete

mate tam tri mody prace navrhovej html programovani a code behing a o klikani tady neni ani rec tak co stim furt mate a jeste srovnani z frontPage to je taky dobrej joke
thingwath
Profil
mila
K pátému bodu: pomohlo by to při použití PHP k obecnějším věcem než weby a pomohlo by to i tam. Když píšu jednoduchý PHP skript, který spouštím samostatným intepretrem -- například aby periodicky kontroloval aktuální stav signálu wi-fi a upozornil mě (e-mailem, třeba) na případné problémy, ušetřil bych si nutnost uzavřít celý skript do <? a ?>. K ničemu jinému by to asi nepomohlo. Navíc takový skript budu psát spíš v Bashi nebo Perlu nebo něčem ještě jiném.
Aesir
Profil
Jan Němec:
A vy žijete v domnění, že PHP nemá žádný framework, ve kterém jsou potřebné a často omílané věci zakomponované?
Michal Hölzl
Profil *
thingwath
jinymi slovy upravit cast apache ;) ano jiste muzete argumentovat tim, ze pouzivate vlastni php modul, ale to bysme se mohli take dostat k diskuzi, ze nepouzivame apache ale IIS atd... atd...
thingwath
Profil
Michal Hölzl
Intepret PHP a webový server Apache jsou pro mě dvě dost odlišné věci. Velmi často je používám zvlášť. Dokonce asi i víc, než dohromady.
Aesir
Profil
Jan Němec:

Nebojte se balík Visual Studia stál mého zaměstnavatele jistě velký peníz. :) Jak jsem již psal, tyto bezduché argumenty a výkřiky prosím vynechte.
Jan Němec
Profil
Hele asi takhle ano PHP nema veci jako ma .NET protoze .NET je moderni jazyk tak uz obsahuje lepsi praci. PHP je zdlouhavej a zbytecne se v nem upises k msrti ale pro kazdeho neco jinak .NET se da psat v cem koliv taky nepotrebujes ani to VS to rikam jako vyborny IDE pro nej. Jelikoz jsem v PHP taky delal tak me vyhovuje .NET vic tod muj nazor tvuj nazor je tvuj ja ti ho neberu jen rikam ze .NET je moderni rychlej programovaci jazyk kterej dokaze mnohem vic nez PHP diky jeho nove archytekture a prace z jeho objkety. A take diky tomz ze .NET je opravdovej OOP jezyk. NIc vic nerikam
koudi
Profil
Jan Němec
Ty seš asi hodně vysazenej na tu rychlost, že? Zkus občas zpomalit, v klidu se nadechnout, přečíst si cos napsal a pokusit se to opravit, tak, aby se to dalo normálně přečíst. Zjistit z tvých textů 'co tim chtěl vlastně básník říct' je totiž poměrně náročný.
thingwath
Profil
koudi
Takhle nějak se totiž ve VS píše. Naťukáte kus a čekáte až to IntelliSense doplní. Stejně tak za vás formátuje kód a podobné opičárny. No, jak to dopadá, to je vidět :-)
Aesir
Profil
Jan Němec:
diky tomz ze .NET je opravdovej OOP jezyk.
Tím jste zřejmě myslel, že ten jazyk, kterým píšete nad .NETem je OOP jazyk.
Nevidím důvod, proč, když PHP programátor použije masivní framework (obdobu .NET) by měl tvořit pomaleji.
Aesir
Profil
thingwath:

On ale VS je opravdu velmi silný nástroj srovnatelný se Zend Studiem pro PHP.
thingwath
Profil
Aesir
Já vím, taky jsem v tom něco psal (narozdíl od Zend Studia :-)). Jenom podotýkám, že tohle je důsledek toho, když člověk začne česky psát stejně jako programovat ve VS :-)
« 1 2 3 4 5 6 7 »
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0