« 1 2 3 4 5 6 7 »
Autor Zpráva
Jan Němec
Profil
LOL vase arugemnty panove hovori za vse :-) jen tak dal. ;-]
pE eLL
Profil
Jan Němec:

ja se jen blbe zeptam:

linux na nem apache php aj je cele zadarmo i pro komercni uziti. kolik by me stalo vase reseni .net?? bylo by stejne levne (zadarmo)?? myslim ze ne.

a tohle bude asi jeden z nejvetsich rozdilu.

osobne bych chtel videt jak by mohlo php vypadat kdyby se do jeho vyvoje narvalo tolik penez jako do .net
WertriK
Profil
Honza Němec se doma evidentně nudí, když má na takovéto šaškárny čas.
btw. Pište prosím česky bez gramatických chyb, tady to za Vás VS opravovat nebude.
patrik.sima
Profil *
to: Jan Němec
Můžete mi poradit jak udělat .NET aplikaci a nenutit uživatele k instalaci .NET frameworku?
Jan Němec
Profil
vemu to postupne :-)

pE eLL
Ano na to ze se PHP vyvíji pořad dal a dal a už je tady nějakej patek tak žadnej pokrok v nem nevidim. .NET je tu chvilku a dalo by se rict ze se jeho pouzivani masivne rozsirilo.

.NET je zadarmo tak mezi namy :-) hostign neni zadarmo ale jsou i free coz jsem daval url. Tak nevim co do toho tahas prachy jinak .NET bezi i na linuxu jako projekt MONO. Potom Stahni si prednasky z CVUT kde je prednasko o tom jak ASP.NET bezi i na jinejch platformach. Tak nevim co meles o penezich.

WertriK
lol co ma debata spolecneho stim ze se clovek nudi? Ja si rad popovidam :-) a nevim co tahas VS do mejch gramatickejch chyb. Mluvis trosku z cesty tak nejak. A nevim co to porad do toho tahate ani ste to nevideli a srovnavate to z FP cos je trosku neco jineho a ani nemate paru jak se v tom dela cos je velice funny


patrik.sima
Pokud jsi si nevsim tak v .NET je napsanejch docela brutahle hodne aplikaci jako je treba 3D plocha a jine veci. Tzn nic nikomu vnucovat nemusis protoze to muzes dat jako soucast sve instalace. Ale k provoznovani ASP.NET nepotrebujes mit FW.NET u klineta. Jen kdyby jsi to nevedel.
patrik.sima
Profil *
to Jan Němec:
Vím, že je v tom kde co. Jde to dát do aplikace a nainstalovat i bez práv admina? Jsem běžný uživatel a tyhle práva nemám. Ted se nebavím o asp.net, ale o aplikaci pod .net na winech
Jan Němec
Profil
Pokud nemas prave admina tak to samozrejme nenainstalujes pokud to chces rvat na nejaky firemni PC to docela chapu. Na domaci PC to nainstaluje snad kazdej kdo umi cist a mackat next :-). Kazdopadne mas pravdu jesli myslis primo aplikace ze musis nacpat klientovy FW.NET :-)

Pokud ti tento fakt ale vadi nic ti nebrani porad programovat v C :-) to nikdo nezatracuje :-)
pE eLL
Profil
Jan Němec

penize jsem do toho tahal z duvodu ze jsem netusil ze to lze pustit i na tech linuxech a tudiz jsem pocital stim ze na stanici na ktere bys tvoril bys musel mit windows.

pokud bys mel odkaz na tu prednasku z cvut byl bych vdecny
thingwath
Profil
http://avc.sh.cvut.cz

Každopádně, třeba z ASP.NET v Mono něco málo chybí a tak dále...
Jan Němec
Profil
pE eLL

jj velice rad :)

http://avc.sh.cvut.cz/archiv/index.php?id=104&select=Microsoft%20.NET
jozob
Profil
Sledoval som diskusiu dosť dlho.

Ale teraz už musím reagovať. Slová pána Michala Hölzla a Jana Němeca sú často dobré na pobavenie, ale nikdy by som ich nepoužíval ako argumenty.
Jan Válek
Profil
jozob no tak to nejsi sam.

Pokud by jsi mel nejake zkusenosti s programovnim asp.net stranek za pouziti technologii od MS tak vis ze tito dva panové (Jan Němec a Michal Hölzl) maji pravdu.
Jde o to ze ASP.Net prinasi par zasadnich vyhod:
1. stránky se kompilují pro ty co to nechapou to funguje nejak takhle udelate asp.net stranku a date ji na server pri prvnim pozadavku na ni se stranka skompiluje a vytvori se dll knihovna a ta se ulozi do nejakeho adrese "dalo by se rict kese IIS" no pak prijde dalsi pozadavek ale v tuto chvili odpada jakoliv kontrola validnosti a dalsi veci rovnou se mu spusti knihovna a ta vygeneruje (html/xhtml/wap) kod a posle ho klientovy. Vyhodou toho je ze narozil od interpretovanych jazyku kod teto knihovny zpracovava primo procesor (protoze ho just in time kompiler .net frameworku prelozi primo do zdrojoveho kodu OPTIMALIZOVANEHO pro dany pocitac na kterem asp.net stranka bezi. Takze bavit se tu o vykonu nemas smysl php nema sanci. Dale ASP.net stranky a jeho kontroly umoznuji kesovani cimz muzou dost eliminovat pozadavky na servr a jeho zdroje.
2. Visualstudio je opravdu jenom IDE asp.net stranky se daji psat klidne i v notepadu ale proc to delat. VS ti umozni ladeni stranek na stejne urovni jako kdyby jsi ladil nejakou aplikaci. Muzes si nastavovat breakpointy sledovat hodnoty promenych v kazdem krouku programu atd. Ale nikdy sem si nevsiml ze by VS melo v sobe kontrolu ceskeho pravopisu, ale na rozdil od pana WertriK ho pouzivam jenom 8 hodin denne coz zjevne k nalezeni teto funkce nestaci ;)
3. Priklad toho jak v ASP.NET udel;am neco za par minut a v php na to budu potrebovat minimalne 4 nasobek casu? Ok neni problem.Zadani je jednoduche udelejte firemni stranky keter budou mit omezenej pristup a to nejenom na heslo ale i tak ze uzivatelum budou prirazeny nejake role. A pristup k jednotlivym strankam se bude urcovat podle toho do jake role uzivatel patri. S tim ze hesla se budou ukladat v DB a buou tam ulozena v sifrovane podobe. Taky samozrejme musi byt moznost resetu hesla pro uzivatele ktery zapomene sve heslo. A stranky musi umoznovat i registraci noveho uzivatele. No kdyz bude hodne pomali tak v asp.net vam tato aplikace zabere tak 30minut ( a to prehanim) a jak dlouho to budete delat v PHP?
Aby jste videli ze nekecam tak tady mate link na video kde tenhle portal delaj :

Memebership and roles

Takze asi takhle ASP.NET je budoucnost php je prezivajici minulost....
Aesir
Profil
.NET bezi i na linuxu jako projekt MONO
Jen trochu doplním, že projekt Mono je vyvíjen firmou Novell a existuje také například projekt DotGNU.
Aesir
Profil
Jan Válek:
Stejně zkušený programátor PHP to bude mít za podobý čas hotové taktéž, protože používá také framework, který mu usnadní práci stejně jako .NET a stejně kvalitní IDE jako je VS.

Co se týče kompilace, tak netuším, co mi brání zkompilovat PHP kód?
Jan Němec
Profil
Aesir

treba to ze se PHP nekompiluje? A tim FrameWork myslis PHP.NET ? a nebo co konkretne prosim ?
koudi
Profil
Jan Válek
To video dokazuje co? To podle mě neukazuje žádné úžasné vlastnosti jazyka, ale IDE od M$.
jozob
Profil
Jan Válek
Asi sme si nerozumeli. Ja uznávam výhody ASP.NET a mám naň pozitívnejší názor ako na PHP. Mne išlo len čiste o slová spomenutých dvoch pánov. Ich vyjadrenia mi pripadajú skôr zábavné ako presvedčivé.

A konečne, Vaše argumenty sú tie pravé. Vedel by som sa pod ne podpísať.
Jan Němec
Profil
koudi

hele ty jsi docela nechapavej ? Co mas prorad stim IDE todle by jsi stejne napsal i v notepadu protoze tam pracujes z objektem jesli jsi jeste nepochopil.
koudi
Profil
Jan Němec
O Ide jsem se zmínil poprvé, takže klid. Na to video sem koukal jen kousek a pořád tam jen klikal myší a něco si nastavoval. Což asi člověk v notepadu neudělá, že?
Jan Válek
Profil
Aesir
Stejně zkušený programátor PHP to bude mít za podobý čas hotové taktéž, protože používá také framework, který mu usnadní práci stejně jako .NET a stejně kvalitní IDE jako je VS.

Co se týče kompilace, tak netuším, co mi brání zkompilovat PHP kód?


Zkuseny programator ma sice k dispozici framework ale u php defaultne zadny neni, takze bezny zacinajici programotor si to musi vse napsat sam.
Ale u ASP.NEt mas toto vse k dispozi a jeste mraky dalsich komponent. Proste pri vyvoji v ASP.NET se muzes plne soustredit na to co ma aplikace delat(busines logiku aplikace) a ne jak to ma delat.
Prijde mi ze tophle ti PHP nenabidne.
No treba to ze php je navrzen jako skriptovaci jazyk a tudis se pri kazdem pozadavku na stranku provede kontrola validnosti pak se zpracuji php skripty a jejich vysledek se vlozi do stranky a ta se deprv odesle na klienta.
Aesir
Profil
treba to ze se PHP nekompiluje?
A od kdy? Pokud vim PHP kod se preklada do mezikodu (kompilace), který se dále interpretuje a pokud vím (případně mne opravte), chová se stejně tak i .NET

A tim FrameWork myslis PHP.NET ? a nebo co konkretne prosim ?
Je jich spousta, namatkou PRADO, PEAR?
jozob
Profil
O pomalosti PHP skriptov nie je sporu. Je to fakt, o tom je zbytočné diskutovať.
Jan Válek
Profil
Koudi ale udela a v tom je ta nadhera jenom mu ty vlastnosti nastavis rucne.
ASP.NET Developer center z teto stranky si muzes stahnout i jina videa a hlavne zdrojove kody. Udelej to a prohlidni si je. Pak uvidis ze vse se da napsat primo rucne do zdrojoveho kodu. ASP.NET je objektove takze vsekre ty vklastnosti co si tam naklikva mas pristupne pres ten objekt treba mas nejakou instanci TextBoxu a chces nastavit to co ma zobrazovat tak napises textBox1.Text="text k zobrazeni" nebo si kliknes v IDE na ten textbox a v properities okne zvolis vlastnost Text a dopises tam text.
A to nejlepsi na konec. Veskere veci ktere jou pouzite na vyvoj tech ukazek na videu nabizi MS ke staze a pouziti i pro komercni ucely zdarma.
Pokud se nepsletu nekdo tu pririvnaval VS k ZendStudiu, ale to narozdil od tohohle zdarma neni....
koudi
Profil
Jan Válek
Ok, až budu mít čas, mrknu na to.
Aesir
Profil
Jan Válek:

VS k Zend Studiu jsem přirovnával já a to sice z toho důvodu, že v práci používám oboje a ani jeden z těchto produktů tedy zdarma nebyl (VS 2005). Pro PHP jsou také open source IDE, ale neznám, takže nemůžu hodnotit.
Jan Němec
Profil
koudi

To video dokazuje co? To podle mě neukazuje žádné úžasné vlastnosti jazyka, ale IDE od M$.

a todle rekl kdo ? Sice tam je jen klikani v tom video ale kdyz to dostanes dal tak vidis jak ze se tam pise normalne logika cele te aplikace pak uplne nekde jinde ono to neni jenom o klikani jak si tady vsichny myslej
Jan Němec
Profil
Aesir

Pokud jsi si precetl tak VS2005 Express je free i pro komercni ucely
Jan Válek
Profil
Aesir
ted sem se koukal na ty fremeworky pro PHP (PRADO, PEAR) jak jsi o nich psal a kdyz sem se koukl na seznam objkektu ktere nabizeji tak mi to prioslo celkem dost chude.
mrkni se na tohle
Class Library tohle ti ukaze seznam namespacu ktere muzes pouzivat v .Net Frameworku kazdej ten namespace ti zpristupni 10tky az 100ky trid ktere muzes pouzivat a najdes tam skoro uplne vse...
Tohle ti ty dva frameworky o kterejch si Ty mluvil nenabizeji ;)
Aesir
Profil
Jan Němec:
Myslíte že, VS2005 Express snese srovnání se Zend Studiem? Nevím, mám možnost srovnávat pouze Profi verzi.

Jan Válek:
Aby nedošlo k omylu, já s frameworkem .NET pracuji. :)
Jan Němec
Profil
no myslim ze urcite co ma Zend sutio a VS ne ? A nebo naopak co ma VS a co Zend nema ?
« 1 2 3 4 5 6 7 »
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.