« 1 2 3 4 5 6 7 »
Autor Zpráva
koudi
Profil
Jan Němec
a todle rekl kdo ? Sice tam je jen klikani v tom video ale kdyz to dostanes dal tak vidis jak ze se tam pise normalne logika cele te aplikace pak uplne nekde jinde ono to neni jenom o klikani jak si tady vsichny myslej

Jestli sis nevšim, tak už sem to vyřešil s Janem Válkem, takže si odpusť tyhle svoje výkřiky a radši svůj volný čas věnuj zlepšení svojí gramatiky, ano?
Jan Němec
Profil
Ale vis co je sranda jak muzes srovnavat .NET ktery je typove zavisli a full OOP ze Scriptovacim jazykem z 80 let ?
Jan Němec
Profil
koudi
LOL to je trosku reklce na ten tvuj projev co jsi mel ke me tak co dotoo tahas pana Valka ?
Aesir
Profil
Jan Němec:
no myslim ze urcite co ma Zend sutio a VS ne ? A nebo naopak co ma VS a co Zend nema ?
Mně šlo o to, co nema VS Express...nevím v čem je ta verze Express oproti Profi verzi :)
Jan Němec
Profil
Aesir
aha tak to jo ja to spatne pochopil to promin :-) No nema nejaky debugging veci navic :-) tod vse :-)
thingwath
Profil
Jan Němec
Tohle už sranda ani není. Je-li tím scriptovacím jazykem z 80. let myšleno PHP, tak je krásně vidět jak jste vedle, protože vznikem se PHP řadí do druhé poloviny let devadesátých, jen pár let před .NET.

.NET ktery je typove zavisli a full OOP

Chtělo by to možná nějaké argumenty, něco málo vysvětlit -- místo řečí plných pravopisných chyb.
Jan Válek
Profil
Jan Němec

Tohle svata pravda, mi tady srovnavame v podstate nesrovnatelne. Php bylo navrzeno k tvorbe jednoduchych stranek(v dobach 80.let) a ne k tvorbe webovych aplikaci a velkych portalu jako tomu je u ASP.NET
habendorf
Profil
No já bych jen rád upozornil, že téma je Má php budoucnost? a ne php vs. asp.net. Nechcete si už pomalu přelézt na ICQ?
Aesir
Profil
Jan Němec:
Ale vis co je sranda jak muzes srovnavat .NET ktery je typove zavisli a full OOP ze Scriptovacim jazykem z 80 let ?

Pokud to bylo na mne, tak se rozhodně nesnažím srovnávat framework se skriptovacím jazykem. Od začátku pouze hájím PHP oproti tvrzení, že je to mrtvý jazyk, ve kterém není komfortní práce a se kterým nejde napsat to co s ASP.NET.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Jana Němce:
Užíváš výsměch tam, kde hledáš porozumění. To není vhodný přístup. Jsi příliš agresivní, občas si vymýšlíš a pletou se ti lidi. Zatímco ostatní si zde již zvykli, že jste dva podobní na téže IP adrese, ty sis nevšiml, že se hádáš s více jak jedním člověkem. Veškeré připomínky házíš do jednoho pytle. Kam asi hodíš mě?

Trochu ti to zkomplikuji -- já ASP.NET používám. Výhradně. Ale lobovat za něj nebudu, je mimo mé bitevní pole. Část jeho zajisté úchvatných schopností nevyužívám, neboť mám rád výstup plně pod kontrolou. Nemám rád, když mi to samo cpe do kódu značky <head>, </head> a podobné zbytečnosti.

Ale jesli mas jinej nazor na kompilaci a interpretaci a proc se pouziva <??> tak sup sem stim :-) rad se neco dozvym :-)
Slovo „dozvím“ se píše s měkkým i, ale to zřejmě víš.
Co patrně nevíš je důvod, proč se používají právě ty otazníky. Já ho také na sto procent nevím (a žádnou knihu o PHP jsem nečetl), ale tipnul bych si, že to je kvůli validitě. Syntakticky odpovídá zapouzdření v <? ?> procesní instrukci a tu validátor zcela ignoruje. Jinými slovy: i zdrojový kód stránky v PHP může být validní. Ale o to se asi nikdy nikdo příliš nestaral.

Nevím, v jaké svaté knize jsi se dočetl, že zrovna ty otazníky zákonitě musí značit interpretovaný kód. Jistě, PHP není kompilované, ale kdyby bylo, tak by snad otazníky nemohlo používat? ASP.NET je kompilované a dodnes v něm lze zapouzdřovat části skriptu do <% %> (byť jde o nedoporučovaný způsob s mnoha negativy).

protoze .NET je moderni jazyk tak uz obsahuje lepsi praci
Ty ale ve skutečnosti víš, že .NET není jazyk. Víš, že porovnáváš neporovnatelné.
Znáš Phalanger? V tomhle malém českém projektu se ti ty tvé dvě znesvářené strany spojují.

jak muzes srovnavat .NET ktery je typove zavisli a full OOP ze Scriptovacim jazykem z 80 let ?
PHP jako takové vzniklo koncem devadesátých let.
Jan Němec
Profil
thingwath

lol tak ok seknul jsem se trosku bylo to v 90 letech. A .NET vzniko v roce 2001 myslim. Ale jesli todle je v zapeti tak ok :-) asi mas jinej casovej posun

Autorem PHP je Rasmus Lerdorf, který PHP napsal, aby věděl, kdo se pohybuje po jeho stránkách. První verze PHP, která byla dostupná veřejnosti, byla vydána v roce 1995 jako Personal Home Page Tools. Toto velice jednoduché skriptovací jádro rozumělo pouze několika "příkazům". V roce 1995 bylo jádro přepsáno a přejmenováno na PHP/FI (verze 2). Toto jádro již mělo zabudováno podporu formulářů - jejich zpracování. Postupem času se stále víc a víc lidí dávalo do programování právě v PHP. Postupně se také rozrůstala skupina vyvíjející PHP a vytvořila PHP 3, které bylo skoro celé kompletně přepsáno. Nynější verze PHP - PHP 4 používá skripovací jádro ZEND, které je rychlejší a podporuje mnoho modulů. Nyní se PHP nachází na mnoha platformách (Linux, Windows a mnoha dalších).
jozob
Profil
Jan Němec
Mohol si dať odkaz na zdroj, z ktorého si to okopíroval. Nemusel si sa namáhať a vkladať to sem.
Aesir
Profil
Jan Němec:
Podle vašich informací je to "v zápětí" 6 let a to není na takový projekt moc. Ani vy byste to rychleji nenaklikal :) (sorry).
Jan Válek
Profil
thingwath

Chtělo by to možná nějaké argumenty, něco málo vysvětlit -- místo řečí plných pravopisných chyb.

pokud nevis co je oop tak se ho na to neptej, myslim ze ti to nema ani cenu vysvetlovat. Ale v kostce jde o to ze ASP.NET ma na kazdou cast html dokumentu nejakej objekt. to znamena ze treba misto input ype="text" pouzivas textboxy ( ikdyz nadale muzes pouzivat ten input v tom ti nikdo nebrani)
takze pak pracujes s objektem stylem objekt.vlastnost=neco nebo objekt.metodaObjektu(parametr).
Potom veskere controly na strance jsou ulozene v kolekci ty si muzes krastne prochazet a delat si s tema kontrolama co chces v ramci jedine funkce ktera je v jinem souboru nez je html kod te stranky
a prece tim ze pozmenis neco ve vlstnostech toho objektu v codebehind souboru menist to co je videt na strance muzes pridavat reakce na stisk tlacitka na otevreni dropdown listu atd...
A je to nadherne citelny a jasny kod ne to co ti vznikne v php kde vypisujes vystupy do thml stranky mas tam cykly ktere ti generuji tabulku s vystupem dat a dalsi nechutnosti (naspon me se php kod strasne blbe cte)
ASP.NET je budoucnost php ne
thingwath
Profil
Aesir
PHP/FI se moc počítat nedá. Já bych bral rok 1997 (PHP 3). O .NETu se začalo vážně mluvit kolem roku 2000, první verze vyšla v roce 2002. Je to pár let. Navíc je třeba si uvědomit, že Java (velký vzor .NETu) byla prve uvedena v roce 1996 a mluvilo se o ní už jánevímjak dlouho předtím.

Jan Válek
On mluvil v souvislosti s .NET. Já si dovedu představit co on myslí slovy typově závislí (sic) a full OOP, ale rád bych to slyšel i od něj.

Bylo by ještě fajn, kdyby byl nádherně čitelný i váš písemný projev v této diskusi.

ASP.NET zase tak úžasné aby mu exkluzivně patřila celá budoucnost není. A nemáme tu bokem jenom PHP.
Aesir
Profil
Jan Válek:
naspon me se php kod strasne blbe cte
Ale to je přeci subjektivní hodnocení, podle toho nemůžete hodnotit jazyk. PHP také není můj favorit, ale dají se v něm psát krásně přehledné kódy i na středně velkých projektech, kde je u PHP strop.
Jan Němec
Profil
Chamurappi

za cestinu se teda omlouvam kdyz ji tady tak resite

Jinak z <??> timhle se docela pletes. V PHP muzes klidne pouzivat <%%>, <script> </script> a je to uplne jedno. Pokud si o tom nic necetl tak si o tom neco precti docela je to nekdy zajmave. Jinak se to pouziva kuli tomu aby jsi odelil logiku od prezentace tim padem aby interpret vedel kdy skoncit. Docela to zacina docela unavovat se dohadovat k cemu to tam je kdyz to nikdo necetl si to tam prectete a uvidite samy. Doporucuju zacatek Koska.

Jelikoz jsem si tedy opravdu nevsimnul ze by me to nekam samo cpalo <head></head> tak to nevim co ti na to mam rict kdzy nekam toto umistim tak tam to mam. Pokud pouzivam masterpage tak me to ani nejak netrapy. Kontrolovat vystup vsechno neco stoji ;-]

Pokud jsi cetl i nejakou knizku o .NET tak vis jak to funguje a jak se zpracovava a taky ze PHP a .NET maj trosku odlisnou strukturu doporucju knizku ASp.NET 2 a C# tvorba dynamickych stranek profesionalne kde mas docela dobre popsano proces fungovani.

Ten tvuj projekt neni to tak nahodou PHP.NET ? O kterem se tu uz par prispevku bylo ? A nevim na co v nem narazis ?
Jan Němec
Profil
jozob
to se omlouvam tady je


http://tamnekde.unas.cz/data/prg/php_g1/php_g1_1.php
mila
Profil
Visual Studio a Front Page jsou obojí kvalitní nástroje. Ve FP si každý může vytvořit realtivně kvalitní webovou stránku, stejně jako ve VS aplikaci. To ale ještě neznamená, že je webdesigner či programátor, ač si to někteří klikalové myslí.
Následně onanují nad svými urážlými příspěvky pod různými identitami v jinak kvalitní diskuzi.


Btw Za jak dlouho naprogramujete v ASP blog nebo forům? V php cca 10 minut, včetně zprovoznění na serveru:) Myslím, že jedna z největších výhod php.
Leo
Profil
Panove, panove, panove, vy uz blbnete z horka ne? Tolik inteligentnich lidi a hadaji se jak maly deti o blbostech :-) Leo
anode
Profil
Jan Němec: asp-style tags ( ty <% %> ) sice v PHP od 3.0.4 jsou, avšak pouze pokud jsou v konfiguračním souboru zapnuté (nejsou tedy obecně přenositelné), navíc v PHP 6 už nebudou vůbec, takže nemůžeme "klidně používat <% %>". Když už chcete ostatní poučovat, měl byste vědět, že byly zavedeny pouze kvůli textovým editorům jedné nejmenované téměř monopolní firmy. A mimo to mám dojem, že původní příspěvek směřoval někam jako: "proč právě <? ?>", a ne: "proč jsou tam ty divné značky".
Problém, který Vám stále uniká, je to, že PHP je jazyk, kdežto .NET je platforma. Phalanger je projekt, který umožnil používání jazyka PHP na platformě .NET. Jestli chcete opravdu vědět, na co kdo naráží, doporučuji podívat se na prezentaci Phalangeru.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Jana Němce:
Jinak z <??> timhle se docela pletes.
To je možné, ale nijak jsi mě o tom nepřesvědčil.

V PHP muzes klidne pouzivat <%%>, <script> </script> a je to uplne jedno.
O procentech jsem věděl. Na otazníky jsem reagoval proto, že ses zjevně snažil o jejich křivý hřbet ohnout odpověď na otázku rozdílu mezi interpretací a kompilací. Což byla úplná ptákovina. Stejné PHP se stejnými syntaktickými rysy by mohlo být i kompilované. Že není nesouvisí s <? ?>.

Jinak se to pouziva kuli tomu aby jsi odelil logiku od prezentace tim padem aby interpret vedel kdy skoncit.
No to by mě fakt nenapadlo :-)
Stejně tak by se mohl chytat i kompiler.

Docela to zacina docela unavovat se dohadovat k cemu to tam je kdyz to nikdo necetl
Mě také, když to někdo pouze četl. Nabídl jsem ti zdůvodnění, proč se používají zrovna otazníky, a tys ho ladným pohybem ega smetl ze stolu s tím, že se něco používat musí.

Jelikoz jsem si tedy opravdu nevsimnul ze by me to nekam samo cpalo <head></head> tak to nevim co ti na to mam rict
Můžeš těmi běžnými prostředky, co plivou automaticky HTML kód, vygenerovat zdroják bez značky <head>?

Pokud jsi cetl i nejakou knizku o .NET tak vis jak to funguje a jak se zpracovava a taky ze PHP a .NET maj trosku odlisnou strukturu
Nečetl. O jiné struktuře (dá-li se to tak vůbec nazvat) pochopitelně vím, proto ti říkám, že srovnáváš jablka s jabloněma.


Reaguji na milu:
Za jak dlouho naprogramujete v ASP blog nebo forům?
To záleží na mnoha faktorech: na zkušenostech autora, požadavcích zadavatele, pozornosti autora, nepozornosti zadavatele atd.
Navíc se to těžko poměřuje. Takže si rovnou můžeme zahrát hru, kdo řekne menší číslo.

V php cca 10 minut, včetně zprovoznění na serveru:)
Začnu zvolna: V ASP.NET za cca 9 minut a 57 sekund, včetně zprovoznění na serveru a nakrmení jednoho psa a dvou komárů. Vedu!
habendorf
Profil
Chamurappi: Komáři se nepočítají, krmil jsi je pasivně, co se týče psa, tam nevím :o)
thingwath
Profil
Já bych to v libovolném prostředí dělal tak tři roky se vším všudy, potřebovalo by to serverovou farmu a stálo to dohromady sto miliónů.

Ale skoro si troufám tvrdit, že pokud jde o státní organizace, měl bych mnohem větší úspěch než vy, i kdybyste to prodávali za pětikorunu :-]
Jan Němec
Profil
mila

Sice je hezke srovnavat VS a FP ale oboje jsou jine nastroje a pokud jsi nikdy nedelal ve VS tak jak muzes tvrdit to co tvrdis? Ty jsi evidentne nikdy nevidel tu logiku co se skryva ve VS v externim souboru. Ale opravdu to tam vsechno naklikas i generovani obrazku a nebo jineveci. Velice funny

Za jak dlouho to naprogramuju ? Jedno 2 pole na Name, Text jeden prvek DataLIst a nebo DataGrid view a 2 SQL prikazi cca za pet minut mam ti napisu jednoduche formu uplne bez problemu. To ze ty to napises za 10 minut ti docela neverim. Nez tam vypises jen tabulku tak budes mit 7minut v pric ;-]

anode
To mas pravdu stim co jsi napsal, ale jesli me neverite stou interpretaci tak si prectete toho koska (ten je pokud si pamatuju na PHP4 :-])

Chamurappi
Proc bych nechtel chtit znacky <head></head> kdyz by tam zpravne meli bejt ? To me docela prijde logicke? Ale jesli to tam neches tak proc to nepises treba v notepadu nic ti v tom nebrani ne.
jozob
Profil
Jan Němec
"ten je pokud si pamatuju na PHP4 :-]"
AFAIK, väčšina PHP3.

"Proc bych nechtel chtit znacky <head></head> kdyz by tam zpravne meli bejt ? To me docela prijde logicke?"
Ak by si o tom niečo vedel, prišlo by Ti logické, že elementy <html>, <head> a <body> sú v HTML nepovinné.
Jan Němec
Profil
jozob
Tak to gl a hf pri psani metatagu a css a js ;-]
jozob
Profil
Jan Němec
http://prievan.sk/
http://webylon.info/
http://atd.havrlant.net/

Vidíš v kóde uvedených stránok nejaký problém?
Jan Němec
Profil
jozob
Ano mas pravdu uznavam

ale

http://www.jakpsatweb.cz/html/ precti si todle
jozob
Profil
Jan Němec
Čo s tým?
« 1 2 3 4 5 6 7 »
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.