Autor Zpráva
RuThaN
Profil
Potřeboval bych nějakej chodící příklad.. (z jednoho php do druhýho)
Honza Hučín
Profil
http://www.jakpsatweb.cz/php/moznosti-php.html#formulare
RuThaN
Profil
Tak tohle má zmáklý.. je to přes formulář a to já nechci.. Potřeboval bych hned to načtení php za zapsat hodnotu jedného jeho proměné do jinýho framu..
Leo
Profil
URL, cookies, Leo
RuThaN
Profil
Leo: Se sušenkama jsou akorát problémy, dle mýho názoru..
Leo
Profil
No s ramy taky :-) Tak predavej promenne normalne v GETu, Leo
RuThaN
Profil
Normálně v getu, můžeš mi to napsat jak, řekněme, že mám index.php ve kterym mám $velmidulezita="Všechno jedno je hlavně, když to je fajruje"; a potřebuju její hodnotu předat do sem.php..
Hugo
Profil
RuThaN

V GETu znamena pomoci url:
http://nejaky.server.com/skript.php?var1=value&var2=value2 ...
RuThaN
Profil
Takže jestli to dobře chápu je ve formátu kam/co(adresa/proměná) a nebo je to odkud/co???
Hugo
Profil
To je adresa skriptu, kteremu predavas promenne.
RuThaN
Profil
Chápu jak to funguje, ale jak to zapsat nevim.. Takže někam na stráku napíšu tohle, nebo jak?
<? http://nejaky.server.com/skript.php?var1=value&var2=value2 ?>
Hugo
Profil
To zalezi na situaci, nejjednudussi je vytvorit odkaz takto
<a href="skript.php?<?php print 'var1='.$var1.'&amp;var2='.$var2; ?>">Odkaz</a>
RuThaN
Profil
Hugo: Dík, zkusim to.
RuThaN
Profil
No nějak sem to nepochopil takže, radši napíšu do detailu co přesně chci. Mam stránku z několika framu(v péhápéčka)
V topmenu.php chci vypisovat proměnou $uzivatel, kterou součastně zpracovává formulář v souboru home.php pomocí inputu, potom co se ověří v souboru, že jméno a heslo souhlasí, tak by se měla ukázat v topmenu.php . Na začátku proměná není definovaná takže se nic nevypisuje, vypíše se to později, až bude nenulová..
Leo
Profil
A proc si komplikujete zivot nejakymi ramy? Jinak pokud odeslete formular v jednom ramu, tak se muze bud obnovit stranka (pres target) v tom samym ramu, nebo v jinem ramu, ale jenom v jednom. Zmena dvou naraz je mozna jenom pres JavaScript, Leo
RuThaN
Profil
Dík za info. Dělám to tak protože to zatim líp neumim, to je prostý..
Leo
Profil
No podle me je jednodussi delat stranky bez ramu nez s ramy, nevim :-) Leo
23k
Profil *
ICQ 176031471 napis mi ... pomuzu ti prekonat tu hnusnou zacatecnickou krizi ;)
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.