Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
paldo Profil |
#1 · Zasláno: 9. 2. 2005, 14:31:01
Poraďte prosím začátečníkovi.
Mám několik desítek záznamů v tabulce MySQL. Potřebuji dále pracovat jen se záznamy, které předtím zadám ručním výběrem nejlépe pomocí formuláře a checkboxu. Představa je asi takováto: while ($row = mysql_fetch_array($result)) { $id = $row["id"]; $jmeno = $row["jmeno"]; if ($radek == "35") { echo "</td>"; $radek = "0"; echo "<td style=\"background-color: $color\">"; echo " "; // echo "<a href=\"edit_v.php?id=$id\">Upravit</a>"; echo "$jmeno"; echo " <br>"; $radek ++; } else { ?> <form method="get" action="vyber.php"> <input type="checkbox" name="checkbox" > <?php echo " "; // echo "<a href=\"edit_v.php?id=$id\">Upravit</a>"; echo "$jmeno"; echo " <br>"; $radek ++; } } echo "</td>"; echo "</tr>"; echo "</table>"; ?> <input type="submit" value="Vlozit "> </form> Tady bych potřebovat vybrané zaznamenat do databaze, abych s nimi mohl dále pracovat. Díky moc za radu. |
||
Časová prodleva: 4 dny
|
|||
Jakub Vrána Profil * |
#2 · Zasláno: 13. 2. 2005, 20:09:19
Nejlepší bude název checkboxu ukončit [], čímž z toho PHP vytvoří pole.
Tedy např. pokud bude ve formuláři
tak z toho PHP vytvoří pole $vybrat = array("3", "5"). Snad takováto obecná odpověď stačí. |
||
paldo Profil |
#3 · Zasláno: 15. 2. 2005, 08:22:19
Použil jsem Vaši radu
<input type="checkbox" name="vybrat[]" value="<?php echo $row["id"]?>"> a mám v poli všechny id vybraných záznamů, což jsem potřeboval pro další zpracování. Díky. |
||
Časová prodleva: 20 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0