Autor Zpráva
Anonymní
Profil *
Velmi stručně:
V souboru info.php ,který je uložen v kořenovém adresáři mám napsán pouze tento text:

<?
PHPInfo();
?>

V souboru index.html chci tento script zobrazit a proto je v HTML kódu zápis:

<? echo "info.php"; ?>

Po spuštění stránky index.html se výpis scriptu nezobrazí. Čím více čtu článků o include, echo apod., tím víc jsem z toho zblblej a dezorientovanej jak to má být.
Hugo
Profil
Soubor musí mít koncovku .php aby šel přes PHP, jinak ho apache vyplivne přímo na výstup. Příp. musíš změnit nastavení apache.
Leo
Profil
Navic

echo "info.php";

vam vypise hadejte co? Text

info.php

nikoliv to, co je vystupem skriptu info.php. Mozna byste si mel precist neco o zakladech PHP. Leo
Anonymní
Profil *
Hugo
koncovku .php má (info.php) :-(
Anonymní
Profil *
Leo
Děkuji. Pokud jste vnímavý člověk, jistě Vám neunikla poznámka, že čím více to čtu, tím více jsem z toho vedle. Tento jednoduchý příklad jsem napsal z toho důvodu, aby se v něm člověk neztrácel a pokud by měl chuť, tak aby mi pomohl. A'propo - nevypíše to nic.
Hugo
Profil
Anonymní

Ano, ale koncovku php musí mít i ten soubor index.html. Prostě každý soubor, ve kterém je php kód musí mít koncovku php, jinak s ním apache naloží jako s html souborem.
sslavo
Profil
Jasne ze index.HTML nevypise nic - ma koncovku .html to znamena ze vsetko co sa v nom nachadza medzi tagmi <?php a ?> IGNORUJE.
Ak zmenite koncovku suboru index.php naozaj vam to vypise tento text: info.php
Slavo
sslavo
Profil
takze ak chcete obsah info.php vlozit do suboru index.html musite urobit nasledujuce kroky:
1. zmente priponu z index.html na index.php
2. pouzijte PHP prikaz include(); v tomto pripade to bude vyzerat nasledovne:

info.php:

<?php
Vas script;
?>

index.php:

<?php include ("info.php"); ?>
Anonymní
Profil *
sslavo
Hugo
Ano, po změně koncovky indexu z .html na .php se vypsalo "info.php". Vypsáno ale jako text :-(
Hugo
Profil
No, a ten důvod ti popsal leo.
Anonymní
Profil *
sslavo
Děkuji. Vypadá to, že to již bude v pořádku. Nenapadlo by mně, že by se musela měnit koncovka indexové stránky.
Anonymní
Profil *
Hugo
Já nepotřeboval znát vysvětlení a'la Leo. Já potřeboval poradit a'la sslavo a respektive i ty :-)
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0