Autor Zpráva
jrw
Jaký význam má časové razítko ve funkci date()?

Díky
Anonymní
Profil *
Zapisuje počet sekúnd uplynutých od 1.1.1970, Unix date
jrw
To chápu, ale jaký to má význam ve funkci která vrátí datum i bez timestampu?
anode
Ono by stačilo přečíst si manuál...
http://cz.php.net/manual/en/function.date.php :
In other words, timestamp is optional and defaults to the value of time().
jrw
Já jsem ho četl a přesto nechápu k čemu tam to razítko je. A proto se ptám tady.
Leo
Treba k tomu, ze nastavite jine datum? :-) Leo
jrw
Stále mi to nedochází. Nebyl by nějaký příklad?
anode
Takže polopatě: date() slouží k formátování času a data. Záludná otázka: Jak ví, které datum má formátovat? Předáme mu ho druhým parametrem :) Co je druhý parametr zač? Je to počet sekund, které uběhly od 0:00:00 1.1.1970. Získáme ho například funkcí mktime(). Čas 11:00:00 16.7.2006 je například 1153040400. No a co když druhý parametr nezadáme? Teď snad nastává vrchol: Funkce date() použije aktuální čas, takže když ji zavolám ve 12:00, použije čas 12:00.
EDIT: tedy příklad z praxe: chci na stránku vytisknout dnešní datum: <?php echo date('j.n.Y'); ?>
jrw
No, to jsem potřeboval. Už přihořívá.
lumpy
anode
Ja by som sa este chcel spytat....vo vsetkych krajinach - proste z hocijakeho miesta bude vzdy ten cas rovnaky?
djlj
lumpy
date(); vypisuje čas na serveru.
lumpy
djlj
A ked niesom vlastnikom serveru a server ma iny cas ako ja tak sa to da tym nastavenim sekund?
jrw
Ještě bych se vrátil k tomu timestampu. Jestli jsem to správně pochopil používá se tehdy pokud chci použít/vypsat jíný než aktualní čas/datum. Je to tak?
krteczek
lumpy: když nejsi vlastníkem serveru jde to třeba tak že k aktualnimu času přidáš/ubereš rozdíl mezi časem u tebe a časem na serveru, jinak k získání GMT času slouží gmdate();
krteczek
krteczek
jrw: Timestamp je formát času pro jednoduchou aritmetizaci
chci přidat 24 hodin:

$c=getdate();
$cas=$c[0]+(60*60*24);
$jiny=getdate($cas);
foreach($jiny as key => $val)
{
echo $key." = ".$val.'<br>';
}
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0