Autor Zpráva
Anonymní
Profil *
Ahoj, chtel jsem se zeptat, jake mate zkusenosti s tvorbou jednodussich systemu v PHP v objektovem resp. klasickem strukturovanem pristupu co se napr. rychlosti webu, zateze serveru tyce atd. Co je proste "lepsi"/vhodnejsi u aplikaci typu napr. bazar (v pripade objemnejsich db cca tisice zaznamu, vetsi mnozstvi kategorii). Ptam se, protoze uz jsem si par webiku neobjektovym stylem (tedy volani funkci coby sablon..) zkusil a zda neco ziskam OO pristupem v pripade zminovanych jednodussich aplikaci byt s vetsi db. Dekuji za nazory!
Peca
OO přístup snad nijak s objemem databáze nesouvisí. Nenačítáš přece všechna data, jenom pár, případně desítky.
Anonymní
Profil *
jo to jo, myslel jsem to spise vzhledem k te efektivite, tj. ze OO bude mit asi vetsi rezii.. na vetsi db budou slozitejsi a vice dotazu, ale to neni veci, jak pises, OO, jen jsem chtel uvedst kontext cili typ/velikost aplikace
anode
Zároveň s uvedením objektů do PHP (myslím teď tu polovičatou objektovou revoluci, kterou přineslo PHP5) se zrychlil ZendEngine, takže myslím že to s tou zvýšenou režií nebude tak horký. Pomalý skripty nejsou pomalý kvůli tomu, že jsou psaný objektově, problém je většinou někde jinde ;) Rozhodně je to další úroveň abstrakce, díky které se existující projekt modifikuje daleko lépe, pokud je slušně navržený, dále... no, myslím že nebudu pokračovat :) Všichni ví, k čemu je OOP. Já teda aspoň preferuju udržitelnost projektu před absolutní rychlostí.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0