Autor Zpráva
Anonymní
Profil *
Ahoj

Rád bych si měřil návštěvnost svých stránek. Idea je jednoduchá: při každém zobrazení stánky se mi uloží datum a čas návštěvy, URL stránky, IP adresa návštěvníka. Tyto informace pak jednou denně přepočátám a uložím do databáze kde pro každý den bude celkový počet návštěv dané stránky (to je to co mě zajímá).

Otázka: je vhodné pro ukládání návštěv používat databázi nebo raději ukládat do textového souboru. Celkový počet záznamů v tabulce návštěv předpokládám v řádech jednotek tisíc za den.
Hugo
Anonymní

Rozhodne db. Do jedne tabulky muzes ukladat inormace o navstevnicich a do dalsich denni statistiky. Delat toto pres txt soubory je sebevrazda.
Leo
"Delat toto pres txt soubory je sebevrazda."

Uz kvuli nutnosti zamykani apod. Leo
Anonymní
Profil *
Nebude to generovat velkou zátěž na db? Těch záznamů tam budou mraky...
Hugo
Anonymní

Zalezi na zeleze, ale zapis do souboru by byl podstatne narocnejsi, navic pokud bude frekvence zapisu velka, tak by dochazelo ke konfliktum. DB zvladne hodne velkou zatez.
Anonymní
Profil *
OK, použiju databázi. Díky všem za konzultaci.
esemeska
Anonymní
ahoj! btw muzes se aspon predstavit?... mas snad jmeno nebo ne? ;)
ninja
To co chces najdes v logu webserveru. Zeptej se sveho webhostera, kde dany soubor(y) najdes.
Hugo
ninja

Pokud jede na freehostingu, tak se asi k logu nedostane. Pokud ano, tak na analyzu logu je dobry webalizer.
matak
vysel takovy clanek na www.interval.cz takove statistiky jsou vhodne pokud chci zjistovat i jine informace, co treba OS nebo Prohlížeč nebo Rozlišení myslím, že k zahození to není, alespoň vím jestli optimalizovat web pro 1024x768 nebo rovnou pro 3 rozlišení, dnes je ta škála mnohem širší, a hlavně nevím jestli bude zákazník schopen používat podobné webalizery, většinou to chce v jednom systému pokud provozuje nějaký web a hlavně je to individuální informace co potřebuje, ta zátěž by mě ovšem zajímala jak dopadne, mám něco podobného nasadit na dost navštěvovaný server 5k UN denně a mám z toho dost strach, zatím to běží na nějakých 300 UN denně a docela bez problémů
ninja
Webalizer na analyzu logu moc dobry neni, umi jen zakladni veci typu pocet hitu, unikatnich hostu, atd.
Hugo
ninja

Ja ho pouzivam a neprisel jsem na nic co by neumel a co by potreboval. Ale kazdemu samozrejme vyhovovat nemusi.
matak
a co pravě údaje o rozlišení, prohlížeči a operačním systému?
Acci
údaje o rozlišení
Údaje o rozlišení se pomocí logu ani zjistit nedají, dá se to pouze JavaScriptem.
matak
ale diskuse zacala o smyslu delat statistiky na strankach pomoci PHP a ne analyzou logu
Hugo
matak

Nojo, ale to neni nedostatek webalizeru, ale metody jako takove. Navic me osobne jsou tyto udaje uplne jedno.
quinux
Anonymní
IMHO by bylo lepší využít již existující nabídku free statistik (navrcholu.cz, minebot.cz, toplist.cz) a nebo (pokud fakt chceš své vlastní) opensource scripty.
ninja
Hugo: Pokud se obejdes bez mereni konverzi, moznosti a/b testovani a sledovani cesty uzivatele, tak webalyzer mozna staci.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0