Autor Zpráva
wcq
Profil
Na googlu se mi stalo, že byl odkaz na stánku. která měla být nedílnou součástí layoutu.Rád bych to ošetřil ale nějak mi to pořád nefunguje.Už jsem z toho mimo:-)

mám index.php s třísloupcovým layoutem
- odkaz na další strany <a href="index.php?page=aktual">Aktual</a>
- a zadanou proměnou $abc="1234"

Aktual.php (měla by být zobrazená pouze jako komplet.)
tak jsem na začátek dal podmínku: //mělo by to být na každé stránce, tak nějak jednoduše
<?php $page="aktual"; include "testvstupu.php"; ?>

a do: testvstupu.php
1 <?php
2 $_GET["page"]; //inicializace page=v tomto případě aktual
3 if(IsSet($_GET["abc"])): //test na existenci proměné která může být definovaná jen přes index
4 $pokracovat="ano"; //pokud odpovídá aby to pokračovalo v načítání (originální vstup)
5 else:
6 header("location:index?page=".$page); //pokud abc není definované, aby to načetlo přes index na tu správnou stranu
7 ?>
zkušel jsem od elseif po lokacion snad vše:-)
nebo je jiný způsob jak to ošetřit?
a jak to jde poku potřebuji například index.php?page=aktual&id=clanek&adr=c001

a potom ještě mám
$id=$_GET["id"];
if($id==".0");
echo "a";
elseif($id=="b")
include "b";
elseif($id=="c")
include "c";
elseif($id=="d")
include "d";
else
include $id; vkládá mi to jak podmínku elseif(správnou) tak i else (definovanou někde v úvodu)[/i][i]
od té doby, co jsem přešel z 2 na php 4...
WertriK
Profil
Pokud jsem to dobře pochopil, tak do indexu [nebo nějaké hl. stránky] includuješ obsah.
Pokud to tak máš tak stačí do indexu něco jako tohle :

$unicc = "sdsdf4df5";

include ($page".php");

A do aktual a do vsech includovanych stranek dat podminku :

if ($unicc != "sdsdf4df5") {
header("location: index?page=aktual");
}
tiso
Profil
wcq
Ošetri si include page takto:

include-file.inc.php:
if ($_SERVER["PHP_SELF"]=="/include-file.inc.php"){
header("HTTP/1.1 403 Forbidden");
die("zakázaný prístup"); //vypisanie hlasky
}

Stačí dať na začiatok každého include súboru ktorá nemá byť samostatne zobrazený...
mila
Profil
Neljepší je veškeré stránky (a nejen stránky, prostě skripty, části skriptů, knihovny, třídy, ...) na které se neodkazuje umístit mimo document root. Pokud to nejde, tak alespoň přes .htaccess zakázat přístup.
Nilkdy nevíš, co se může stát, pokud se pustí aplikace někde odprostřed...
wcq
Profil
Dik konečně to funguje. Pořád mi to nešlapalo, házelo chyby než mi došlo, že mám na 0-tém řádku poznámku a potom teprve script. čím víc se snažím do toho proniknout tím víc zjišťuji jak toho málo vím.:-))
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0