Autor Zpráva
toutatis
Profil *
$sekce = isset($_GET['sekce'])? $_GET['sekce']: NULL;
if(!$sekce) {$sekce="sluzby";}
if(file_exists("./".$sekce.".html")) {
include("./".$sekce.".html");

Prosím vás. Mohl by mi to někdo napsat česky co to znamená? Hlavně moc nechápu ten první řádek. a potom ("./".$sekce."html")
tiso
Profil
Sorry, iba po slovensky, po riadkoch:
1. ternárny operátor (niečo ako if(podmienka){...}else{...}) ktorý priradí do $sekce premennú z url alebo NULL podľa ppodmienky
2. priradenie default sekcie do premennej $sekce
3. podmienka - ak existuje taký súbor, tak ho includni

btw. je to hrozne zle robené. Dalo by sa inak...
krteczek
Profil
1 řadek by se dal přepsat takhle:
if(isset($_GET['sekce']))
{
$sekce=$_GET['selkce'];
}
else
{
$sekce=NULL;
}

f(file_exists("./".$sekce.".html"))
{
include("./".$sekce.".html");
}
ta tečka-lomitko znamená že má hledat v aktualnim adresáři
ty zbývající podmínky jsou již jasne?
krteczek
krteczek
Profil
tiso: kua 6 s :-(
:-DDD
tiso
Profil
krteczek - sorry :-)
toutatis
Profil *
co znamená isset a NULL?
krteczek
Profil
if(isset => je nastavena?, existuje?
NULL je neznámá hodnota
toutatis
Profil *
díky moc
Je někde na internetu rozepsané php? Myslím tím něco jako popis tagů html na jakpsatwebu.
krteczek
Profil
www.php.net
toutatis
Profil *
V češtině to asi nikde nebude že? :/
nightfish
Profil
bylo, je a bude...
toutatis
Profil *
tyjooooooooo díííky :)
error414-
Profil *
ja bych spise rekl ze NULL je prazdna hodnota
Anonymní
Profil *
error414-
Manuál přímo píše (volně přeloženo) že speciální hodnota null reprezentuje proměnnou bez hodnoty. Je to ale dobrý. Hodnota která nemá hodnotu :D
RiZe
Profil
Sem byl já. Sry
24k_work
Profil *
NULL neni prazdna hodnota, je to synonymum pro neznamo, nedefinovano ... a imho misto toho pouzivat veci jako TRUE/ FALSE , 1/0 ci vlastni nastaveni

$var="ano";
$var="ne";

if ($var=="ano")

atd.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0