Autor Zpráva
pavel prochazka.zde.cz
Profil *
zdravim.
Mam dotaz jak uchovat promennou po odeslani prihlasovacich informaci.
Mam jednu promenou ve ktere vygeneruji nejakou hodnotu a tu hodnotu chci zachovat. Muj script se odkazuje sam na sebe a podle prichozich navesti se potom rozhoduje co se ma provest. Tu hodnotu kterou jsem si nazacatku vygereroval bych chtel mejt neustale k dispozici.
Nepomohla direktive GLOBAL
Nechci hodnotu ukladat do souboru nebo do cookies.
Mate nekdo nejake napady....

pavel prochazka.zde.cz
simka00
Profil
nabízí se zde řešení přes session proměnné. na začátek dej session_start();. hodnotu uložíš $_SESSION['nazev'] = hodnota; a opět ji získáš přes $_SESSION['nazev']. takto můžeš přecházet na jiné stránky a hodnotu budeš mít pořád k dispozici
pavel prochazka.zde.cz
Profil *
nabízí se zde řešení přes session proměnné. na začátek dej session_start();. hodnotu uložíš $_SESSION['nazev'] = hodnota; a opět ji získáš přes $_SESSION['nazev']. takto můžeš přecházet na jiné stránky a hodnotu budeš mít pořád k dispozici

diky, faka to super. Jen mam takovy dotazek: na localhostu me to vytvorilo jakejsi soubor. Skousel jsem to i na free hostingu. Tam to taky jede, kam se ten soubor uklada na free hostingu? a jakou dobu ma platnost? Pripadne da se nejak nastavit doba platnosti promene, a da se nejak zrusit promena v session? Je potreba ty soubory na free nejak mazet nebo to se dela nejak automaticky?

Diky za dalsi informace....
WanTo
Profil
pavel prochazka.zde.cz
O implementaci session bych se nestaral, imho může být dokonce pokaždé jiná. Důležité je, aby to fungovalo.

A session zrušíš odstraněním hodnoty ze $_SESSION pole. Takže asi unset($_SESSION["nazev"]).
pavel prochazka.zde.cz
Profil *

A session zrušíš odstraněním hodnoty ze $_SESSION pole. Takže asi unset($_SESSION["nazev"]).


moc diky faka to super, pokazdem prihlaseni a odhlaseni se uklada pokazde jina hodnota. super. Presne to jsem potreboval....
srigi
Profil
Ked budes koncit pracu so sessions a kces zmazat vsetky stopy pouzi tento kod:

// Initialize the session.
session_start();

// Unset all of the session variables.
$_SESSION = array();

// also delete the session cookie.
if (isset($_COOKIE[session_name()])) {
setcookie(session_name(), '', time() - 42000, '/'); // set cookie expiration to past
}

// Finally, destroy the session.
session_destroy();
Anonymní
Profil *
nerozumim tomuto:
// Unset all of the session variables.

$_SESSION = array();

co to ma delat...


tohle ma delat ze se nastavi ze zaznamu vypsela platnost?

// also delete the session cookie.

if (isset($_COOKIE[session_name()])) {

setcookie(session_name(), '', time() - 42000, '/'); // set cookie expiration to past

}
nightfish
Profil
$_SESSION = array();
do pole $_SESSION přiřadí prázdné pole - tzn. vymaže původní obsah session

tohle ma delat ze se nastavi ze zaznamu vypsela platnost?
ano, nastaví to platnost session cookie do minulosti, tzn. ji zneplatní
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.