Autor Zpráva
Akacko
Profil *
Z databaze vypisuji řadky a chci je zpřehlednit, proto každy sudy/lichy řádek chci udělat jinou barvou než ten předchozí - střidat dvě barvy ob řádek. Mohl by mi někdo vysvětlit jak na to?
já jsem přemyšlel o této možnosti, ale nemam dostatek znalosti, abych to uskitečnil:

if ((pocet radku) / 2 = cele cislo) echo "barva_1";
else echo "barva_2";

mohl by mi to někdo zkombinovat do funkčniho kodu, nebo aspoň řict, jak rozkazat skriptu, že je tam cele číslo??
Anonymní
Profil *
no asi nieco taketo, pokial bude zvysok po deleni tak je to neparne cislo (1,3,5..) cize farba 1, parne(2,4..) farba 2
echo ($cislo_riadku%2) ? 'color1' : 'color2';
alebo pokial mas cyklus for v riadkoch tak
$output.= ($cislo_riadku%2) ? 'color1' : 'color2';
Josef Hrabec
Profil *
Já to dělám takhle:
Nejdříve někde na začátku skriptu nastavím $lichy = true a pak v cyklu ve kterém vypusiji řádky podle toho nastavim třídu (atribut class) a pak tuto hodnotu neguji.

Třeba takto:

$lichy = true;

foreach ($zaznamy as $zaznam)
{
$class = $lichy ? "lichy" : "sudy";
$lichy = !$lichy;

echo "<tr class='$class'><td>".$zaznam."</td></tr>";
}
Akacko
Profil *
děkuji za odpovědi, už jsem to zprovoznil
Tomik
Profil
Jenom doplním (možná trochu OT), že toto lze řešit i pomocí CSS a JS: http://wellstyled.com/css-striped-tables.html .
Akacko
Profil *
To ano, ale při vypisu z databaze, tento krok nelze uskutečnit.
nightfish
Profil
To ano, ale při vypisu z databaze, tento krok nelze uskutečnit.

Proč by to nemělo jít?
Novacek
Profil *
Muzu se jenom kde je uvedena ta barva co se meni viz tenhle script:

$lichy = true;

foreach ($zaznamy as $zaznam)
{
$class = $lichy ? "lichy" : "sudy";
$lichy = !$lichy;

echo "<tr class='$class'><td>".$zaznam."</td></tr>";
}

To musim mit nekde v css souboru devinovano neco jako:
#$barva {
background-color: #000;

}
Nebo jak?
Dekuji.
25k
Profil *
.lichy {}
.sudy {}
Novacek
Profil *
Diky
25k
Profil *
nadefinujes v css ...
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.