Autor Zpráva
RuThaN
Profil
Můžete se na to mrknou jedná se o phpéčko, která přes formulář zpracovává samosebe a má vypisovat chybový hlášky při zadaní špatné hodnoty, jenže né při prvním zobrazení, když ještě uživatel nestihnul nic zadat.. Dělá mi to že při příštím zobrazení se proměná prvni_nacteni=1 nebo 2, kterou sem dale zadal, přitom nechápu kde se ta 1 bere, protože dle mýho první podmínka neni splněna.. asi nevim jak mám zapsat nedefinovanou hodnotu..


<form method="GET" action="Registrace.php" >
<input type="hidden" name="prvni_nacteni">
<?
if ($prvni_nacteni=="")
{
$prvni_nacteni=1;
echo $prvni_nacteni;
}
?>
<? if($prvni_nacteni==2)
{
echo "Tady už budou vstupy a jich ošetření";
}
?>
<?$prvni_nacteni=2 ?>
<input type="submit" value="Zaregistrovat">
</form>
Hugo
Profil
Nebylo by lepsi pouzit podminku:
if ($_GET['submit'] == 'Zaregistrovat')
{
...
}

Musel bys ale upravit submit
<input type="submit" name="submit" value="Zaregistrovat">
RuThaN
Profil
Nádhera dík, v php dělám teď asi 10 dní takže mi některý souvislosti ještě unikaj.. Potřebuju udělat akorát internetovej obchod, ale ten jazyk je za tu dobu moc zalíbil a rozhodně je to mocnej nástroj..
Hugo
Profil
No, nevim. Delat Eshop jako prvni vec v PHP je celkem odvazne.
RuThaN
Profil
Hugo, no ono to pude, nějakou hodně chabou verzi bych sem mohl mít za dva dny hotovou, ale chci to se vším všudy.. Něco zplácám určitě toho bych se nebál.. A jen tak pro nic za nic bych se do php nepustil.
Ten e-shop se mi nezdá složitej. Udělá se registrace, kde ošetříš vstupy zapíšeš to do datábeze, pak uděláš vstup, nějakej pár dalších intupů a buttonků který budu generovat objednávku která se mi bude odesílat na mejl.
Největší problém mam zatim s rámama.. budu muset nějak propojit ten php soubor kterej generuje objednávku s menu.. To sem zatim moc nemyslel. Budu muset mezi rámama předávat proměný a nebo to udělat prasácky přes zápis do souboru, ale to jen v nejvyšší nouzi..
krteczek
Profil *
to RuThaN: Mi nepřipadne nejlepší kombinovat s ramy, už jsem tu několikrát ukazoval, jak by mohla vypadat stránka v (x)html s css . je to podle mne nejlepší řešení, a s tím ošetřováním vstupů dej si pozor na všechny možné eventuality, mužou ti protlačit přes formulář javaskript,php kod a další věci takže ošetřuj dukladně, a několikrát testuj. nespolíhej na to že shrábneš prachy a po mně potopa... že případný problém nějak okecáš... je to obchod tak jde o prachy na prvním místě! :-)
krteczek
jo ten odkaz: http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&forum=3&topic=30 54
krteczek
krteczek
Profil *
jo a s těmi hlaáškami:

<?
$BudemeZobrazovatFormular=true;
if (!empty($_POST)) // už se odeslalo z formulare
{
if (jsou data chybná?)
{
//omluvíš se vypišeš jake chyby se vyskytly a načte se znovu formular
}
else
{
//kontrolou se prošlo, žádné chyby v zadání nebyly
$BudemeZobrazovatFormular=false;
//no a tady muzes odeslat maily, zapisovat do databaze, souboru... a poděkuješ uživateli že to všechno tak pěkně zvládl
}
if ($BudemeZobrazovatFormular)
{
//tady zobraziš formular
<form method="post" action="index.php?clanek=zadavani-kontaktu">
<table>
<tr>
<td>Jméno (30): </td><td><input name="jmeno" value="<?echo $_POST["jmeno"]?>"></td>
</tr>
<tr>
<td>Příjmení (30): </td><td><input name="prijmeni" value="<?echo $_POST["prijmeni"]?>"></td>
</tr>
<tr>
<td colspan="2"><input type="Submit" name="odesli" value="Odeslat"></td>
</tr>
</table>
</form>
}
?>

je to zjednodušená konstrukce stránky kterou normálně vkládám do divu
pouzivám na prenos proměnnych ( v tomto pripade ) $_POST["promenna"]
krteczek
krteczek
Profil *
jéééé chybí mi tam závorka:(
<?

$BudemeZobrazovatFormular=true;
if (!empty($_POST)) // už se odeslalo z formulare
{
if (jsou data chybná?)
{
//omluvíš se vypišeš jake chyby se vyskytly a načte se znovu formular
}
else
{
//kontrolou se prošlo, žádné chyby v zadání nebyly
$BudemeZobrazovatFormular=false;
//no a tady muzes odeslat maily, zapisovat do databaze, souboru... a poděkuješ uživateli že to všechno tak pěkně zvládl
}
}
if ($BudemeZobrazovatFormular)
{
//tady zobraziš formular
<form method="post" action="index.php?clanek=zadavani-kontaktu">
<table>
<tr>
<td>Jméno (30): </td><td><input name="jmeno" value="<?echo $_POST["jmeno"]?>"></td>
</tr>
<tr>
<td>Příjmení (30): </td><td><input name="prijmeni" value="<?echo $_POST["prijmeni"]?>"></td>
</tr>
<tr>
<td colspan="2"><input type="Submit" name="odesli" value="Odeslat"></td>
</tr>
</table>
</form>
}
?>

ted uz je to snad správně
RuThaN
Profil
Ten vobchod je muj, takže vo prachy nejde a budu moct nadávat jen sám sobě.. Dokonce to ani nedělám kvůli prachum, ale protože to tu chybí nebude to žádnej mainstream.. Jde věci výrobky zaměřený na vikingskou a keltskou kulturu + zbraně a zbroje na historickej šerm a trochu toho metalovýho harampádí..
RuThaN
Profil
Problém je že už čás s těma rámama mam hotovou a bude snad přece jen jednoduší to už takhle dodělat..
krteczek
Profil *
To RuThaN: jak to říct???
Rámy mají dneska opodstastnění jen u live chatu s reklamou, a podobnými věcmi. jinak si sedni a začni makat na html/css desingu. cu udělá případný zákazník když si v nějakém vyhledávači najde nějakou tvou stránku, ale nebude mít menu???zavře okno prohlížeče a bude hledat jinde... to je myslím si dostatečný duvod začít dělat (x)html/css layout
krteczek
RuThaN
Profil
No mě napadlo suše udělat tabulku a do každýho jejího vokýnka jednoduše pomocí include načíst phpéčko?? Co na to řikáš? Šlo by to? mě to přijde jednoduchý a elegatní.. A jestli se nepletu když tam něco přidám přes include, tak můžu i normálně přistupovat k těm proměném který ten includovanej soubor obsahuje.
krteczek
Profil *
no to same ti udělá i <div > konstrukce stranky s tim rozdilem, že je to elegantnější, menší(méně dat je treba preneest), nemluvě o pomalem vypisovani v ie(při složitem tabulkovem layoutu)
navíc v <div> layoutu když budu chtít prehodit neco nekam jinam(treba dneska mam menu vlevo a zitra ho budu chtit v pravo tak zmenim v css je, .menu{float:left} na .menu{float:right} a telo stranky s dokumenty zmenim taktež opačně(oba bloky floatuji) .dokument{float: right;} na .dokument{float:left} , tím se mi prehodi oba bloky a mám menu v pravo.tohle se ve složitější tabulce nedá...
krteczek
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.