Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
paulos Profil * |
#1 · Zasláno: 7. 8. 2006, 15:32:01
Stháhnul sem si php mailer a nefunguje m,i odesílání přílohy.Když napíšu do add attachment "upload/obrazek.jpg" tak mi to normálně odešle ale když tam dám proměnnou newFile2 (která vrací totéž) tak se mi objeví prázdná příloha. Na server to obrázky uploaduje v pořádku. Dík
<form action="phpmail.php" method="post" enctype="multipart/form-data"> <p>Text zpravy:</p> <textarea NAME="zprava" ROWS="5" COLS="50"></textarea><BR> Od:<textarea NAME="autor" ROWS="1" COLS="10" WRAP="hard"> </textarea> <br/> Odepsat na:<textarea NAME="odepsat" ROWS="1" COLS="50"> @ </textarea> <br /> Soubor: <input type="file" name="soubor" /> <BR> <input type="submit" class="button" value="Odeslat" name="odeslano"> <br /> </form> <?php if ($_POST["odeslano"] == "Odeslat") { $autor = $_POST["autor"]; $text = $_POST["zprava"]; $odepsat = $_POST["odepsat"]; $newFile="upload/".$_FILES['soubor']['name']; // cesta k souboru copy($_FILES['soubor']['tmp_name'], "$newFile"); // nahraný soubor zkopírujeme z dočasného adresáře if(File_Exists($newFile)): // kontrola, zda existuje soubor $fd=FOpen($newFile, "r"); // otevření souboru pro čtení $data=FRead($fd, FileSize($newFile)); // binární čtení dat FClose($fd); // zavření souboru endif; $newFile2 = "\"".$newFile."\""; require("class.phpmailer.php"); $mail = new phpmailer(); $mail->FromName = "$autor"; $mail->AddAddress("admin@paulosetruska.com","Paulos Etruska"); $mail->AddReplyTo("$odepsat"); $mail->WordWrap = 50; $mail->AddAttachment($newFile2); $mail->IsHTML(true); $mail->Subject = "Zadost o pridani cehosi"; $mail->AltBody = "$text"; if(!$mail->Send()) { echo "Zprava nebyla odeslana"; exit; } echo "Zprava byla odeslana"; } ?> |
||
Časová prodleva: 4 dny
|
|||
vatr Profil * |
#2 · Zasláno: 11. 8. 2006, 12:49:15
$newFile2 = "\"".$newFile."\""; obsahuje absolutni cestu, mailer takovy adresar nezna, je treba pouzit relativni (z hlediska web serveru) , napr. "aaa/bbb/" je cesta v podslozkach pod docrootem, problem shash - backslash
Vatr |
||
Časová prodleva: 5 měsíců
|
|||
Silvia Profil * |
#3 · Zasláno: 8. 1. 2007, 20:44:18
Kde si si stiahol class.phpmailer.php ? Napíš prosím. Silvia1@atlas.sk
|
||
Pavel Strejček Profil |
#4 · Zasláno: 9. 1. 2007, 19:38:35 · Upravil/a: Pavel Strejček
paulos
místo vkládání za souboru $mail->AddAttachment($newFile2); zkus načíst soubor a použij vkládání z řetězcové proměnné $mail->AddStringAttachment($data); |
||
Pavel Strejček Profil |
#5 · Zasláno: 9. 1. 2007, 19:39:18
|
||
Pavel Strejček Profil |
#6 · Zasláno: 9. 1. 2007, 19:45:13 · Upravil/a: Pavel Strejček
paulos
chyba bude v této cestě $newFile2 = "\"".$newFile."\""; |
||
Časová prodleva: 4 měsíce
|
|||
MB Profil * |
#7 · Zasláno: 27. 4. 2007, 21:04:59
Potřebuju si dát na web formulář, ale v PHP jsem nikdy něprogramoval. Stáhnul jsem si php mailer, ale vubec nevim co s tim- pls napiste sem nekdo, jak na to.
|
||
Časová prodleva: 18 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0