Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Ondra_xx Profil * |
#1 · Zasláno: 7. 8. 2006, 18:43:31
Zdravím.
Mám takový skromný dotaz :) Potřeboval bych vědět, jakým způsobem lze nejlíp řešit tzv. navigaci na stránce. Tou navigací myslím takové ty informační boxy kde je napsané "Nacházíte se" a dál je například vypsaná cesta ...často se to používá v situacích kdy je na stránce kontextové menu, ale není to pravidlem. Napadá mě například udělat to přes DB. Máte někdo nějaké elegantnější řešení pomocí php ? :) Jo a ještě jeden dotaz. Dělám stránky kde se bude většina sekcí často editovat. Myslíte, že je lepší jednotlivé stránky ukládat přímo do DB (kde jejich obsah editovat) a poté jen vypisovat do hlavní stránky a nebo pro každou stránku udělat soubor, který když je to potřeba editovat a pak jej includovat do hlavního souboru (třeba index.php) ? Díky moc. |
||
Ondra_xx Profil * |
#2 · Zasláno: 7. 8. 2006, 19:33:45
No tak lidi nebuďte chrti a podělte se o kousek svých vědomostí :))))
|
||
Peca Profil |
#3 · Zasláno: 7. 8. 2006, 19:53:42
Pokud umíš dělat s databázema, tak nevidím důvod je nepoužít. Je s nima míň problémů než se souborama.
|
||
Ondra_xx Profil * |
#4 · Zasláno: 7. 8. 2006, 19:56:48
OK :) Jen mě tak napadá jedna věc. Chci udělat to, že lidé si v admin sekci budou moci různě přidávat položky menu a na ně pak vázat obsah, který se při aktivaci dané položky menu zobrazí na stránce. Ale v případě že dojde například k výpadku DB serveru, tak se jim na stránce neukáže ani samotné menu, proto názvy jednotlivých položek menu bude taktéž uložené v DB. Myslíte , že je to rozumné takhle řešit ??
|
||
WertriK Profil |
#5 · Zasláno: 8. 8. 2006, 00:23:06
Nebo taky vypadne celý server a ten web nepůjde vůbec.
Nebo taky spadne meteorit a všichni umřeme. Kvalitní hosting a není se čeho bát ;) |
||
Anonymní Profil * |
#6 · Zasláno: 8. 8. 2006, 01:05:43
heh, alebo to sprav cez SQLite, pripadne si sprav dualny zalohovaci system mySQL + SQLite
pry vypadku mySQL nastupi SQLite ktory je sam o sobe databazovy server a pracuje priamo so subormi |
||
Peca Profil |
#7 · Zasláno: 8. 8. 2006, 15:33:06
Kešování by tomu taky neuškodilo.
|
||
Časová prodleva: 3 dny
|
|||
Ondra_xx Profil * |
#8 · Zasláno: 11. 8. 2006, 14:05:35
Hmm tak hostuji na ignumu. Takže tam by to mělo být OK :)
|
||
Časová prodleva: 19 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0