Autor Zpráva
Ondra_xx
Profil *
Zdravím.
Mám takový skromný dotaz :)

Potřeboval bych vědět, jakým způsobem lze nejlíp řešit tzv. navigaci na stránce. Tou navigací myslím takové ty informační boxy kde je napsané "Nacházíte se" a dál je například vypsaná cesta ...často se to používá v situacích kdy je na stránce kontextové menu, ale není to pravidlem. Napadá mě například udělat to přes DB. Máte někdo nějaké elegantnější řešení pomocí php ? :)

Jo a ještě jeden dotaz. Dělám stránky kde se bude většina sekcí často editovat. Myslíte, že je lepší jednotlivé stránky ukládat přímo do DB (kde jejich obsah editovat) a poté jen vypisovat do hlavní stránky a nebo pro každou stránku udělat soubor, který když je to potřeba editovat a pak jej includovat do hlavního souboru (třeba index.php) ?

Díky moc.
Ondra_xx
Profil *
No tak lidi nebuďte chrti a podělte se o kousek svých vědomostí :))))
Peca
Pokud umíš dělat s databázema, tak nevidím důvod je nepoužít. Je s nima míň problémů než se souborama.
Ondra_xx
Profil *
OK :) Jen mě tak napadá jedna věc. Chci udělat to, že lidé si v admin sekci budou moci různě přidávat položky menu a na ně pak vázat obsah, který se při aktivaci dané položky menu zobrazí na stránce. Ale v případě že dojde například k výpadku DB serveru, tak se jim na stránce neukáže ani samotné menu, proto názvy jednotlivých položek menu bude taktéž uložené v DB. Myslíte , že je to rozumné takhle řešit ??
WertriK
Nebo taky vypadne celý server a ten web nepůjde vůbec.

Nebo taky spadne meteorit a všichni umřeme.

Kvalitní hosting a není se čeho bát ;)
Anonymní
Profil *
heh, alebo to sprav cez SQLite, pripadne si sprav dualny zalohovaci system mySQL + SQLite
pry vypadku mySQL nastupi SQLite ktory je sam o sobe databazovy server a pracuje priamo so subormi
Peca
Kešování by tomu taky neuškodilo.
Ondra_xx
Profil *
Hmm tak hostuji na ignumu. Takže tam by to mělo být OK :)
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0