| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| MartinKloubek Profil |
#1 · Zasláno: 8. 8. 2006, 12:19:48
Mám stránky v PHP
kodování : charset=windows-1250 MYSQL je nastavené na cp1250_czech_cs a to jak celá DB tak jednotlivé sloupky. Stejně se mi zobrazuje při načtení textu místo řšů - ? (otazníky) zkoušel jsem i mysql_query("SET NAMES 'cp1250';"); nic v DB jsem opravil text na ř ale ve stránkách se stejně zobrazí ?. takže v SQL je text s ř ale na stránkách jen ? otazníky. Já už nevím co s tím absolutně nevím kde je chyba... Pomůžete? díky Martin |
||
| souki Profil |
#2 · Zasláno: 8. 8. 2006, 12:23:43
jednoduché řešení by bylo - převed si to do UTF-8 :)
podobné problémy se řeší právě při přechodu na TUF-8 a tam stačí přidat hned pos pojení s databází následující řádky mysql_query("SET character_set_client=utf8"); mysql_query("SET character_set_connection=utf8"); mysql_query("SET character_set_results=utf8"); tak si to uprav na cp1250.. a ještě zkontroluj do jakého kódování máš přepnutého phpmyadmina |
||
| Kajman_ Profil * |
#3 · Zasláno: 8. 8. 2006, 13:05:02
zkoušel jsem i
mysql_query("SET NAMES 'cp1250';"); Vyzkoušejte raději mysql_query("SET NAMES 'cp1250'"); tedy dotaz bez středníku. |
||
| mila Profil |
#4 · Zasláno: 8. 8. 2006, 14:43:20
Nejsem si úplně jistý, ale myslím, že je třeba volat
mysql_query("SET NAMES cp1250;");
Tedy bez apostrofů kolem kódování. jednoduché řešení by bylo - převed si to do UTF-8 :) podobné problémy se řeší právě při přechodu na TUF-8 a tam stačí přidat hned pos pojení s databází následující řádky Nechápu, co by převod do UTF8 řešil. Jinak ty tři řádky lze zapsat jedním - právě SET NAMES ... |
||
| Kajman_ Profil * |
#5 · Zasláno: 8. 8. 2006, 15:24:33
Tedy bez apostrofů kolem kódování.
V manuálu u set names jsou, tak je tam dávám. |
||
|
Časová prodleva: 4 dny
|
|||
| mila Profil |
#6 · Zasláno: 13. 8. 2006, 01:22:59
V manuálu u set names jsou, tak je tam dávám.
Pravda, psal jsem, že si nejsem jistý:) |
||
|
Časová prodleva: 19 let
|
|||
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0