Autor Zpráva
C.Ronaldo
Profil *
ahoj chcel by som vediet ako vytiahnut z databazy kto je prihlaseny (ale aby mi to zobrazilo len pre prihlasenych) ---->ale to viem
koudi
Profil
ale to viem
Když víš, proč se ptáš?
djlj
Profil
ako vytiahnut z databazy kto je prihlaseny
Normální SELECT...
Joker
Profil *
vytiahnut z databazy kto je prihlaseny
Zavedete si třeba sloupec prihlaseny, TINYINT(1)
Při přihlášení uděláte něco jako
UPDATE uzivatele SET prihlaseny=1 WHERE id=$uid

při odhlášení
UPDATE uzivatele SET prihlaseny=0 WHERE id=$uid

a přihlášené získáte:
SELECT *sloupce* FROM uzivatele WHERE prihlaseny=1
Joker
Profil *
Ještě doplním, že můžete navíc chtít automatické odhlášení z důvodu neaktivity a pak bych to udělal úplně jinak.
C.Ronaldo
Profil *
a keby mam takuto tabulku

CREATE TABLE registracia(
id int( 11 ) NOT NULL auto_increment,
jmeno varchar( 30 ) NOT NULL default '',
nick varchar( 20 ) NOT NULL default '',
heslo varchar( 25 ) NOT NULL default '',
mail varchar( 35 ) NOT NULL default '',
kod varchar( 100 ) NOT NULL default '',
ip varchar( 20 ) NOT NULL default '',
posledni_akce bigint( 20 ) NOT NULL default '0',
UNIQUE KEY id( id, adresa )
);


a mam tam takyto script
<?
$konexe=mysql_connect("xxxx","xxx","xxx");
$co = "SELECT nick FROM xxxxx";
$navrat=mysql_db_query("ic_korgo",$co,$konexe);

while (list($nick) = mysql_fetch_row($navrat)) {
echo("<b>$nick</b><br>");
}
?>

---------------------------
diky za radu
djlj
Profil
diky za radu
Ty mi připadáš, jako že si myslíš, že se hnedka někdo mrkne na strukturu tvý tabulky a hned ti vyflusne hotovej kód. Co takhle projevit trochu vlastní iniciativy? Řešení ti už v podstatě napsal Joker. Pokud se počítá i s automatickým ohlašováním po určité době nečinnosti, stačí si jen ke každému uživateli ukládat čas posledního pohybu po webu a následně při výpisu online uživatelů vybírat z databáze uživatele, kteří například v posledních 5. minutách udělali nějaký pohyb po webu.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.