Autor Zpráva
FantomX1
Profil
Ako mam zabezpecit aby ked odoslem data z formulara na iny php skript aby sa tie data po odoslani ked kliknem na tlacitko spat zase objavili v kolonkach tak ako som ich tam vpisal a aby teda odtial nezmyzli?
Leo
Profil
Firefox si napriklad ta data pamatuje. Nejjistejsi reseni je pouziti SESSION, Leo
Honza Hučín
Profil
Session - nejjistější, ale pro začátečníka obtížné.
Cookies - méně jisté, ale stále poměrně vysoce funkční, snazší.

Sessiony se dělají v PHP. Cookies lze využít v PHP nebo Javascriptu, PHP je větší jistota.
Yuhů
Profil
Explorer si ta data taky pamatuje. Nesmíš zakazovat kešování toho původního formuláře. Pak ani nemusíš používat cookies nebo sessions.
Leo
Profil
Vyzkousim, Leo
Leo
Profil
No Firefox si toho pamatuje vic, ale zalezi nejspis na tom, jak pracuje s kesi. Kdyz tady napisu prispevek, poslu a pak se vratim tlacitkem Zpet, tak ve FF mam ve formulari to, co jsem odesilal, zatimco v IE je prazdny. Leo
Michal Šustr
Profil *
skús niečo v zmysle:

<form method="post" action="">
<input type=text name="aaa" value="<?=$_POST["aaa"]?>"
</form>
ak použiješ method GET, tak namiesto $_POST daj $_GET
FantomX1
Profil
OK dakujem vam vsetkym, ale myslim ze som nasiel nieco rozumnejsie.
To Yuhu:

Co sa tyka toho ze si to IE pameta, tu http://www.phpfreaks.com/tutorials/41/1.php to bolo opisovane inak. Praveze IE je vraj v tomto nespolahlivy a ked odoslete formular a vratite sa spat na stranku odkial ste data odosielali potom to odtial vsetko zmizne, a len pri refreshnuti okna sa to tam objavi ale len pri 50% uspesnosti a inac sa vsetky udaje stratia.

Odporucaju tam teda nastavit hlavicku header("Cache-control: private"); a potom to fakt funguje. Nemam IE, pouzivam Operu. Tam to taktiez neslo, ale s tymto cache-control: private to ide v pohodicke tiez aj na Opere.

A co sa tyka header(hlaviciek) pouziva sa to v PHP aj ked myslim ze by to malo byt jasne, kedze sa tento clanok nachadza prave v tejto sekcii. Viem ze vam adminom a moderatorom je to zrejme jasne. Len pre pripad ze keby mal nejaky novacik z tymto problem a potreboval by pomoc, tak ako som to potreboval ja.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.