Autor Zpráva
Ladza
Profil
Prosím vás, mám script na napojeni na databazi...teda slouzi k lopgovani...aby po stisknutí tlačítka ve flashi mi to porovnalo hodnoty v databazi se zadanymi....ale tady nekdwe mam chybu


$query = 'SELECT * FROM Users WHERE Nick="'.$login.'" && Heslo="'.$password.'"';
if(mysql_query($query)){
echo "OK";

ty promene jsou spravne, a data vncich se odesilaji spravne....jedinej problem je, ze s mi pokazde vypise OK i když tam zadam veci, které v databazi nejsou...zkoušel jsem tam jak je NICk="promena" dat i == ale vubec to nefunguje....nevíte kde mám chybu...musí být uplně stupidní a už mi to leze na nervy...díky moc
Anonymní
Profil *
mysql_query vracia true ked bol spravne vykonany dotaz bezohladu na vysledok, vid php.net
Ladza
Profil
a co mam teda pouzit misto mysql_query ?Dik moc
Anonymní
Profil *
napr mysql_num_rows
Ladza
Profil
jo to jsem taky zkousel...ale asi blbym zpusebem nejak takto....


$zaznamu=mysql_query( 'SELECT * FROM Users WHERE Nick="'.$login.'" && Heslo="'.$password.'"');
if(mysql_num_row($zaznamu)){
echo "OK";
}

ale to bylo asi tim mysgl_query ze?
melo by to bít teeda takto?



$zaznamu= 'SELECT * FROM Users WHERE Nick="'.$login.'" && Heslo="'.$password.'"
if(mysql_num_row($zaznamu)){
echo "OK";
}


teď se to bude porovnavat spravne?
malek
Profil
$zaznamu="SELECT * FROM Users WHERE Nick= '$login' && Heslo= '$password' ";
$pocet=mysql_num_row($zaznamu);
if($pocet==1){

echo "OK";

} else {
echo "no OK :D";
}
Ladza
Profil
ok dik moc jdu to zkusit:-)
Ladza
Profil
Hmm tak prozkoušeno, ale u toho řádku


$pocet=mysql_num_row($zaznamu);

to vypisuje chybu...
djlj
Profil
Ladza
No to ti moc fungovat nebude, neboť tam má být mysql_num_rows.
Ladza
Profil
Tím to není, ja to jen blbě zkopíroval mam to takhle...ale zkoušel jsm i to přesně co naspal se s a taky nic...


$query = 'SELECT * FROM Users WHERE Nick="'.$login.'" && Heslo="'.$password.'"';
$pocet=mysql_num_rows($query);
if ($pocet==1){
echo "ok";

fur dto píše i tak jak to mel on chybu na tom řádku....
Ladza
Profil
jo samo ze tam je na konci te podminky uzavrena slozena zavorka }
djlj
Profil
Ladza
Ale asi to už píše jinou chybu.

1. Přečti (ano, tato schopnost je vyžadována) si jakou. Případně ji nám sem můžeš i napsat - je to k nevíře, ale pravděpodobně ani jeden z nás není vlastníkem křišťálové koule.
2. Pokud je vadný SQL dotaz, doporučoval bych vypsat si mysql_error().
Ladza
Profil
1.prominte
2.chyba: Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /3w/wz.cz/s/strankynasitridy/login.php on line 20

3.řádek 20 je : $pocet=mysql_num_rows($query);

dík
Kajman_
Profil *
Users je klíčové slovo, tedy je třeba ho dát do zpětných apostrofů `
Ladza
Profil
No v tomhle to asi taky nebude, a ktom i zapisu do databaze mi bez problemu funguje bez tech apostrofu u jmena tabulky....
djlj
Profil
Kajman_
Ve které verzi MySQL? Ve 4.1.11 ho do uvozovek dávat nemusím...
Kajman_
Profil *
Aha, tak users asi není, spletl jsem si to s user.

Asi to bude tedy tím &&, kde má být and.
Ladza
Profil
no ono to píše chybutoho řádku pod tím...ale zkusím and
Ladza
Profil
Hmm tak bohužel ani tímto to není...
djlj
Profil
Ladza
Pokud je vadný SQL dotaz, doporučoval bych vypsat si mysql_error().
Ladza
Profil
du na to...
Ladza
Profil
vyreseno...stacilo to napsat takto...


$query = 'SELECT * FROM `Users` WHERE Nick="'.$login.'" and Heslo="'.$password.'"';
$result = mysql_query($query);
$pocet=mysql_num_rows($result);
if ($pocet==1){
echo "ok";
}
djlj
Profil
Ajo, toho, že tam chybí mysql_query, jsem si nevšiml, bral jsem to jako automatické :)
Ladza
Profil
ja to mel na zacatku, pak sem to vyhodil, ajk nekdo psal, a nakonec se to pekne zasmodrchalo....se mrkni navrch ze to tam bylo...ael spatne pouzito:-D

ael i tak diky moc...
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0