| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| GrrE Profil * |
#1 · Zasláno: 17. 8. 2006, 18:58:59
Ahoj
mel bych par dotazu k sessions a cookies. celt jsem o tom jak na linuxsoft tak i v knizce a porad to uplne nechapu :( na linuxsoft je napsane ze ssesions se ukladaji na serveru a ze se prenasi jen nejaky identifikator bud pomoci cookie nebo url a ze se tohle prenaseni deje automaticky. a pak ze sessions konci zavrenim okna prohlizece. a ja proste nechapu to prenaseni identifikatoru - pokud mam cookie zakazane a v url zadnou zmenu nepozoruji tak jak se mi prenesl?? nebo jak proste pozna ze jsem to ja?? |
||
| Anonymní Profil * |
#2 · Zasláno: 17. 8. 2006, 19:22:38
sessions sa ukladaju na serveri a je nezavisle od klienta, pre kazde pripojenie vygeneruje unikatne id, ktore potom ulozi a pocas spojenia uklada do suboru s tymto id data ktore suvisia s danym id
|
||
| GrrE Profil * |
#3 · Zasláno: 17. 8. 2006, 19:35:53
tohle chapu ale kdyz si tam u me vytvori nejake id a vse ulozi na serveru a ja treba to peti minutach chcu otevrit nejakou stranku pro kterou bylo nutne prihlaseni jak server pozna ze ja uz u nej svoje id mam.
mozna ten dotaz jen spatne specifikuju - jde mi o to ze na serveru je treba 10 lidi . 5 se jich prihlasi tudiz vytvori pet unikatnich id. no a potom kdyz chci jit na nejakou zabezpecenou stranku odkud si server vezme to moje id?? |
||
| GrrE Profil * |
#4 · Zasláno: 17. 8. 2006, 19:36:00
tohle chapu ale kdyz si tam u me vytvori nejake id a vse ulozi na serveru a ja treba to peti minutach chcu otevrit nejakou stranku pro kterou bylo nutne prihlaseni jak server pozna ze ja uz u nej svoje id mam.
mozna ten dotaz jen spatne specifikuju - jde mi o to ze na serveru je treba 10 lidi . 5 se jich prihlasi tudiz vytvori pet unikatnich id. no a potom kdyz chci jit na nejakou zabezpecenou stranku odkud si server vezme to moje id?? |
||
| Zerog Profil |
#5 · Zasláno: 17. 8. 2006, 19:44:33
no ono to id ulozi v cookies. pak to id zas z cookies muze cist. A kdyz mate cookies vypnute posila se to jako parametr v url (GET) ..
|
||
| GrrE Profil * |
#6 · Zasláno: 17. 8. 2006, 20:22:14
Zerog
neco takovehodle jsem uz cetl ale pokud v prohlizeci zakazu cookies nastane jeden ze dvou pripadu: 1, prihlaseni se uskutecni ale identifikator se asi neulozi - cetl jsem ze je to tim ze je v php ini zapla volba session.use_only_cookies = 1 2, prihlaseni funguje vpohode jenze v url neobvykleho nevidim. mel bych tam prece videt ID ne? |
||
| gaminn Profil * |
#7 · Zasláno: 17. 8. 2006, 20:31:11
To id (přesněji SID) musíš přidat na konce url sám ve svých skriptech. Konstanta SID obsahuje hodnotu "SID=id_session", pokud má uživatel vypnuté cookies. Pokud jsou cookies zapnuté a předávání SID se tak děje pomocí nic, je konstanta SID prázdná.
|
||
| GrrE Profil * |
#8 · Zasláno: 17. 8. 2006, 21:54:40
aha ja jsem mylne predpokladal ze kdyz si to samo napise identifikator do cookies ze si ho to samo bude predavat i v url.
vtom pripade tu mam dalsi dotaz ...jak se testuje jestli ma uzivatel zaple cookies??? a pak jeste jedna vec pokud chci aby uzivatel zustal prihlaseny i po zavreni okna prohlizece jak mam prodlouzit platnst session?? a jak s identifikatorem - mam se vykaslat na ten co se uklada dam a ulozit si jeste jeden svuj u ktereho zadam cas jak dlouho ma existovat nebo mam jen nejak prodlouzit cas u toho co se sam ulozi??? |
||
|
Časová prodleva: 20 let
|
|||
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0