Autor Zpráva
GrrE
Profil *
Ahoj

mel bych par dotazu k sessions a cookies. celt jsem o tom jak na linuxsoft tak i v knizce a porad to uplne nechapu :(

na linuxsoft je napsane ze ssesions se ukladaji na serveru a ze se prenasi jen nejaky identifikator bud pomoci cookie nebo url a ze se tohle prenaseni deje automaticky. a pak ze sessions konci zavrenim okna prohlizece.

a ja proste nechapu to prenaseni identifikatoru - pokud mam cookie zakazane a v url zadnou zmenu nepozoruji tak jak se mi prenesl?? nebo jak proste pozna ze jsem to ja??
Anonymní
Profil *
sessions sa ukladaju na serveri a je nezavisle od klienta, pre kazde pripojenie vygeneruje unikatne id, ktore potom ulozi a pocas spojenia uklada do suboru s tymto id data ktore suvisia s danym id
GrrE
Profil *
tohle chapu ale kdyz si tam u me vytvori nejake id a vse ulozi na serveru a ja treba to peti minutach chcu otevrit nejakou stranku pro kterou bylo nutne prihlaseni jak server pozna ze ja uz u nej svoje id mam.

mozna ten dotaz jen spatne specifikuju - jde mi o to ze na serveru je treba 10 lidi . 5 se jich prihlasi tudiz vytvori pet unikatnich id. no a potom kdyz chci jit na nejakou zabezpecenou stranku odkud si server vezme to moje id??
GrrE
Profil *
tohle chapu ale kdyz si tam u me vytvori nejake id a vse ulozi na serveru a ja treba to peti minutach chcu otevrit nejakou stranku pro kterou bylo nutne prihlaseni jak server pozna ze ja uz u nej svoje id mam.

mozna ten dotaz jen spatne specifikuju - jde mi o to ze na serveru je treba 10 lidi . 5 se jich prihlasi tudiz vytvori pet unikatnich id. no a potom kdyz chci jit na nejakou zabezpecenou stranku odkud si server vezme to moje id??
Zerog
no ono to id ulozi v cookies. pak to id zas z cookies muze cist. A kdyz mate cookies vypnute posila se to jako parametr v url (GET) ..
GrrE
Profil *
Zerog

neco takovehodle jsem uz cetl ale pokud v prohlizeci zakazu cookies nastane jeden ze dvou pripadu:

1, prihlaseni se uskutecni ale identifikator se asi neulozi - cetl jsem ze je to tim ze je v php ini zapla volba
session.use_only_cookies = 1

2, prihlaseni funguje vpohode jenze v url neobvykleho nevidim. mel bych tam prece videt ID ne?
gaminn
Profil *
To id (přesněji SID) musíš přidat na konce url sám ve svých skriptech. Konstanta SID obsahuje hodnotu "SID=id_session", pokud má uživatel vypnuté cookies. Pokud jsou cookies zapnuté a předávání SID se tak děje pomocí nic, je konstanta SID prázdná.
GrrE
Profil *
aha ja jsem mylne predpokladal ze kdyz si to samo napise identifikator do cookies ze si ho to samo bude predavat i v url.

vtom pripade tu mam dalsi dotaz ...jak se testuje jestli ma uzivatel zaple cookies???

a pak jeste jedna vec pokud chci aby uzivatel zustal prihlaseny i po zavreni okna prohlizece jak mam prodlouzit platnst session?? a jak s identifikatorem - mam se vykaslat na ten co se uklada dam a ulozit si jeste jeden svuj u ktereho zadam cas jak dlouho ma existovat nebo mam jen nejak prodlouzit cas u toho co se sam ulozi???
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0