Autor Zpráva
v3ctor
Profil *
zdarte,
mam "velmi laicky" dotaz ohledne clenske sekce. Stahnul jsem si prihlasovaci system v php, pokud se uzivatel zaregistruje a prihlasi, zobrazi se mu clenska sekce. potrebuju znat script/syntaxi prikazu (nevim jak to napsat:) ktery overi (napr. pri prechodu na jinou stranku), zda je uzivatel opravnen tu stranku prohlizet (tedy prihlasen)
tzn. aby priste na tu stranku nemohl skocit rovnou, bez prihlaseni, pouhym napsanim jeji adresy do prohlizece.
v3ctor
Profil *
dodatek: system prihlasovani vyuziva MYSQL
php cast v index.php:

<?
include("config.php");
$spojeni=mysql_connect(mysql.webzdarma.cz,sherwood,*******);
$spojenidb=mysql_select_db(sherwood);
if (!$spojeni)
{
echo"Nepodarilo se navazat spojeni se serverem.";
exit;
}

$prihlasen="";
if($co=="logout"){
MySQL_Query("UPDATE ".predpona."_user SET ip='' WHERE id='$id';");
$code="";

}
if($nick!=""){
$bb = MySQL_Query("SELECT * FROM ".predpona."_user WHERE nick='$nick';");
echo MySQL_Error();

$aa=MySQL_Fetch_Array($bb);
if(($aa[heslo]==$heslo) and ($heslo!="")){
$IP=$REMOTE_ADDR;
MySQL_Query("UPDATE ".predpona."_user SET ip='$IP' WHERE nick='$nick';");
$time=time();
MySQL_Query("UPDATE ".predpona."_user SET posledni_akce='$time' WHERE nick='$nick';");
$kod=MD5($time.$REMOTE_ADDR);
MySQL_Query("UPDATE ".predpona."_user SET kod='$kod' WHERE nick='$nick';");
$url="id=".$aa[id]."&code=".$kod;
$prihlasen=$aa[id];
} else {$error="<b>špatné uživatelské jméno či heslo</b>";}
}

if($code!=""){
$bb = MySQL_Query("SELECT * FROM ".predpona."_user WHERE id='$id';");
$aa=MySQL_Fetch_Array($bb);
$rozdil = time() - $aa[posledni_akce];
if($rozdil>300 or $rozdil<0) $povol="ne";
if(($aa[kod]==$code)and($aa[ip]==$REMOTE_ADDR) and ($povol=="")){
$time=time();
MySQL_Query("UPDATE ".predpona."_user SET posledni_akce='$time' WHERE id='$id';");
$url="id=".$id."&code=".$code;
$prihlasen=$id;
} else {$str="";MySQL_Query("UPDATE ".predpona."_user SET ip='' WHERE id='$id';"); $error="<b>Nejste přihlášen</b><BR>Buď nesouhlasí IP, nebo se provedlo automatické odhlášení, kvůli neaktivitě delší než 5 minut. Přihlaste se proto prosím znovu.<br><br>";}
}
?>
</font>
<?if($prihlasen==""){?>
<br>
<input type="text" name="nick" value=login size="15">
</div>
</td>
</tr>
<tr>
<td>
<div align="center">
<input type="password" name="heslo" value=heslo size="15">
</div>
</td>
</tr>
<tr>
<td>
<div align="center">
<input type="submit" value="LOGIN" name="submit">
<?}else{
$bb = MySQL_Query("SELECT * FROM ".predpona."_user WHERE id='$prihlasen';");
$aa=MySQL_Fetch_Array($bb);
$kredit=$aa[kredit];
echo'<TABLE width="165"><tr><td align="center">';
echo'<TABLE width="100%"><tr><TD align="center" width="100%"><b></b></table>';
echo "<table><tr><TD align=\"right\"><b>Uzivatel: </b><td>$aa[jmeno]</table>";
echo "<A href=\"webcam.php\">Webkamera </A><br>";

echo'</table>';

}
?>
Yuhů
Profil
no tak doporučuju do každé stránky dát sakumprásk to samé, jenom měnit obsah (těch posledních pár echo příkazů.
Wetrikt0r
Profil *
k , zkusim to, dix
Wetrikt0r
Profil *
kdyz to cely okopcim, zobrazi se mi tam prihlasovaci formular. a tech poslednich par echo prikazu se nezobrazi at to prohlizim prihlasenej ci neprihlasenej.
Wetrikt0r
Profil *
supr, uz to facha
ted jeste potrebuju vedet jak tam "implementovat" html tagy, bez toho abych musel
pred kazdym z nich psat echo " ....
Yuhů
Profil
myslím, že ti moc nerozumím. Nechce se mi znovu procházet ten tvůj příklad. Zkus prosím založit novou větev diskuse a ve zhuštěné formě tam problém přeformulovat. (prostě nekopíruj celý kód, pouze problematickou oblast)
rabbit
Profil
Nazdárek,

před chvilkou jsem zabrousil do témat, kterých autorem je pyty, takže narozdíl od Yuhů myslím, že rozumím.

Takže ... drahý Wetrikt0re aka v3ctore, stačí, když si někde přečteš, jaký význam (a účel) mají v php skriptech tyto dvojice znaků: "<?" a "?>". Část skriptu uzavřena mezi tyto dvojice znaků se vykonává php parserem, je to prostě php programovací kód. A je úplně jedno, kolik znaků či řádků je mezi nimi uzavřeno. Zbylá část skriptu mimo tyto dvojice znaků je čisté html (předpokládejme, že výstupem skriptu má být html stránka ;-)).

Uvádět příklad by ani nebylo zapotřebí, je to jasně vidět v tvé ukázce výše, ale budiž, využijme závěru tvé ukázky, o tuto část Ti nejspíš jde:

---------------------------------------------------------------------- ------varianta kódu č. 1. (tvoje) --
<?
... php kód (začátek Tvé ukázky) ...

$kredit=$aa[kredit];
echo'<TABLE width="165"><tr><td align="center">';
echo'<TABLE width="100%"><tr><TD align="center" width="100%"><b></b></table>';
echo "<table><tr><TD align=\"right\"><b>Uzivatel: </b><td>$aa[jmeno]</table>";
echo "<A href=\"webcam.php\">Webkamera </A><br>";

echo'</table>';

}
?>
---------------------------------------varianta kódu č. 2. (moje .. bez nutnosti psát stále echo) --
<?
... php kód (začátek Tvé ukázky) ...

$kredit=$aa[kredit];
?>
<TABLE width="165"><tr><td align="center">
<TABLE width="100%"><tr><TD align="center" width="100%"><b></b></table>
<table><tr><TD align="right"><b>Uzivatel: </b><td><? echo $aa[jmeno] ?></table>
echo "<A href="webcam.php">Webkamera </A><br>";

echo'</table>';
<?
}
?>
---------------------------------------------------------------------- ---------------------------------------------

Závěr: pokud to myslíš s php aspoň trochu vážně, lépe řečeno pokuď chceš občas aspoň něco malého udělat v php, zainvestuj a kup si knihu Kosek, Jiří: PHP - tvorba interaktivních internetových aplikací; Grada Publishing 1999, 492 stran; ISBN 80-7169-373-1 a nebudeš litovat.
Moc článků (seriálů) o totálních základech na webu není a ani jeden z nich není tak komplexní, jako tato kniha. Přečti si úvodní tři kapitoly a pochopíš 90% věcí, které tě teď pálí.

Uff, Pytymu bych nenapsal ani RTFM.
Fred
Profil
To rabbit: Moc článků (seriálů) o totálních základech na webu není - nedávno sem někdo dal tenhle odkaz seriál na linuxsoft.cz o PHP
a jako úplný začátečník, který se už mnohokrát pokoušel začít s PHP, musím říct, že mně ten seriál naprosto uchvátil. Bohužel teď nejím a nespím :-)
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.