Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
iru Profil |
#1 · Zasláno: 18. 8. 2006, 22:04:02
Načítám data z databáze a vypisuji pomocí cyklu:
while ($vypis=mysql_fetch_array($vysledek)): $id= $vypis['id']; $nazev=$vypis['nazev']; ....... další část kódu, kde se vypisují načtená data do tabulky... endwhile; potřebuji, aby se v případě, že bude mít proměnná nazev hodnotu "text" vypsal určitý text, takže jsem to udělala takhle: while ($vypis=mysql_fetch_array($vysledek)): $id= $vypis['id']; $nazev=$vypis['nazev']; ....... další část kódu, kde se vypisují načtená data do tabulky... if ($poznamka=="text") { echo $text; } endwhile; V případě, že mám v databázi jen jeden záznam, tak se vypíše co má, ale jak jich tam je víc, ta se nevypíše nic i když by mělo. Poraďtě prosím, jak na to... |
||
Neotrid Profil * |
#2 · Zasláno: 18. 8. 2006, 22:25:16
Máš v sql dotazu where ? Nemůžeš vypsat několik záznamů na jednou ;). (alespoň myslím)
|
||
IONI Profil * |
#3 · Zasláno: 18. 8. 2006, 22:31:04
a jaky mas sql dotaz?
|
||
iru Profil |
#4 · Zasláno: 18. 8. 2006, 22:37:40
$dotaz=("SELECT * FROM mitech_poklopy where kategorie=".$akce);
$vysledek= mysql_query($dotaz); |
||
iru Profil |
#5 · Zasláno: 18. 8. 2006, 22:51:15
Neotrid potřebuji každý řádek z databáze do jedné tabuky a ty skládám pod sebe. Komplikace nastává u těch tabulek ke kterým potřebuji dodat doplňující text. Nejjednodušší řešení by mohlo být přidat sloupeček do tabuky, ale jedná se o tak různé popisy strukturou... Jednou se jedná o seznam, podruhé víc textů vč. nadpisů..... Tak jsem se rozhodla nacpat celý text vč. HTML kódu do proměnné text. A tu potom nechat vypsat kde je potřeba (samozdřejmě její hodnota se mění - nejedná se o jeden doplňující text)
Není to zrovna moc elegantní řešení. Uvítala bych i případný podnět na vhodnější řešení... |
||
sonik Profil |
#6 · Zasláno: 18. 8. 2006, 23:11:12 · Upravil/a: sonik
čemu se rovná $poznamka? ... něco jako $poznamka=$vypis['text']?
if ($poznamka=="text") ??? to platí pouze chceš-li vypsat slovo text chceš otestovat, zda je v $poznamka něco a to vypsat? if (!empty($poznamka)) echo $poznamka; |
||
iru Profil |
#7 · Zasláno: 18. 8. 2006, 23:36:49
$poznamka=$vypis['poznamka']
chceš otestovat, zda je v $poznamka něco a to vypsat? nechci vypsat slovo text, v databázi toto políčko obsahuje hodnotu buď text, nebo nic. Když je tam text, tak chci aby se vypsalo to co je v proměnné $text (a tam je potřebný text vč. html kódu) a když políčko v databázi neobsahuje nic, tak skript by měl pokračovat. $poznamka neslouží k tomu, aby se vypsala její hodnota, ale aby určila, co se má dělat... |
||
sonik Profil |
#8 · Zasláno: 18. 8. 2006, 23:59:54
$dotaz=mysql_query("SELECT * FROM mitech_poklopy where kategorie='$akce' ");
while ($vypis=mysql_fetch_array($dotaz)): $id= $vypis['id']; $nazev=$vypis['nazev']; $poznamka=$vypis['poznamka']; $text=$vypis['text'] ; ....... další část kódu, kde se vypisují načtená data do tabulky... if ($poznamka=="text") echo $text; endwhile; ... takhle nějak to máš? to je funkčí. |
||
iru Profil |
#9 · Zasláno: 19. 8. 2006, 13:57:35
Ano přesně tak to mám. V jednom případě se mě vše vypíše jak má a jinde zase ne. Je to uvnitř toho cyklu, takže když se prochází jednotlivé řádky tabulky, tak ta podmínka přece musí být testovaná při každém průchodu a když tam je to slovíčko "text", tak by se měl vypsat a on ne...
|
||
iru Profil |
#10 · Zasláno: 19. 8. 2006, 14:12:08 · Upravil/a: iru
Nepodařený příspěvek..
|
||
Anonymní Profil * |
#11 · Zasláno: 19. 8. 2006, 21:13:07
Fakt nevím, kde mám chybu. Uložila jsem soubory do .txt. Začíná to prvním vyrobky.php a do něj se vloží vyrobky2.php. Nemůžu tu chybu najít. Můžete se mě prosím na to kouknout? Tady je odkaz: http://iru.webz.cz/pok.html .
|
||
iru Profil |
#12 · Zasláno: 21. 8. 2006, 20:57:52
Zatím se mě chybu nepodařilo odstranit, ale přišla jsem na podivné chování:
echo $poznamka; //tady se vypíše "text" Nevíte proč najednou hodnota z proměnné $poznamka zmizí? |
||
Časová prodleva: 18 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0