Autor Zpráva
RD
Profil *
Mám jednoduchý skriptík, který přes 404 stránku načítá podle obsahu v URL moduly, vše funguje, ale problém mám pokud chci použít vyhledávání, nebo předat nějaký parametr, ten neprojde: http://www.server.cz/search/?search=slovo

Prostě proměnnou search nedostanu i když bych se stavěl na hlavu. Jde to nějak pořešit? Díky!
DJ Miky
Profil
v tom skriptu 404 si vytáhnout $_SERVER['REQUEST_URI'], tam by měl být query string, ne? Popř. ještě $_SERVER['QUERY_STRING'] - to vytáhne jen query string
RD
Profil *
to by šlo, ale jak vytahám z $_SERVER['REQUEST_URI'] tu proměnnou search?
djlj
Profil
RD
Třeba pomocí explode.
RD
Profil *
explodem mi to dost dobře nejde, můžeš mě poradit více prosím? díky
djlj
Profil
RD
Pokud v té adrese opravdu bude jen ?search=slovo, tak stačí například $search=explode("=", $_SERVER['QUERY_STRING'], 2);

$search[1] pak bude "slovo".
RD
Profil *
toto jsem měl, ale zlobilo to pokud jsem použil slova kde byla mezera, místo mezery to strkalo mezi slova +
djlj
Profil
RD
Je to možné :)
Možná by pomohlo urldecode.. nebo to nahradit ručně ;).
RD
Profil *
pomohlo, díky :)
RD
Profil *
tak jsem narazil ještě na jeden problém a to na data posílaná přest POST, volám napříkal stránku www.server.cz/test odešlu formulář, ale proměnné se nepředají... zkoušel jse je vytáhnout alespoň ve 404 stránce, ale taktéž nic, je nějaké jiné řešení než volat nějakou stránku, která post zpracuje a pošle mě zpět na startovní stránku?
tiso
Profil
Ak k nim pristupuješ cez $_POST["premenna"] tak by to ísť malo... Pokiaľ tam nie je medzitým nejaké presmerovanie...
RD
Profil *
právě že je jedu přes chybou stránku 404, takže post z toho nevytáhnu, ale nevěřím tomu že to nějak nejde
tiso
Profil
Tak to nepôjde... Formulár musí spracovať skutočná stránka, takže si sprav jednu na spracovanie formulára a jej názov vlož do atribútu action v tagu form.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.