Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Honca Profil |
#1 · Zasláno: 21. 8. 2006, 19:27:33
Chtěl bych požádat o radu...
Potřebuju vytvořit nový PDF dokument, ještě nikdy jsem to nezkoušel, takže vůbec nevím :-) Zkusím z manuálu ten kus ukázkovýho kódu: $pdf = pdf_new(); a vypíše mi to chybu: Fatal error: PDFlib error: [2516] PDF_findfont: Metrics data for font 'Times New Roman' not found in ... vůbec nevím, kde mám hledat, co je špatně, něco s písmem, ale fakt nevím ani, kde začít hledat a tak. Díky moc za rady H. |
||
H13 Profil |
#2 · Zasláno: 21. 8. 2006, 23:29:51
Já vytvářím PDF pomocí třídy FPDF - http://www.fpdf.org/
k tomu jsem si trochu upravil třídu HTML2FPDF http://html2fpdf.sourceforge.net/ Nepotřebuješ žádnou knihovnu navíc (PDFlib)...Pomocí třídy HTML2FPDF vytvoříš PDF z (x)html kódu, i když to nějaký tagy vytvoří chybně (např. za tagem IMG následuje konec řádku, což normálně není) nebo v tabulce nefungují některé tagy jako H1) , umí to pracovat s některýma css hodnotama, takže úplně v pohodě vytvoříš pdf s textem, barevnýma tabulkama (jak okraje, tak výplň), obrázkama, atd... Když si vytvoříš českej font (otázka pár minut) pak není problém s češtinou...takže stačí pár minut (hodin) pro nastavení a pak už všechny dokumenty vytváříš typem include třída html2fpdf začátek oblasti tisku pdf ... nějaký html kód konec oblasti tisku pdf funkce tisk pdf... |
||
Honca Profil |
#3 · Zasláno: 22. 8. 2006, 01:28:24
Dík moc, nějak to zkusím.
|
||
Časová prodleva: 3 měsíce
|
|||
jenda Profil |
#4 · Zasláno: 18. 11. 2006, 12:54:17
Ahoj, H13 muzes mi prosim poradit, jak nastavit cestinu pro HTML2FPDF??
Delal jsem nasledujici napr. pro arial: - pres ttf2pt1.exe jsem vytvoril arial.afm a arial.pfb - pomoci makefont.php soucasti html2fpdf-3.0.2b.zip vytvorim arial.php a arial.z Jenze arial.php je v jinym formatu naz jiny fonty soucasti html2fpdf-3.0.2b.zip - predelal jsem arial.php (snad) do stejneho formatu jako ostatni fonty a NIC Prijde mi ze Arial pouzije (podle Vlastnosti vygen. pdf dokumentu) ale se spatnym kodovanim, ktery nevim jak nastavit. Nepomohlo ani nastaveni charset v meta prevadeneho html kodu... Jinac kdyz jsem zkousel jen fpdf tak se mi podle tohoto postupu podarilo cestinu rozbehat... |
||
Časová prodleva: 2 měsíce
|
|||
ajs Profil |
#5 · Zasláno: 4. 1. 2007, 18:34:13
Ahoj
můžu se zeptat zda se Vám podařilo rozchodit s HTML2FPDF české fonty a jak? Dík za odpovědi |
||
Časová prodleva: 18 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0