Autor Zpráva
viliam22
Profil
Potrebujem poradit mam banner s odkazom na moju stranku a chcel by som merat kolko ludi nanho klikne ako sa to da spravit v php


diky moc za info
matak
Profil
kostra reseni:

dej do odkazu baneru parametr, treba presmeruj.php?click=www.odkudjsemprisel.cz

a do php skriptu udelej zapis do mysql, kdyz click==www....

zapis IP do tabulky
Anonymní
Profil *
nechapem nemozete mi sem napisat nejaky maly priklad miny stranku alebo tak
matak
Profil
no zalezi co vse umis php, mysql? ale nemuzu ti tady psat cele reseni

1. baner na ktery nekdo klika ma odkaz na tvou stranku s parametrem www.mojestranka.cz?IDbaner=1
2. index.php ma nastaveno if (isset(IDbaner)) pricti do dtb v tabulce

banery, takto -> INSERT INTO banery SET IP='yjistene IP' WHERE IDbaner = $IDbaner
IDbaner IP
1 100.200....

no a pak uz jen spoctes kolik unikatnich IP kliklo na baner 1 nebo 2 nebo 3

jak zjistit IP najdes na www.interval.cz nebo www.google.com, stejne tak mysql zacni treba tady www.tvorba-www.bravepages.com
Anonymní
Profil *
Jestli chceš můžeš použít muj script:
presmerovani.php
<?php
$datum=date("Ymd");


// Spojeni s MySQL serverem
require "config.php";

$dotaz="SELECT ip FROM ip WHERE datum=$datum";
$vysledek=mysql_query($dotaz) or die ("Dotaz nelze provést ! ");
while($radek=mysql_fetch_array($vysledek)){
$ip=$radek['ip'];}

if ($REMOTE_ADDR==$ip)

{

echo '<script type="text/javascript">location.href = "http://tvojestranka.cz";</script><noscript>Nemáte povolený JavaScript. Pokračujte, prosím, na: <a href="http://tvojestranka.cz">Text odkazu</a></noscript>';


}

else

{
$result = MySQL_Query(
"INSERT INTO ip (ip,datum) VALUES ('$REMOTE_ADDR','$datum')");
$result = MySQL_Query(
"INSERT INTO presmerovani (datum) VALUES ('$datum')");
echo '<script type="text/javascript">location.href = "http://tvojestranka.cz";</script><noscript>Nemáte povolený JavaScript. Pokračujte, prosím, na: <a href="http://tvojestrankacz">Text odkazu</a></noscript>';

}
?>

SQL dotaz pro vytvoření potřebných tabulek (ip, presmerovani):
CREATE TABLE `ip` (
`ip` varchar(20) collate cp1250_czech_cs NOT NULL default '',
`datum` date NOT NULL default '0000-00-00'
) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=cp1250 COLLATE=cp1250_czech_cs;
CREATE TABLE `presmerovani` (
`datum` date NOT NULL default '0000-00-00'
) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=cp1250 COLLATE=cp1250_czech_cs;

A stačí když si jen v přesměrování javascriptem změníš stránku na svoji. A odkazuješ http://tvojestranka.cz/presmerovani.php
Ale bude ti to počítat všechny kliky dohromady (z různejch servrů kde máš banner) ale není problém to trochu upravit
Vypsat si to dokážeš už snad sám =)
djlj
Profil
Anonymní
Hmm, spíš bych nastavil unikátnost na sloupce ip a datum a nemusel by tam být žádný select.
Anonymní
Profil *
Hele jsem začátečník, vím e by to šlo jednodušejc ale prostě o tom nevím tk pochop...Pro mě je hlavní že to funguje (mno a potom si můžu nadávat kvůli rychlosti)
viliam22
Profil
diky
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0